Pernille Juvodden

- Jeg fikk helt panikk

Ble coronasyk rett før fødsel.

MOR: I mars i fjor ble Pernille Juvodden og samboeren John Carew foreldre til datteren Melodie. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MOR: I mars i fjor ble Pernille Juvodden og samboeren John Carew foreldre til datteren Melodie. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det var i 2020 nyheten om at John Carew (43) hadde funnet lykken med influenseren Pernille Juvodden (26). Allerede året etter ble det kjent at de venta barn sammen, og i mars 2021 kom lille Melodie til verden.

I en av de seineste episodene av Tuva Fellmans «Fødselspodden» åpner Juvodden seg om det som skulle vise seg å bli en ganske dramatisk slutt på svangerskapet.

VIL IKKE SNAKKE: John Carew var ikke interessert i å prate med pressen på premieren til The Offer. Video: Luna Lea. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

- Fikk helt panikk

26-åringen var gravid mens coronapandemien herjet i landet, og hun forteller i podkastepisoden at hun hadde vært veldig forsiktig gjennom hele svangerskapet slik at hun skulle unngå å bli smittet.

I uke 39 testa hun likevel positivt, og formen ble bare dårligere og dårligere.

- Jeg knakk sammen. Det er ikke ofte jeg griner altså, men da raste verden min sammen. Jeg var så redd og tenkte at «nå må jeg føde alene, nå er det game over». Jeg fikk helt noia, jeg fikk helt panikk. (...) Det er det kjipeste jeg har vært med på faktisk, innrømmer hun overfor Fellman.

I starten testa samboeren, Carew, negativt - men det tok ikke lang tid før også hans test slo ut. De lå dermed dårlig an med tanke på at han kunne være til stede under fødselen.

Dagbladet har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt med Pernille Juvodden.

- Ble redd

Juvodden ble dårligere og etter hvert begynte hun også å få høy feber. Hun begynte å kjenne lite liv i magen, noe som var uvanlig da datteren hadde vært veldig aktiv gjennom hele svangerskapet. Influenseren ble derfor lagt inn på sykehuset.

- Jeg ble ganske redd. Du kjenner liksom babyen din så godt selv om du ikke har møtt den. Det kunne være lite liv på grunn av den høye feberen og at hun var sliten, men man vet jo ikke hvordan corona påvirker en baby i magen.

Seinere den kvelden ble hun satt i gang, og fra da tok det over to døgn før den lille jenta endelig meldte sin ankomst. Da hadde det også gått lang nok tid til at den tidligere fotballstjerna fikk vært med på det store øyeblikket.

- Det var veldig annerledes enn jeg hadde sett for meg, men det vakreste jeg har vært med på noen gang, sier 26-åringen og mimrer tilbake til fødselen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer