«Jeg føler meg veldig heldig»

SVs Inga Marte Thorkildsen er gravid i femte måned.

GRAVID: SVs Inga Marte Thorkildsen venter barn med sin mann og SV-rådgiver, Lars Kolltveit. - Jeg gleder meg til vi får barn, sier hun til Dagbladet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
GRAVID: SVs Inga Marte Thorkildsen venter barn med sin mann og SV-rådgiver, Lars Kolltveit. - Jeg gleder meg til vi får barn, sier hun til Dagbladet. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I desember skal hun føde på den jordmorstyrte ABC-klinikken ved Ullevål universitetssykehus. Nå vil Thorkildsen at alle gravide skal få samme mulighet til oppfølging og fødselshjelp av jordmor.

- Jeg har tatt et aktivt valg om hvor jeg vil føde. Tilbudet på ABC-klinikken er stadig under press fordi de bruker mer tid på hver enkelt. Dette tilbudet må styrkes. Jeg vil ha valgfrihet, slik at alle gravide kan velge mellom tett oppfølging av jordmor eller fastlege, sier Thorkildsen.

Mister kontrollenSammen med sin mann og SV-rådgiver, Lars Kolltveit, venter Inga Marte Thorkildsen barn for første gang i desember. Første kontroll hos jordmor og ultralyd er gjennomført.

- Jeg føler meg veldig heldig. Jeg vet det er mange som gjerne skulle vært gravide. For meg har det vært knyttet mye ambivalens til fødselen, mange doble følelser. Man mister jo helt kontrollen. Plutselig er det noe annet som styrer deg og hverdagen, sier Thorkildsen.

På Stortinget er hun SVs miljøpolitiske talskvinne og en av de mer erfarne SV-erne. Nå snakker hun for første gang om graviditeten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer