«FHM-CHUBBY»: Dette er bildet Christer Falck kommenterte da han kalte Eirin Hagstrøm (18) lubben. «Top Model»-episoden blir sendt på TV3 førstkommende mandag. Foto: TV3
«FHM-CHUBBY»: Dette er bildet Christer Falck kommenterte da han kalte Eirin Hagstrøm (18) lubben. «Top Model»-episoden blir sendt på TV3 førstkommende mandag. Foto: TV3Vis mer

- Jeg fikk panikk og måtte bare komme meg ut

Eirin (18) kalt lubben av Christer Falck på TV.

(Dagbladet): - Jeg holdt pusten litt for ikke å begynne å gråte. Så fikk jeg panikk og ble svimmel og måtte bare komme meg ut, sier Eirin Hagstrøm (18) til Dagbladet.

Hun refererer til kommentarene fra gjestedommer Christer Falck i den kommende episoden av «Top Model», som blir sendt på TV3 førstkommende mandag.

- Det er litt sånn «FHM-chubby», sier Robinson-programlederen i episoden når han kommenterer et bilde av Eirin.  Hun ble så opprørt at hun bare stormet av scenen.

Mye fokus I første episode ble Hagstrøm omtalt som «plus size modell» av fotograf og dommer Marcel Lelienhof. Falcks kommentar var dråpen som fikk begeret til å flyte over.

- Det hadde vært så mye fokus på at jeg hadde vært så mye større enn de andre jentene. Der og da tenkte jeg at jeg ikke orket mer, men etter å ha kommet meg litt ble jeg bare sint. Jeg måtte bare skjønne at han ikke kan kalle ei jente som meg det, sier hun.

- Det var så lite respekt i det han sa. Akkurat som han sto der og skulle trykke meg ned til tårene bare kom.

Hagstrøm er spesielt bekymret for hvordan disse kommentarene kan påvirke unge jenter som ser på programmet.

Påvirkning - Hva tenker jenter i 13-14-års alderen når de hører dette? Det er jo ikke bra. TV3 er jo en såpass stor kanal også, og så klarer han å si det til ei jente som.. jeg er jo ei slank jente!

Hun forteller at hun ble tatt godt vare på av TV3-teamet som møtte henne etter at hun stormet vekk fra scenen, og har fått flere støttende kommentarer etter hendelsen. De hun har snakket med har reagert med vantro.

- IKKE VONDT MENT: Christer Falck sier at han med uttrykket «FHM-chubby» mente at Hagstrøm var mer glamourmodell-sexy enn det som passet seg for det aktuelle bildet. Foto: TV3
- IKKE VONDT MENT: Christer Falck sier at han med uttrykket «FHM-chubby» mente at Hagstrøm var mer glamourmodell-sexy enn det som passet seg for det aktuelle bildet. Foto: TV3 Vis mer

På tross av det store kroppsfokuset, angrer ikke Hagstrøm på at hun meldte seg på programmet.

Sterkere - Jeg har fått oppleve masse postivt og fått mange erfaringer som har gjort meg sterkere. Før var jeg kanskje litt usikker, og det er kanskje derfor jeg reagerte som jeg gjorde. Nå er jeg mye tryggere på meg selv, sier hun.

- Jeg har blant annet lært at det er viktig med riktige samarbeidspartnere. Personlig tror jeg sunne og friske jenter selger bedre enn syltynne modeller.

- Ikke vondt ment Episoden har vært omtalt i flere medier i dag. Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Christer Falck, men i dagens utgave av VG sier han at hun burde tåle kritikken, og at han med uttrykket «FHM-chubby» mente at hun var mer glamourmodell-sexy enn det som passet seg for det aktuelle bildet, som var ment som en strømpebukse-reklame.

- Jeg synes ikke «FHM-chubby» er et spesielt vondt og krevende uttrykk. Men jeg er inneforstått med at mange sikkert er uenig, sier han til avisa.

Informasjonskonsulent Line Vee Hanum i TV3 sier til Dagbladet at det er viktig å skille mellom «plus size» i det vanlige liv og «plus size» i modellbransjen.

- Sunn og flott - Hvis man er «plus size» i modellbransjen, betyr dette at man ikke passer inn i kolleksjonene. Når det gjelder Eirin er jo hun absolutt ei frisk, sunn og flott jente, og det er ikke slik at vi mener hun er lubben, presiserer hun.

I ettertid fikk Hagstrøm blant annet snakke med programleder Mona Grudt, som forklarte henne hvordan en som modell bør takle slike tilbakemeldinger.

- Som modell bør man kunne takle tøffe tilbakemeldinger, men dette er jo som regel uerfarne jenter. Derfor har vi en egen
deltakeransvarlig som kan passe på at de har det bra og spiser riktig, sier Vee Hanum.

Hun sier det aldri var aktuelt å sensurere Falcks kommentarer.

FIKK NOK: Kommentarene til Christer Falck fikk begeret til å flyte over for Eirin Hagstrøm. Foto: TV3
FIKK NOK: Kommentarene til Christer Falck fikk begeret til å flyte over for Eirin Hagstrøm. Foto: TV3 Vis mer

- Det er bedre å forklare det som skjer. Når man ser hele episoden i ett, ser man jo det hele bildet, sier hun.

STERKERE: Hun angrer imidlertid ikke på deltakelsen i realityprogrammet, som hun mener har gjort henne til en sterkere person. Foto: TV3
STERKERE: Hun angrer imidlertid ikke på deltakelsen i realityprogrammet, som hun mener har gjort henne til en sterkere person. Foto: TV3 Vis mer