Popstjerna Anders Glenmark:

- Jeg gikk på en jævlig smell

Den svenske artisten havnet i rullestol og har brukt lang tid på å komme seg til hektene.

TØFF TID: Den svenske artisten Anders Glenmark har kjempet seg tilbake fra noen intense måneder på sykehus. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB
TØFF TID: Den svenske artisten Anders Glenmark har kjempet seg tilbake fra noen intense måneder på sykehus. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Artistene Anders Glenmark (67), Thomas «Orup» Eriksson (62) og Niklas Strömstedt (63) ble superstjerner i bandtrioen Glenmark Eriksson Strömstedt med låter som «En jävel på kjärlek» og «När vi gräver guld i USA».

Nå gjør de tre seg klare for høstturné.

Nylig gjestet de «Nyhetsmorgon» på TV 4, og der fortalte de blant annet om Anders Glenmarks tidligere ukjente helseproblem.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Langt sykehusopphold

- Jeg gikk på en jævlig smell og har ligget på sykehus i tre måneder, sier artisten i intervjuet.

67-åringen forteller at han ble rammet av noe som heter kavernøst angioma, en vaskulær misdannelse i ryggmargen som har vokst seg bare større og større.

- Til slutt ble den veldig stor og tok opp 75 prosent av ryggmargen. På godt svensk vil jeg si at det gjorde jævlig vondt. Så jeg bestemte meg for at den måtte fjernes.

Artisten var klar over at en operasjon ville innebære risiko, deriblant lammelser, men han valgte likevel å gjennomføre det. Det som skjedde var imidlertid at kirurgene kom for nære nervene - slik at han ble lammet på høyre side av kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer