Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde kanskje trengt å oppleve litt motgang

I går ble Sara Skjoldnes (17) kåret til Frøken Norge.

TÅREVÅT VINNER: Sara Skjoldnes vil aller helst lære småjenter å danse dette året. Men også missefrøkner tar hensyn til finanskrisa - Skjoldnes vil egentlig bli danser selv, men vurderer nå å ta en realfagsutdanning når hun blir ferdig med videregående. Foto: Stella Pictures.
TÅREVÅT VINNER: Sara Skjoldnes vil aller helst lære småjenter å danse dette året. Men også missefrøkner tar hensyn til finanskrisa - Skjoldnes vil egentlig bli danser selv, men vurderer nå å ta en realfagsutdanning når hun blir ferdig med videregående. Foto: Stella Pictures. Vis mer

||| Dagbladet.no): I går kveld ble Sara Skjoldnes (17) fra Skien og Eli Landa (24) fra Stavanger kåret til Frøken Norge.

- Jeg har hele tiden tenkt at det er ikke så høytidelig. Jeg har prøvd å ha beina på jorda hele tiden. Men i går var jeg selvfølgelig stressa. Jeg var ekstremt sliten og utkjørt da jeg ventet på svaret. Så da de ropte opp navnet mitt, kom tårene, forteller Sara.

17-åringen er litt usikker på hva hun skal gjøre som frøken Norge.

- Hovedjobben blir vel å representere Norge i Miss World-konkurransen i Sør-Afrika om en måneds tid, og så blir det nok en del reising rundt i Norge. Men dette blir først og fremst jobb! En jobb med 1500 antall søkere, og 200 inne til jobbintervju, sier Sara.

Frøken Norge-vinneren går egentlig i 2. klasse på danselinja i Skien.

- Hvis det hadde vært mulig å få til, vil jeg gjerne bruke litt av året på å reise rundt i småsteder og lære dans til unge jenter, forteller hun.

Om hun vil fortsette å jobbe med dans når hun blir eldre, har hun ennå ikke bestemt seg for.

- Jeg vil gjerne ha en jobb hvor jeg kan kombinere dans, sang og teater. Samtidig så hadde det vært fint med en tryggere jobb hvor man ikke er så avhengig av kroppen. Kanskje jeg skal studere realfag på universitetet i stedet. Jeg er glad i logiske fag.

- Hengt ut på nett
Sara drømte ikke om tiara og missekonkurranser da hun var yngre.

- Det var helt tilfeldig at jeg meldte meg på. Jeg så en reklame for det på nett, og meldte meg på for moro skyld, forteller hun.

VANT: Eli Landa og Sara Skjoldnes ble begge kåret til Frøken Norge i går. Eli skal representere Norge i Miss Universe-konkurransen, mens Sara skal konkurrere om tittelen Miss World. Foto: Stella Pictures.
VANT: Eli Landa og Sara Skjoldnes ble begge kåret til Frøken Norge i går. Eli skal representere Norge i Miss Universe-konkurransen, mens Sara skal konkurrere om tittelen Miss World. Foto: Stella Pictures. Vis mer

I motsetning til det man kanskje kunne forestille seg på en missekonkurranse, har det heller ikke vært noe særlig bitching blant finalistene.

- Det høres kanskje rart ut, men alle jentene har vært kjempestøttende! Den eneste dårlige opplevelsen jeg har hatt, var da ei jente som røk ut da semifinalistene skulle kåres, hengte ut kroppene våre på bloggen sin.

Frøken Norge-kandidaten det er snakk om, er Unge Høyre-politikeren Sarah Stephanie Skjoldevik, og hendelsen ble omtalt i flere medier.

- Det var rett etter at bikinibildene var tatt, og hun hadde sakset ut bilder av magene våre og skrevet «gravid?» ved siden av. Hun ville kanskje vise at man ikke trenger å være perfekt, men hun kunne gjort det på en annen måte. Dette var ubehagelig, sier Sara.

- Glad i kroppen min
- Jeg er lav og har vel litt vel mye former til å være modell. Men jeg tror at det er nettopp dette som har gitt meg så mange jobber. Det er klart at jeg ikke er fornøyd med alt, men jeg blir mer og mer glad i kroppen min.

17-åringen, som allerede har et NM-gull og «noe sølv og bronse» i nanbudo bak seg, ble «oppdaget» av tanten som jobber i et modellbyrå. Sara har jobbet som modell siden sommeren 2007.

- Jeg har bare gode erfaringer fra jobben. Mange sier at motebransjen er hard, og jo, man må tåle en del kritikk. Men jeg hadde kanskje trengt å oppleve litt motgang. Jeg føler at alt går på skinner nå om dagen, og hvordan skal jeg kunne lære noe da?

FØLTE SEG HENGT UT: Den veltrente 17-åringen syntes det var ubehagelig da en utslått jente la ut bilder av mager og pupper på bloggen sin. Dette bildet er fra finalen. Foto: Stella Pictures.
FØLTE SEG HENGT UT: Den veltrente 17-åringen syntes det var ubehagelig da en utslått jente la ut bilder av mager og pupper på bloggen sin. Dette bildet er fra finalen. Foto: Stella Pictures. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media