«Exit»-regissør Øystein Karlsen:

- Jeg hadde ikke vært en fin fyr

Serieskaperen forteller at han er glad han ikke lenger er blakk, men tror ikke han hadde vært sympatisk med masse penger på bok.

NY SESONG: Øystein Karlsen har skrevet manus og hatt regi på også den andre sesongen av «Exit». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY SESONG: Øystein Karlsen har skrevet manus og hatt regi på også den andre sesongen av «Exit». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er snart duket for den andre sesongen av NRK-suksessen «Exit». Øystein Karlsen (49) står bak manuset til oppfølgeren av sesongen som skapte sjokkbølger i mangt et hjem - selv utenfor Norges grenser.

I den forbindelse dukker han opp i podkasten til Kyrre Holm, «Krisemøter». Her forteller han om hvordan den andre sesongen har blitt til.

Også den er basert på det 2,5 timer lange intervjuet med de faktiske finansfolkene som har gitt liv til William, Jeppe, Henrik og Adam - som vi ser på skjermen.

- Det er fortsatt bygget på deres historier, men vi har utvidet det ganske mye. Sesong én hadde mye nyhetens interesse - det var første gang man så det universet portrettert. Jeg tror ikke det hadde holdt å snu bunken og fortelle det én gang til, sier Karlsen i podkasten.

Intervjuet politiet

Premisset er fortsatt det samme - det skal være bygget på sanne historier. Derfor har serieskaperne måtte se utover det materialet de allerede hadde.

- Jeg har vært ute og intervjuet en del mennesker, i tillegg til å ha snakket med Økokrim og skattevesenet. Vi fikk også en del henvendelser fra et par tidligere finansfruer og et par andre karer som er tilknytta miljøet. Trygve Hegnar (forretningsmann og finansredaktør, journ. anm.) spurte på lederplass om det ikke var interessant å se hvordan disse folkene tjener penger, og vi tenkte «jo Trygve, det skal du få», fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer