Emilia Clarke:

- Jeg hadde en massiv blødning

«Game of Thrones»-stjerna Emilia Clarke åpner seg opp om sykdommen som nesten tok livet av henne.

OVERLEVDE: Emilia Clarke måtte hasteoppereres rett før innspillingen av sesong to av «Game of Thrones» begynte. Foto: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock/NTB
OVERLEVDE: Emilia Clarke måtte hasteoppereres rett før innspillingen av sesong to av «Game of Thrones» begynte. Foto: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Emilia Clarke (35) er for mange kjent som Daenerys Targaryen, i HBO-suksessen «Game of Thrones». I 2019 kunne Clarke imidlertid avsløre at hun gjennomgikk to omfattende operasjoner i hjernen under innspillingen av serien.

I et nytt intervju med BBC åpner hun nå opp om den vanskelige tida etter, og om hvordan det er et under at hun kan leve som normalt.

I 2011 og 2013 fikk skuespilleren to aneurismer, som er en utposing på blodåra - og den vanligste årsaken til hjernehinneblødning, ifølge Store norske leksikon. I 2013 måtte hun hasteopereres.

- Jeg hadde en massiv blødning, og legene gjorde det klart at sjansene mine for å overleve var svært små hvis de ikke opererte. Denne gangen måtte de operere meg på den gammeldagse måten, gjennom skallen min. Og operasjonen måtte skje umiddelbart.

FULGTE INNSPILLINGEN: «The Last Watch» går bak kulissene under innspillingen av siste sesong av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

- Stor del av hjernen fungerer ikke

Under intervjuet åpnet Clarke opp om tida etter operasjonen. Der kunne hun fortelle at det er et under at hun er i stand til å leve et helt normalt liv.

Det fordi en stor del av hjernen hennes er «død» etter blødning hun fikk, som følge av aneurismen.

- Det er en stor del av hjernen min som ikke lenger fungerer. Det er bemerkelsesverdig at jeg er i stand til å snakke, og leve livet mitt helt normalt uten noen problemer. For det mangler ganske mye, forteller Clarke videre i intervjuet.

SJOKKSCENE: Daenerys overrasket mange i forrige episode av Game of Thrones, og særlig én scene sjokkerer seerne. Vis mer

- Ba om å få dø

Stjerna har også snakket om den dramatiske perioden av livet hennes tidligere. Etter den første operasjonen klarte hun ikke å kommunisere, og trodde at skuespillerkarrieren var over.

- I mine mørkeste øyeblikk ønsket jeg å trekke ut kontakten. Jeg ba legene om å få dø, uttalte hun den gangen.

Etter operasjonene har Clarke avslørt at hun har slitt med angst og panikkanfall, men at hun til tross for det føler seg hundre prosent frisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer