«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Jeg har aldri vært i dårligere form enn det jeg er nå

Guro Fostervold Tvedten får støtte av ektemannen når hun nå begir seg ut på en knallhard reise.

DETTE ER DELTAKERNE: I dag kan TVNorge avsløre hvilke kjendiser som skal ofre blod, svette og potensielt sett tårer i kampen om å bli «Norges tøffeste kjendis». Bak fra venstre: Yousef Hadaoui, Guro Fostervold Tvedten, Thomas Alsgaard, Mia Gundersen og Ola-Conny Wallgren. Foran fra venstre: Niklas Baarli, Mini Jakobsen, Iman Meskini, Vita Mashadi og Silje Norendal. Foto: Simen L. Ringen / TVNorge
DETTE ER DELTAKERNE: I dag kan TVNorge avsløre hvilke kjendiser som skal ofre blod, svette og potensielt sett tårer i kampen om å bli «Norges tøffeste kjendis». Bak fra venstre: Yousef Hadaoui, Guro Fostervold Tvedten, Thomas Alsgaard, Mia Gundersen og Ola-Conny Wallgren. Foran fra venstre: Niklas Baarli, Mini Jakobsen, Iman Meskini, Vita Mashadi og Silje Norendal. Foto: Simen L. Ringen / TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er mange som tror at jeg er i kjempeform fordi jeg omgir meg med idrettsutøvere og har en ektemann som er tidligere håndballspiller. Det stemmer ikke, sier tv-profil og sportsanker Guro Fostervold Tvedten (44) til Dagbladet.

Mandag starter innspillingen av den tiende sesongen i TVNorges realityprogram «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Ovennevnte er en av ti profiler som, i kjent stil, skal kjempe seg fra Lindesnes til Nordkapp.

Fostervold Tvedten er gift med Håvard Tvedten (40), som selv deltok og nådde en imponerende andreplass i realityserien sist sesong.

GIFT: Guro Fostervold Tvedten og Håvard Tvedten giftet seg i 2009. Sammen har de to barn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GIFT: Guro Fostervold Tvedten og Håvard Tvedten giftet seg i 2009. Sammen har de to barn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Han synes jeg er veldig heldig som får lov til å oppleve dette. Håvard vet at jeg ikke er i mitt livs beste form, så jeg tror han er litt stolt over meg.

- I akkurat hvor dårlig form er du?

- Jeg har aldri vært i dårligere form enn det jeg er nå. Men jeg satser på å gå meg i form, sier Fostervold Tvedten muntert.

- Kjenne meg sårbar

Sammen har paret to barn, Luka Tobias (8) og Daniel Leander (7). 44-åringen erkjenner at det var en kabal som måtte legges på hjemmebane da hun takket ja til deltakelsen.

- Ja, det er mye logistikk som skal på plass. Heldigvis har jeg en fantastisk mann som holder styr på alt hjemme. Jeg er vant til at Håvard er mye på reise, men nå var det plutselig jeg som skulle dra fra dem.

At turen vil bli krevende, er Fostervold Tvedten innforstått med. At hun potensielt sett kan bli borte fra familien over flere uker, er også et moment hun må forholde seg til.

- Dette gjør jeg bare for min egen del. Jeg har lyst å utfordre meg selv og kjenne hvordan det er å være Guro på en arena som ikke er min. En arena der jeg vil kjenne meg sårbar og å tørre å vise meg fra den siden.

TIDLIGERE FINALISTER: Tidligere danser Nadya Khamitskaya, tidligere håndballspiller Håvard Tvedten og tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen var finalistene i sist sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: TVNorge
TIDLIGERE FINALISTER: Tidligere danser Nadya Khamitskaya, tidligere håndballspiller Håvard Tvedten og tidligere langrennsløper Marthe Kristoffersen var finalistene i sist sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: TVNorge Vis mer

- Har du fått noen tips fra din ektemann, som selv har deltatt i programmet?

- Det beste tipset han har gitt meg er å stoppe opp, kikke rundt seg og se hvor man faktisk er. Det er lett å bli oppkavet, stresset og sliten. Man glemmer litt at man er på tur. Jeg skal forsøke så godt det lar seg gjøre å være til stede i øyeblikket. Ikke gape over for mye, og ta ett steg om gangen.

