Ronny Brede Aase:

- Jeg fikk helt panikk

Radioprofilen forteller om frieriet - som ikke ble helt som planlagt.

FORLOVET: I midten av juli delte Ronny Brede Aase og Tuva Fellman nyheten om at de hadde forlovet seg. Nå forteller førstevnte historien om hvordan frieriet skjedde. Foto: Andreas Fadum
FORLOVET: I midten av juli delte Ronny Brede Aase og Tuva Fellman nyheten om at de hadde forlovet seg. Nå forteller førstevnte historien om hvordan frieriet skjedde. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I midten av juli kunne P3-kjæresteparet Ronny Brede Aase (32) og Tuva Fellman (32) dele en gledelig nyhet på Instagram, da de begge la ut hvert sitt bilde der en glitrende diamantring kom til syne på sistnevntes høyre ringfinger.

«Ronny har spurt om vi skal gifte oss. Jeg svarte ja», skrev Fellman til sitt bilde, mens Brede Aase skrev: «Fellmann og jeg går for hele livet sammen».

View this post on Instagram

Fellman og eg går for HEILE LIVET saman!

A post shared by Ronny Brede Aase (@ronnybaa) on

Da P3Morgen returnerte til radioen denne uka, kunne Brede Aase dele historien om frieriet med lytterne.

Det er til stor jubel fra kollegene Silje Nordnes (34) og Markus Neby (27) at radioprofilen innleder det hele med å si at han har forlovet seg i løpet av ferien.

Da Dagbladet møtte paret i forkant av ferien, kunne de fortelle at de i år for første gang skulle tilbringe store deler av ferien fra hverandre. Mye tyder på at det er nettopp dette som gjorde at Brede Aase omsider gikk ned på kne og fridde:

- Det jeg tenkte var at vi har jo bedrevet et avstandsforhold lenge, også har vi jo nå bodd sammen i ett og et halvt år, og plutselig i sommer var første gang jeg var lenge borte fra min kjære, og da kjente jeg sånn at: «Hm, ja, det er noe som mangler her», forteller han entusiastisk.

Hadde planen klar

32-åringen avslører at han har hatt tanker om et frieri lenge, men at det var først i sommer at han kjente på en akutt trang til å faktisk gjøre det.

Alle mulige tanker gikk gjennom hodet på radioprofilen da planen ble satt til verks. Kommer jeg til å bli avslørt? Kommer hun til å oppdage ringen noe sted? Kommer jeg til å spolere det hele? Vil dette gå bra?

Derfor la han en tydelig plan, som han selv synes var trygg for alle mulige logiske brister. Etter planen skulle paret være hjemme hos foreldrene hans før de skulle reise til festivalen Malakoff i Nordfjordeid.

FORLOVET: Etter fem år i avstandsforhold, flyttet Ronny og Tuva sammen for ett og et halvt år siden. Nå er de forlovet og skal gifte seg. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Etter fem år i avstandsforhold, flyttet Ronny og Tuva sammen for ett og et halvt år siden. Nå er de forlovet og skal gifte seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Planen gikk dermed ut på at de to skulle tilbringe onsdagen sammen før de reiste på festival. Denne planen ble imidlertid spolert da Fellman kom tilbake og inviterte kjæresten med som gjest på «Sommeråpent», der hun hadde jobbet den siste uka.

- Så da tenker jeg: «Hvordan kommer jeg meg ut av dette?». For den eneste gyldige grunnen er å si at jeg skal fri, og det kan jeg jo ikke gjøre. Så da tenker jeg at jeg heller kan fri på vei til «Sommeråpent», sier han.

BRYTEKAMPEN: En hysterisk oljebryting-video av Silje Nordnes og daværende P3-programleder Live Nelvik, ble svært populær under P3-aksjonen i 2013. I 2014 gjorde gutta det samme. Video: NRK/P3 Vis mer

- Jeg får helt panikk

Onsdagen kommer, og Brede Aase har fått lagt en ny plan. Den går ut på at duoen skal reise tidligere enn planlagt, og at de skal stoppe et sted å bade på veien.

Da skal frieriet finne sted.

Også denne planen blir noe spolert, da Fellman før avreise spør moren til Brede Aase om hun kan lære henne å hekle.

Dette går det noen timer til, før de omsider kommer seg av sted. På veien stopper duoen først langs en dal der det viser seg å være for mye trafikk, og derfor foreslår Brede Aase å reise videre, før de omsider finner en fin campingplass.

View this post on Instagram

To typer som ferierer i Sogn og Fjordane!

A post shared by Tuva Fellman (@tuvafellman) on

Til tross for at de nå har funnet det perfekte stedet for en badepause, er det ikke bare ro i sjelen til Ronny.

- Jeg tror kjæresten min tenker at jeg er litt mutt og sur, og jeg får helt panikk. Så har jeg flyttet ringen over i shortsen min, men så ser jeg at den stikker rett ut, så jeg går og bærer ting litt lavt så det er foran, forteller han, til latter fra medprogramlederne i P3Morgen.

Selve frieriet finner sted etter at de har badet, ved et bord der de drikker Pepsi Max og spiser chips. Brede Aase går ned på kne, og får et klart «ja» fra kjæresten.

Selv synes han frieriet endte opp med å bli helt perfekt, tross alle nervene i forkant.

Klar for bryllup

Når bryllupet skal stå, er ikke bestemt ennå. Radioprofilen forteller derimot at han gleder seg stort til å begynne å planlegge bryllupet. Han er også tydelig på at han ikke ønsker å være forlovet i for mange år før en bryllupsfest finner sted.

Han er samtidig svært fornøyd med hvordan frieriet endte opp:

- Jeg fikk det til. Det skjedde på en campingplass. Bak en bil. Langs en fjord. Det gikk fint, jubler Ronny.

Med andre ord smiler lykken til radioparet, som altså ble samboere for halvannet år siden - etter fem år i hver sin by. Da Dagbladet møtte dem i januar i fjor, kort tid etter at de hadde flyttet sammen, var Ronny Brede Aase svært begeistret over samboerskapet:

- Det er så utrolig bra, det er en så befriende følelse, og jeg har vært veldig spent på hvordan det skulle bli etter å ha hatt avstandsforhold i fem år, så flyttet vi sammen og foreløpig er det så sykt harmonisk, sa han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer