Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jeg har aldri likt trange kjoler

Peaches Geldof på Oslo Fashion Week i design av Kristian Aadnevik.

PEACHES GELDOF: Den britiske it-jenta skal i kveld sitte på første rad under visningen av Kristian Aadneviks andre kolleksjon for Riccovero. Etterpå skal hun spille plater på etterfesten. Fote: Uffe Frandsen/Dagbladet
PEACHES GELDOF: Den britiske it-jenta skal i kveld sitte på første rad under visningen av Kristian Aadneviks andre kolleksjon for Riccovero. Etterpå skal hun spille plater på etterfesten. Fote: Uffe Frandsen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Peaches Geldof (22) er britisk DJ, modell og stilikon, i tillegg til at hun er dattera til Bob.

I kveld sitter hun på første rad når den norske designeren Kristian Aadnevik viser sin nye kolleksjon for kleskjeden Riccovero.

Etter visningen skal den rocka it-jenta snurre plater på etterfesten.

Er fascinert av Aadneviks design
22-åringen har peiling på klær og mote, og forteller at hun er fascinert av Aadnevik og hans design.

- Jeg hørte om ham da han jobbet for Cavalli og Versace. Det var mye snakk om ham, så jeg var spent på om han holdt mål. Og han leverte, sier hun da Dagbladet møter henne i forkant av visningen.

Hun stiller til intervjuet i en sort og løstsittende lårkort kjole med nagledetaljer.

- Jeg liker at detaljene på kjolen, de gjør den spesiell. Og så liker jeg at den ikke er trang. Jeg har aldri likt trange kjoler. Etter min mening er det mye mer sexy å vise lite hud og former. Det gjør personen som bærer plagget mer spennende.

Vil ikke være it-jente
Unge Geldof har fått påklistret flere merkelapper av pressen de siste årene. En av dem er at hun er it-jente.

I NORSK DESIGN: Peaches valgte å bære en løstsittende kjole signert Kristian Aadnevik i anledning kveldens motevisning på Oslo Fashion Week. Fote: Uffe Frandsen/Dagbladet
I NORSK DESIGN: Peaches valgte å bære en løstsittende kjole signert Kristian Aadnevik i anledning kveldens motevisning på Oslo Fashion Week. Fote: Uffe Frandsen/Dagbladet Vis mer

Det kunne hun ikke vært mer uenig i selv, og hun avslører også at hun misliker tilnavnet sterkt.

- En it-jente har en spennende karisma og er velkledd. Problemet er bare at det finnes alt for mange av dem. Hele konseptet rundt det er fantastisk, men det har rett og slett mistet sin magi.

- Jeg liker ikke at folk kaller meg it-jente. Jeg vil mye heller bli lagt merke til for det jeg driver med, sier hun.

Peaches Geldof ser seg selv verken som modell eller DJ. Det er skribent hun vil være. Det er det som er hennes store lidenskap.

Hun har nemlig elsket å skrive siden hun var 14. Nå har hun planer om å studere Freud, psykologi og film. En av drømmene er å bli filmkritiker.

En it-jente er en som utstråler en attraktiv karisma og kvalitet gjennom sin stil.

Vet hun har mange muligheter
- Det er utrolig mange dører som er åpne for meg. Det gjelder bare at jeg dytter litt på dem og går inn.

- Men på innsiden står det mange sultne tigere og venter på meg. Så jeg skal ta min tid, og lære meg å mate dem.

HADDE MED KJÆRESTEN: Kjæresten Thomas Cohen ble med Peaches til Oslo, slik at hun skulle ha selskap. Fote: Uffe Frandsen/Dagbladet
HADDE MED KJÆRESTEN: Kjæresten Thomas Cohen ble med Peaches til Oslo, slik at hun skulle ha selskap. Fote: Uffe Frandsen/Dagbladet Vis mer

Det viktigste for Bob Geldofs nest eldste datter er at hun følger drømmen sin.

- Akkurat slik pappa gjorde.

- Fikk ingen spesialbehandling
Som datter av den berømte musikeren, lå det an til en ganske annerledes oppvekst for Peaches. Det var det derimot ikke, ifølge henne selv.

- Jeg opplevde aldri noen forskjellsbehandling, heller ikke av lærerne på skolen. Faktisk så ønsket jeg at de skulle gi meg spesialbehandling, siden jeg var frekk som faen, ler hun.

Men også i voksen alder opplever 22-åringen at navnet hennes blir satt i sammenheng med dop og fyll, og hun har måtte tåle å bli sammenlignet med skandalejenter som Paris Hilton og Lindsay Lohan.

- Det gjør meg rasende. For det er ikke sånn jeg er. Presseversjonen av meg er en forferdelig rollemodell, og helt annerledes enn den jeg er. Jeg har lite tillit til britisk presse. Vi har et vanskelig forhold.

Stormforelsket
I en stund har rykter svirret om bryllupsplaner mellom henne og kjæresten Thomas Cohen (21).

- Jeg prøver jo å tvinge ham til det, spøker hun.

BERØMT PAPPA: Bob Geldof er verdenskjent for sin musikk og godt likt av mange nordmenn. Foto: Christian Hartmann/Reuters/Scanpix
BERØMT PAPPA: Bob Geldof er verdenskjent for sin musikk og godt likt av mange nordmenn. Foto: Christian Hartmann/Reuters/Scanpix Vis mer

Kjæresten er også med til Oslo for å holde henne med selskap. Paret er så forelsket at de ikke orker være fra hverandre. Likevel avkrefter de umiddelbare gifteplaner.

- Jeg har separasjonsangst. Jeg blir lei meg når jeg ikke er sammen med ham.

Imponert over Norge
Geldof innrømmer at hun har lite kunnskap både om Norge og norske designere. Men i det siste har hun begynt å følge med mer på nordisk design.

- Jeg er fascinert av det. Det er så rent og vakkert. Det er grønt og hjemmekjært her. Jeg liker det.

Hun har dessuten hatt spesiell kontakt med en norsk fan over Twitter og Facebook.

- En 14 år gammel jente som kaller seg Martina har tegnet et bilde av meg og Thomas. Og så har hun tweetet meg masse før jeg skulle komme hit. Jeg synes et er kjempekoselig og håper jeg ser henne i kveld.

- Da skal hun få en klem.

STILIKON: Peaches Geldof anses som et moteikon. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix
STILIKON: Peaches Geldof anses som et moteikon. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media