VILLE TREKKE SEG: Etter mye fram og tilbake, tok Tonnie Lobekk fatt på sykkelturen fra Myrkdalen opp mot Vikafjellet. Seinere i kveldens episode ble hun stemt hjem av de andre deltakerne. Foto: TVNorge
VILLE TREKKE SEG: Etter mye fram og tilbake, tok Tonnie Lobekk fatt på sykkelturen fra Myrkdalen opp mot Vikafjellet. Seinere i kveldens episode ble hun stemt hjem av de andre deltakerne. Foto: TVNorgeVis mer

- Jeg fikk ikke lov til å trekke meg

Gråtende 71-deltaker tok fatt på turen opp mot Vikafjellet.

||| (Dagbladet): Før oppdraget i kveldens episode av «71 grader nord», hadde deltaker Tonnie Lobekk (22) mistet all motivasjon, og ønsket ikke å være med på sykkelturen fra Myrkdalen opp mot Vikafjellet.

- Jeg hadde egentlig veldig lite krefter igjen, og tenkte at hvis jeg trakk meg, kunne de andre deltakerne fortsette videre uten at jeg belastet dem noe mer, sier Lobekk til Dagbladet.

- Alle de andre ville jo fortsette videre, og jeg følte ikke at det var rettferdig at jeg skulle være med lenger. De hadde dratt meg lenge nok, sier hun.

Irritert Produksjonsteamet oppfordret derimot Lobekk til å bli med på turen. 22-åringen klarte ikke å holde tårene tilbake foran tv-kameraene, men diskusjonen endte med at de andre deltakerne måtte fordele alt utstyret hennes - og Lobekk tok fatt på sykkelturen opp mot fjellet.

- Stemningen ble helt grusom, så jeg ble egentlig litt irritert på produksjonen for at jeg ikke fikk trekke meg - og at de andre ble tvunget til å ta utstyret mitt, sier Lobekk.

- Men det var en god følelse da vi kom i mål, legger hun til.

TØFF TUR: Etter den lange sykkelturen, måtte deltakerne gå opp fjellet på truger - med sykkelen på slep. Foto: TVNorge
TØFF TUR: Etter den lange sykkelturen, måtte deltakerne gå opp fjellet på truger - med sykkelen på slep. Foto: TVNorge Vis mer

Pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus, sier til Dagbladet at Lobekk ikke ble nektet å reise hjem, men at hun ble oppfordret til å fullføre etappen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Får reise hjem - Grunnen til dette, er at når det butter imot for deltakere, og de blir oppfordret til å fortsette, er de ofte takknemlige når de kommer seg over kneika, sier hun.

- Men hvis de inisterer på å trekke seg, så har de full anledning til å reise hjem, sier hun.

I slutten av kveldens episode ble både Lobekk og Vidar Holmen (37) stemt hjem av de andre deltakerne.

Hjem til sønnen - Jeg ba de andre stemme meg ut, men at Vidar ble stemt ut, det kom jo som et sjokk. Han ble nok stemt ut fordi han var den sterkeste, sier Lobekk.

- Både han og Gøril tok seg av de andre deltakerne, noe jeg setter veldig pris på. Det krever både personlighet og styrke, sier 22-åringen, som bor på Jæren sammen med ektemannen Børre og sønnen Bastian (1 1/2).

- Det var kjempedeilig å komme hjem til familien igjen, sier hun.

STEMT HJEM: Vidar Holmen måtte også forlate programmet i kveld. Foto: TVNorge
STEMT HJEM: Vidar Holmen måtte også forlate programmet i kveld. Foto: TVNorge Vis mer

I FINSTASEN: Tonnie Lobekk sammen med ektemann Børre Lobekk under premierefesten for «71 grader nord».
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
I FINSTASEN: Tonnie Lobekk sammen med ektemann Børre Lobekk under premierefesten for «71 grader nord». Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer