Patrick Sommerlath:

- Jeg har aldri kjøpt sex

Dronningens nevø står fram i sexskandale-saken.

STÅR FRAM: Patrick Sommerlath (høyre). Foto: NTB
STÅR FRAM: Patrick Sommerlath (høyre). Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Silvias nevø, Patrick Sommerlath (52), står fram etter sexskandalen i Sverige. Det gjør han i Svensk Damtidning.

- Hele historien er absurd, hevder han.

Sommerlath har inntil nå bare blitt omtalt som en venn eller en slektning av kongefamilien. 52-åringen har vært i politiets søkelys etter en overvåkning av en massasjesalong i Stockholm avslørte flere sexkjøp.

En av de som besøkte den aktuelle salongen er Sommerlath, som var der i november 2021. Han skal da ha sendt flere betalinger via Swish - som er svenskenes versjon av Vipps. Selv forklarer han at han sliter med ryggsmerter.

ÆRLIG OM AVGJØRELSEN: Onsdag holdt kong Carl Gustaf sin årlige juletale. Da gikk han nærmere innpå hvorfor han i høst valgte å fjerne fem av sine barnebarn fra kongehuset. Utdrag fra «H.M. Konungens jultal 2019» (SVT) Vis mer

Ifølge aktor tyder betalingene derimot på sexkjøp. Det har Sommerlath selv benektet i avhør. 52-åringen ble siktet, men skal så ha gjemt seg for politiet på Drottningholm slott i Stockholm.

Som dronningens nevø er Sommerlath i såpass nær slekt at han har rett på den kongelige disposisjonsretten.

Det betyr at han kan bruke bygninger, leiligheter og slott som fritt disponeres av kongen. Det er bygninger som staten og skattebetalerne betaler for, kommer det fram i Expressens podkast «Läget», hvor krimjournalist Katrin Krantz forteller om saken.

KONGEFAMILIEN: Her poserer Patrick Sommerlath (høyre) med den svenske kongefamilien. Foto: Jessica Gow / TT / NTB
KONGEFAMILIEN: Her poserer Patrick Sommerlath (høyre) med den svenske kongefamilien. Foto: Jessica Gow / TT / NTB Vis mer

Overfor Svensk Damtidning forteller Sommerlath at han nå har valgt å stå fram fordi andre lider på grunn av ham. På spørsmål om han noen gang har kjøpt sex, svarer han avkreftende.

Rojale gjester fra hele Norden var samlet for å feire kong Carl Gustafs 50 år på tronen. Men det var et yngre familiemedlem som stjal oppmerksomheten. Video: AP, NTB, John Eneroth / Expressen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- 100% nei! Jeg har samarbeidet med politiet hele veien. Jeg var overbevist om at de ville avfeie meg som sexforbryter. 1: fordi jeg ikke begikk forbrytelsen og 2: fordi det av den grunn ikke er bevis som støtter det.

Sommerlath forteller at han nå befinner seg utenlands, noe han har gjort siden forrige uke. Han innrømmer imidlertid at å flykte landet kanskje ikke var den beste ideen. Når han blir konfrontert at det finnes informasjon om at han har oppholdt seg på slottet - og at kongeparet har gjemt ham - nekter han for det.

I sin nye bok forteller kronprins Haakon om forholdet han har med stesønnen. Reporter: Nora Skavhaug. Video: NTB, Se og Hør. Vis mer

- Det er ren løgn. Det er helt sinnsykt. Jeg bor tross alt ikke sammen med dem og har ikke for vane å informere dem om hverdagen min, slik de heller ikke har for vane å informere meg om deres. Det er for surrealistisk. At selv politikere går ut og anklager dem for det er hevet over all kritikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer