- Jeg føler meg jævlig heldig

Aksel Hennie er lykkelig.

(Dagbladet): For første gang etter at forlovelsen mellom Aksel Hennie (37) og Tone Damli (24) ble brutt, viste skuespilleren seg i går kveld for offentligheten.

Dagbladet møtte skuespilleren under filmarrangementet Blått lerret, på Parkteatret i Oslo i går kveld. Han var til stede for å promotere filmen «Pionér» som har premiere 30. august.

- Når det kommer til arbeidet mitt, er jeg utrolig takknemlig og føler meg veldig «blessed». At jeg har et publikum som er interessert, er den eneste grunnen til at jeg driver med det jeg driver med. Jeg føler meg jævlig heldig, virkelig, sier Hennie.

Berørt av tematikken Hennie er tilsynelatende glad og svært opprømt - han gløder når han snakker om den nye filmen.
 
- Jeg er veldig glad i denne filmen. Det er en ekstremt personlig film, en av de mest personlige filmene jeg har gjort. Det er en tematikk som berører meg, som er veldig nær meg som menneske, sier han entusiastisk.

- Du virker fornøyd om dagen?

Hennie gliser bredt, ler litt, før han svarer.

- Jeg har fått lov til å gjøre ting som jeg aldri hadde drømt om at jeg skulle få gjøre. «American Beauty» er en av mine yndlingsfilmer, og jeg har fått lov til å jobbe med Wes Bentley, som er en fantastisk skuespiller. Og jeg har fått lov til å jobbe med Morgan Freeman.

Travel timeplan 37-åringen har nemlig spilt inn storfilmen «The Last Knight» nylig, og det er her han spiller mot blant annet nevnte Freeman. Hennies engelskspråklige eventyr stopper imidlertid ikke her.

22. april setter Hennie kursen mot Hollywood for å spille i storfilmen «Hercules», mot blant andre The Rock, Ian McShane, Joseph Fiennes og John Hurt. Først venter én måned med hardtrening, som jo må til når man skal spille i amerikansk actionfilm, deretter starter innspillinga.

FILMAKTUELL: For første gang etter at det ble slutt mellom Aksel Hennie og Tone Damli, viste skuespilleren seg for offentligheten i går kveld for å promotere oljethrilleren «Pionér». Filmen har kinopremiere 30. august. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FILMAKTUELL: For første gang etter at det ble slutt mellom Aksel Hennie og Tone Damli, viste skuespilleren seg for offentligheten i går kveld for å promotere oljethrilleren «Pionér». Filmen har kinopremiere 30. august. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Hennie selv er svært takknemlig for at han får prøve seg på det store lerretet også i utlandet, til tross for at han setter stor pris på det norske publikummet:

- Norge er min hovedarena, som jeg konsentrerer meg om, men jeg er så heldig at jeg får lov til å jobbe i utlandet. Det er jeg ekstremt takknemlig for. Det er en drøm som har blitt virkelighet. Jeg har fått lov til å gjøre noe jeg alltid har drømt om.

Gikk ned 10 kilo Men først ut; «Pionér». Filmen tar for seg begynnelsen av det norske oljeeventyret, der Hennie spiller nordsjødykkeren Petter Jensen.

- Det mest utfordrende ved filmen er at karakteren gjennomgår en veldig hard følelsesmessig prosess, en kamp mot en slags usynlig fiende. Og så har det vært, uten tvil, den mest fysiske rollen jeg noensinne har hatt. Og det sier ikke reint lite, ler Hennie.

Blant annet har han dykka. Helt nede på 60 meter.

- Jeg har aldri prøvd det før. Det må være en første gang for alt. En av de kuleste tingene med å være skuespiller, er at jeg får utforske ting veldig få andre får lov til å utforske. Jeg får kjenne på sider av meg selv, frykt og alt slags, som veldig få andre får.

I forkant av innspillinga gikk Hennie ned 10 kilo, og både på hodet og på overleppa fikk håret vokse fram.

- Jeg elsker å gå gjennom forandringer, gro ut hår og bart, og å forandre kroppen. Jeg følte meg ganske annerledes med den barten, men det er en god følelse å føle seg ræva privat og så kjenne at karakteren elsker hvordan han ser ut.

Tok bladet fra munnen Til motsetning fra Hennie, har hans eks-forlovede vist seg flere ganger etter at de to gikk fra hverandre. Da bruddet ble kjent, var Tone midt i det svenske Melodifestivalen-sirkuset.

SLUTT: De aller fleste har fått med seg at Aksel Hennie og Tone Damli ikke lenger er kjærester. Forholdet tok slutt i februar, etter at de to hadde vært sammen i tre-fire år. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures
SLUTT: De aller fleste har fått med seg at Aksel Hennie og Tone Damli ikke lenger er kjærester. Forholdet tok slutt i februar, etter at de to hadde vært sammen i tre-fire år. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures Vis mer

Overfor svenske Expressen ga hun uttrykk for at tiden i kjølvannet av samlivsbruddet har vært tøff:

- Jeg har det greit. Jeg lever, og gjør det beste jeg kan ut av situasjonen. Det er ikke så mye annet å gjøre, sa artisten da.

DYKKERBART: I filmen «Pionér» spiller Aksel Hennie den bartete nordsjødykkeren Petter Jensen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
DYKKERBART: I filmen «Pionér» spiller Aksel Hennie den bartete nordsjødykkeren Petter Jensen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer