- Jeg fikk tårer i øynene da jeg så hvordan han hjalp til med barna

«Luksusfrue» Agnes-Nicole (53) raser mot Anna Anka.

PROVOSERT: Agnes-Nicole Winter er kraftig provosert av Hollywoodfruen Anna Ankas uttalelser om at svenske menn er tragiske, og at det er kvinnens ansvar å tilfredsstille mannen seksuelt. Foto: Anders Hugo/TV3
PROVOSERT: Agnes-Nicole Winter er kraftig provosert av Hollywoodfruen Anna Ankas uttalelser om at svenske menn er tragiske, og at det er kvinnens ansvar å tilfredsstille mannen seksuelt. Foto: Anders Hugo/TV3Vis mer

||| (Dagbladet): Den svenske «luksushustruen» Anna Anka har skapt sjokkbølger i Sverige den siste uka.

Frittalende Anka har kalt Victoria Beckham for «en bitch», og har provosert svenskene kraftig med sine anti-feministiske uttalelser, som at hun synes synd på menn som må skifte bleier og at det er kvinnens ansvar å tilfredsstille mannen seksuelt.

Anka er en av tre kvinner som følges i TV 3-programmet «Svenska Hollywoodfruar».

Nå går en av de andre kvinnene i TV 3-programmet knallhardt ut mot Anka, og slakter menneskesynet hennes.

- Når jeg reiste til Sverige på besøk og så hvordan søsteren min og hennes mann delte på oppgavene og hjalp til med barna kunne jeg få tårer i øynene, sier Agnes-Nicole Winter til Aftonbladet.

- Elsker svenske menn
Fredag er Anka gjest hos Fredrik Skavlan i Stockholm. I en bloggpost avslører hun at hun har lite til overs for svenske menn.

«Svenske pappaer er tragiske med sine bleiebytter og sin likestilling. (...) Amerikanske pappaer lager ikke mat, og stryker ikke, de forsørger sine familier», skriver hun i en blogg på Newsmill.

Anna Anka er gift med den 30 år eldre, og steinrike, Paul Anka. Kanadiske Anka er kjent som sanger, låtskriver og skuespiller, og var et stort ungdomsidol på 60- og 70-tallet.

Winter har et litt annet syn på sine landsmenn.

- Jeg elsker svenske menn. Jeg synes de har en helt annen respekt for meg som menneske og som kvinne enn det amerikanske menn har, sier hun.

Sex er begges ansvar
Winter er også dypt uenig i Ankas analyse av hvordan kvinner skal hindre menn i å være utro.

«Som hjemmeværende hustru skal du stille opp på alle vis, du skal være pen og velkledd. Seksuelt er det kvinnens ansvar å passe på at mannen er tilfredsstilt. Gjør hun ikke det kan hun skylde på seg selv om han er utro», skriver Anka i bloggen.

- Ansvaret for seksuell tilfredsstillelse innen ekteskapet ligger aldri på en person alene. Det burde snarere være begges oppgave å sørge for at partneren er tilfredsstilt, sier Winter til Aftonbladet.

Winter, som nylig skilte seg fra sin fjerde ektemann, kommer også med noe som vanskelig kan tolkes som annet enn et lite stikk mot Anka.

- Jeg kunne aldri solgt meg og byttet lykke mot diamanter. Jeg har aldri vært interessert i å bli noens trofé-hustru. Kanskje er det derfor mine tre ekteskap har mislyktes. Jeg tror ikke de hadde endt på samme måte om jeg hadde vært gift med en svensk mann, sier hun til den svenske avisa.

FRA HOLLYWOOD: Programmet «Svenska Hollywoodfruar» går på svensk TV 3. Foto: Anders Hugo/TV3
FRA HOLLYWOOD: Programmet «Svenska Hollywoodfruar» går på svensk TV 3. Foto: Anders Hugo/TV3 Vis mer

Winter understreker at «Svenska Hollywood-fruar» handler om tre ulike kvinner, som ikke nødvendigvis står for det samme som Anka.

PROVOSERER: Anna Anka har hisset på seg store deler av Sverige i løpet av ei uke. Foto: Anders Hugo/TV3
PROVOSERER: Anna Anka har hisset på seg store deler av Sverige i løpet av ei uke. Foto: Anders Hugo/TV3 Vis mer