Konkurranse til tross - 44-åringen har ingen ambisjoner om å havne øverst på pallen.

- Jeg har ingen målsetting om å vinne «71 grader nord». Jeg håper å oppleve mest mulig og på den måten være med lengst mulig. Mitt fokus ligger ikke på konkurransebiten. Jeg vil være en god lagspiller og utfordre meg selv, sier hun.

- Omsorgsfulle og empatiske

En annen som, i likhet med Fostervold Tvedten, ønsker å utfordre seg selv, er student og skuespiller Iman Meskini (21).

Overfor Dagbladet legger ikke den tidligere «Skam»-stjerna skjul på at hennes mål er å nå helt til topps.

- Så er det bare å håpe på det beste. Jeg tror mange er bekymret for sin fysiske styrke, men jeg tror det meste ligger i hodet. Derfor kan man heller ikke undervurdere noen.

- Hvilken rolle vil du ta i gruppa, tror du?

- Jeg er villig til å innta en rolle der det er behov for det. Jeg tilpasser meg det meste og er ofte den omsorgsfulle og empatiske. Jeg bryr meg veldig om andre mennesker.

Går glipp av skole

For Meskini, som nylig er blitt ferdig med førstegangstjenesten i militæret, blir dette et slags comeback på tv for første gang siden NRKs suksesserie «Skam» tok slutt. Foruten å glede seg til selve turen, ser 21-åringen fram mot å kunne vise det norske folk hvem hun er også utenfor «Skam»-universet.

- Fram til nå kjenner de fleste meg fortsatt som Sana. Det er greit det, men det er kult å få muligheten til å vise hvem jeg er som person. Så må jeg jo stå for det som blir sagt og gjort.

Saken fortsetter under:

SMERTEFULLT: Det ble en følelsesmessig avgjørelse for Svein Østvik, da han besluttet å trekke seg fra etappen. Grunnet smerter i knærne, var det ikke mulig for ham å gjennomføre turen til fots. Video: TV Norge Vis mer

Før Iman gikk inn i militæret, studerte hun arabisk og Midtøsten-studier på Universitetet i Oslo. Grunnet innspillinga av «71 grader nord», vil hun dermed ikke være til stede på undervisning i startfasen av andreåret.

- Studiene mine begynner jo nå, så jeg går glipp av litt skole, men jeg håper at klassekameratene mine kan oppdatere meg når jeg er tilbake. Jeg har ringt skolen, så alt er i orden. Jeg får bare jobbe på og lese når jeg kommer hjem, sier hun og ler.

- Hva gleder du deg mest til med denne turen?

- Jeg synes «71 grader nord» er et utrolig kult konsept. Man får oppleve mye og se masse av Norge, i tillegg til å henge med mange kule folk. Vi har allerede sittet fem timer i buss sammen, og det er skikkelig god stemning.

- Jeg tror det meste blir gøy. Min største bekymring er selvfølgelig å ryke ut av konkurransen tidlig, men jeg er positiv og håper på det beste.

Dette er deltakerne:

  • Mini Jakobsen (52) - fotballspiller, med en lang karriere bak seg - hovedsakelig i Rosenborg Ballklub i Trondheim. I dag er han tilknyttet TV 2.
  • Mia Gundersen (56) - programleder, sanger og skuespiller
  • Iman Meskini (21) - student og skuespiller, best kjent for sin rolle som Sana i «Skam»
  • Guro Fostervold (44) - journalist med sport som spesialfelt. Tidligere tilknyttet TV 2 og Viasat
  • Thomas Alsgaard (46) - tidligere langrennsløper
  • Yousef Hadaoui (37) - komiker kjent fra humorserien «Svart humor»
  • Niklas Baarli (29) - programleder i radio, blant annet kjent fra NRK P3 og mP3
  • Ola-Conny Wallgren (54) - svensk tv-profil, best kjent fra programmet «Ullared»
  • Silje Norendal (24) - snowboardkjører
  • Vita Mashadi (26) - tv-profil, kjent fra «Vita & Wanda» på NRK

Innspillingen starter mandag 20. august og skal sendes på TVNorge og Dplay våren 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer