Niklas Baarli:

- Jeg gjorde en stor tabbe

«Farmen»-programlederen var selv skyld i at det på et tidspunkt oppsto amper stemning på gården.

ÅPNER OPP: Niklas Baarli leder sin første «Farmen»-sesong noensinne. Det har gått - nesten - knirkefritt. Foto: TV 2
ÅPNER OPP: Niklas Baarli leder sin første «Farmen»-sesong noensinne. Det har gått - nesten - knirkefritt. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 18. sesongen av «Farmen» er i full gang, og søndag måtte nok en deltaker pakke snippsekken og forlate Li gård i Stange kommune.

Denne gangen var det Lasse Fredheim (26) som trakk det korteste strået. Han ble valgt som andrekjempe av Hashar Aziz (34), og måtte takke for seg etter å ha tapt mot Aziz i melkespann.

Dermed venter sidekonkurransen «Torpet» for 26-åringen.

TRIST AVSKJED: Det blir tårevått når Lasse taper tvekampen sin, og ryker ut av «Farmen 2022». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Klassisk tabbe

I vår ble det kjent at VGTV-profil og influenser Mads Hansen (38) er ferdig som programleder i «Farmen». Han tok isteden over TV 2s nye storsatsning« Forræder», mens Niklas Baarli (33) kom inn og overtok nettopp «Farmen».

Til Dagbladet forteller Baarli, som ennå ikke er helt ferdig med innspillingen av sin første sesong av reality-konseptet, at det meste har gått knirkefritt. Han innrømmer imidlertid at han underveis gjorde en nybegynnerfeil som skapte litt røre, men som han lærte mye av.

- Jeg gjorde én stor tabbe, bedyrer han.

MOTIVERT GJENG: 14 deltakere flyttet i juli inn på Li gård i Stange kommune. Innspillingen avsluttes om få uker. Foto: Espen Solli / TV 2
MOTIVERT GJENG: 14 deltakere flyttet i juli inn på Li gård i Stange kommune. Innspillingen avsluttes om få uker. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Den selvforskyldte tabben skjedde langt inne i opptakene, og vil sannsynligvis ikke bli vist på TV.

- Jeg ga en «fist bump» eller «high five» til en av kjempene i tvekampen den uka, ikke til begge. Det gjorde at én av deltakerne trodde at jeg heiet på den andre.

Han fortsetter:

- Det var en klassisk programledertabbe, for det er viktig å passe på at man ikke gir noen deltakere mer oppmerksomhet enn andre.

ROMANSE: Det tok ikke lange tiden før deltakerne på årets Farmen kunne avsløre de første Farmen-flørtene. Video: TV 2 / Klaus Fjellro. Vis mer

Amper stemning

Baarli forteller at scenen førte til reaksjoner på gården.

- Det gikk ei kule varmt, noe jeg kan forstå. Jeg har vært der selv, og vet hvordan sånt kan føles urettferdig. Det var en veldig irriterende tabbe, kjenner jeg.

- Så hvordan var reaksjonene?

- Det ble ganske ampert. Forståelig nok, for jeg ville blitt megairritert om jeg opplevde det samme selv. Samtidig må man huske at man er menneske oppi alt dette, og har lyst til å heie deltakerne fram alle som én.

BLODIG ALVOR: Ting tar en alvorlig vending da deltakerene på «Farmen» blir bedt om å slakte en sau. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Programlederen forsikrer at han på ingen måte tok parti med én av deltakerne, selv om det for enkelte kunne virke sånn.

- Det var absolutt ingen heiing fra min side, det lover jeg med hånda på hjertet. For å si det sånn: Jeg heier ikke på noen av dem som individer - men som gjeng, sier Baarli med et smil til Dagbladet.

Allerede tirsdag er det mer «Farmen» å se på TV. Da skal det velges ny storbonde, mens det onsdag er klart for høstens tredje førstekjempevalg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer