Kjell Nordström har levd med hudkreft i 20 år:

- Jeg fikk sjokk

- Bare ordet «kreft» gjør jo at vi ofte får litt panikk.

HUDKREFT: Kjell Nordström, best kjent under sitt tidligere alias Baron von Bulldog, lever med hudkreft. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB
HUDKREFT: Kjell Nordström, best kjent under sitt tidligere alias Baron von Bulldog, lever med hudkreft. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For få dager siden tok mannen bak «Maskorama»-kostymene og «Exit»-antrekkene, Kjell Nordström (59), til Facebook for å dele en viktig melding: Ikke vent med å gå til legen dersom du får forandringer i huden.

Kostymedesigneren snakker av erfaring. Etter en tur til Australia for 20 år siden hadde svensken blitt solbrent på ørene og det hadde oppstått små sår.

Etter en sjekk hos legen fikk han beskjed om at han hadde hudkreft, forteller han til Dagbladet i dag.

- Bare ordet «kreft» gjør jo at vi ofte får litt panikk, men det er forskjell på ondartet og «godartet» kreft, sier Nordström.

Da legen forklarte «Maskorama»-kostymedesigneren at kreften ikke var av det hissige slaget, la frykten seg raskt.

- Så det er klart at jeg fikk sjokk, men da sa hun til meg: «Hvis du kommer til meg regelmessig for å sjekke det her, kommer du ikke til å dø av hudkreft, men med hudkreft».

59-åringen har krefttypen basaliomer. Det er den vanligste formen for hudkreft og blir ofte omtalt som den snille typen, da den har veldig god prognose, ifølge Lommelegen.

Det er en kreftform som ikke sprer seg til andre steder i kroppen, men som likevel må behandles da den vil fortsette å vokse og forårsake skade lokalt i huden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.