NY BOK: John Arne Riise hevder i sin nye selvbiografi at blogger Marna Hauge Burøe hadde sjekket opp den tidligere fotballspilleren lenge før han sendte henne tekstmeldinger. Foto: NTB Scanpix
NY BOK: John Arne Riise hevder i sin nye selvbiografi at blogger Marna Hauge Burøe hadde sjekket opp den tidligere fotballspilleren lenge før han sendte henne tekstmeldinger. Foto: NTB ScanpixVis mer

John Arne Riise om SMS-skandalen:

- Jeg hadde ingen anelse om at hun hadde blitt sammen med en annen fyr

John Arne Riise tar et oppgjør med flere norske kjendiser i sin nye selvbiografi.

(Dagbladet): Tirsdag lanserer tidligere fotballproff John Arne Riise (37) boka «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise», en selvbiografi der han deler historier som har preget 37-åringen de siste åra.

Blant mange av historiene han deler tar han opp den betente saken fra 2005 - da han havnet på forsiden av VG etter å ha sendt samme tekstmelding til flere kjendiskvinner for å be dem med på stevnemøter.

Marna Haugen Burøe (36), som for tida er aktuell i «Skal vi danse» og «Bloggerne» på TV 2, uttalte seg til avisa den gangen, og nå tar Riise et oppgjør.

- Hun fortalte avisene at hun helt enkelt hadde latt kjæreste og komiker Ørjan Burøe late som om han var henne og svare meg. Men det var jo andre ting hun ikke sa noe om, skriver han i boka.

Han refererer til det første møtet med Haugen Burøe på et utested i Oslo. Ifølge Riise skal bloggeren ha tatt tak i rumpa hans og kysset ham.

- Ikke at jeg hadde noe imot det. Vi var begge single da, hun var tidligere Miss Norway. Og vi datet en stund etterpå, og da jeg sendte henne en sms, hadde det gått fire måneder, og jeg hadde ingen anelse om at hun hadde blitt sammen med en annen fyr i mellomtida, skriver han.

- Kjenner meg ikke igjen

Haugen Burøe, som er gift med komiker Ørjan Burøe (43), kjenner seg ikke igjen i noe av det den tidligere fotballproffen beskriver.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i noe av det han sier, så det vil jeg ikke kommentere, sier «Skal vi danse»-deltakeren til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet:

GIFT: Komiker Ørjan Burøe og blogger Marna Hauge Burøe giftet seg i hemmelighet i februar 2013. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GIFT: Komiker Ørjan Burøe og blogger Marna Hauge Burøe giftet seg i hemmelighet i februar 2013. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Haugen Burøe er imidlertid ikke den eneste Riise tar et oppgjør med i sin selvbiografi. Han tar også for seg flere møter med ulike damer - også det omtalte stevnemøtet med Pia Haraldsen (36).

- Følte meg liten

Haraldsen ble kjendis over natta i 2004, etter at hun stilte i en lyserosa, ettersittende kjole i dåpen til prinsesse Ingrid Alexandra (13). Hun var invitert i dåpen fordi hun den gang var stedatter av dronning Sonjas (80) nevø Karl Otto Haraldsen, som inntil 2005 var gift med Pia Haraldsens mor, Jasmin Haraldsen.

Pia Haraldsen var en av redaktørene i motebladet Cosmopolitan på den tida hun dro på et stevnemøte med Riise, ifølge den tidligere landslagsstjerna.

- Pia Haraldsen svarte ja på sms-en med tilbudet om en middag med oss to på Hos Thea på Frogner i Oslo. Med det hadde vært en katastrofe, hele middagen, skriver Riise i boka.

I selvbiografien skriver 37-åringen at Haraldsen fikk ham til å føle seg «veldig liten». Han skriver at hun blant annet nektet å gå inn døra før han åpnet den for henne, og hun skal ha kritisert både måten Riise spiste før hun tok en bit, og drakk før hun tok en slurk.

- Det er den eneste gangen jeg har funnet på en unnskyldning for å holde en date kort, skriver han og legger til at han etterpå fikk vite at hun nylig hadde vært i «en eller annen» kongelig dåp.

- Så det er mulig at det var det som var grunnen, skriver han.

Vil ikke kommentere

I en sms til Dagbladet skriver Haraldsen at hun ikke ønsker å kommentere det Riise skriver i boka.

Overfor avisa VG tidligere i år uttalte imidlertid Haraldsen at hun ikke husker detaljene i stevnemøtet, ettersom det hele ligger over ti år tilbake i tid.

Saken fortsetter under bildet:

KLEIN DATE: John Arne Riise hevder i sin nye bok at hans date med Pia Haraldsen ble en pinlig affære. Her er Pia Haraldsen på Se og Hørs kjendisgalla i 2016 på Chat Noir i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KLEIN DATE: John Arne Riise hevder i sin nye bok at hans date med Pia Haraldsen ble en pinlig affære. Her er Pia Haraldsen på Se og Hørs kjendisgalla i 2016 på Chat Noir i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Men jeg forstår at denne SMS-saken var en belastning for ham, og at den kanskje burde vært en privatsak uten å bli utbrodert i media, sa hun.

Da SMS-saken sprakk i media i 2005, var Haraldsen blant dem som uttalte seg kritisk om Riises oppførsel.

- Jeg blir provosert over John Arnes oppførsel. Det er ikke bare dumt og patetisk å gjøre noe slikt, men også fryktelig respektløst overfor de øvrige jentene han har sendt SMS til, sa hun til VG den gang.

VIL HA BARN: Louise Angelica Riise, John Arne Riises kone, avslører i «Bloggerne» at livet for de to endelig har begynt å falle på plass. Det eneste de mangler er en liten baby eller to. Video: TV 2 Vis mer