- Jeg hadde hyret advokat selv

Bloggeren Christian Burmeister snakker ut i Radio Norge.

SKJØNNER REAKSJONENE:  Bloggeren Christian Burmeister sier han skjønner at Tone Damli Aaberge har hyret advokat. Foto: Privat.
SKJØNNER REAKSJONENE: Bloggeren Christian Burmeister sier han skjønner at Tone Damli Aaberge har hyret advokat. Foto: Privat.Vis mer

I radioprogrammet «Norge Direkte», som sendes på Radio Norge i ettermiddag, snakker Norges for tiden mest omtalte blogger ut.

Blogginnlegget som ble publisert av Christian Burmeister i kjølvannet av samlivsbruddet mellom Aksel Hennie og Aaberge, skal ha satt flere norske kjendiser i dårlig lys.

Reaksjoner og kommentarer har flortert på sosiale medier etter publiseringen.

- Hvorfor valgte du å publisere dette blogginnlegget?

- Det har seg slik at jeg skriver flere blogginnlegg om dagen, med forskjellige emner. Både om mote, youtube-klipp og kjendisnyheter. Denne gangen var det dette paret som fikk gjennomgå for å si det på den måten, sier Christian Burmeister til Radio Norge.

- Forstår dem godt En rekke andre kjendiser er også nevnt i bloggen og advokat John Christian Elden bekrefter overfor Dagbladet at Aqua-Lene også har engasjert ham.

I bloggen hevder forfatteren å vite historien bak bruddet og sprer rykter om paret.

- Jeg forstår at de synes dette var litt grovt. Jeg forstår at de har kontaktet advokat, det har din sin fulle rett til å gjøre. Jeg hadde gjort det samme selv, sier Burmeister til Radio Norge.

I går bekreftet Elden overfor Dagbladet at også Aqua-Lene har engasjert ham.

- De tok kontakt hver for seg, men i samme ærend. Vi snakker om ærekrenkelser som er milevis unna hva det er pressepraksis for i dette landet, sa Elden.

Fjernet - Den første oppgaven er løst, nemlig å få denne personen til å fjerne artikler som støter mot privatlivets fred, sier Elden.

Innlegget i bloggen ble etter kort tid fjernet.

Vanligvis har bloggeren Christian Burmeister rundt 5000 daglige lesere.

Massivt Siden han i går publiserte innlegget har siden ifølge ham selv blitt besøkt over 180 000 ganger.

Til Nettavisen NA24 sier Elden i dag at trafikken på bloggen kan få konsekvenser for en eventuell sak mot bloggeren.

- Det er selvsagt av interesse, samtidig har de fleste vært innom etter at han slettet de grove straffbare påstandene. At han har brukt dette til egen fortjeneste og for å skaffe seg lesere, må vi vurdere betydningen av i en erstatningsrettslig sammenheng. I Norge er det en klar regel om at man ikke skal tjene på kriminalitet, sier Elden.

ADVOKAT: Advokat John Christian Elden hjelper Tone Damli Aaberge med det krenkende blogginnlegget. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
ADVOKAT: Advokat John Christian Elden hjelper Tone Damli Aaberge med det krenkende blogginnlegget. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer