AVSLØRTE VOLDTEKTER: Hollywood-stjernen Evan Rachel Wood sier til bladet Rolling Stone at hun har blitt voldtatt på to forskjellige tidspunkt. Foto: Scanpix.
AVSLØRTE VOLDTEKTER: Hollywood-stjernen Evan Rachel Wood sier til bladet Rolling Stone at hun har blitt voldtatt på to forskjellige tidspunkt. Foto: Scanpix. Vis mer

«Westworld»-stjernen Evan Rachel Wood:

- Jeg har blitt voldtatt to ganger

Hollywood-skuespilleren avslørte sin vonde fortid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Evan Rachel Wood (29) gjør for tiden suksess sammen med blant annet vår egen Ingrid Bolsø Berdal i den amerikanske TV-serien «Westworld».

Men i et intervju med bladet Rolling Stone avslører skuespilleren - som også er kjent fra TV-serien «True Blood» - at livet hennes har vært preget av flere alvorlige kriser.

I intervjuet snakker hun blant annet om at hun forsøkte å ta sitt eget liv da hun var 22.

Hun forteller også om at hun har opplevd «fysisk, psykisk og seksuell mishandling», uten å gå i detalj om de vonde minnene.

- Ble voldtatt to ganger

Men dagen etter intervjuet sendte hun ifølge Rolling Stone en e-post til journalisten hvor hun hevder at hun har blitt voldtatt to ganger.

- Jeg har blitt voldtatt av en jeg var kjæreste med og på et annet tidspunkt, en bareier.

- Jeg tror ikke at vi lever i en tid, hvor vi kan tie stille lenger. Ikke når det er så mange fordommer og så mye kjønnsdiskriminering, skrev hun i e-posten til bladet.

TV-STJERNE: Evan Rachel Wood gjør for tiden suksess i HBO-serien «Westworld». Foto: HBO Nordic.
TV-STJERNE: Evan Rachel Wood gjør for tiden suksess i HBO-serien «Westworld». Foto: HBO Nordic. Vis mer

Evan Rachel Wood sier ikke noe mer om hvem som skal ha utført overgrepene eller når de skal ha funnet sted.

Hollywood-stjernen har vært i flere høyprofilerte forhold.

Hun har tidligere blant annet vært forlovet med rockeren Marilyn Manson (47) og gift med skuespilleren Jamie Bell (30).

Med sistnevnte har hun en tre år gammel sønn.

Evan - som i 2011 stod frem som bifil - har også datet Ray Donovan»-stjernen Katherine Moennig (38) .

Stod frem som bifil

Ifølge ET Online har 29-åringen skrevet en rekke meldinger på Twitter, der hun tok et oppgjør med stereotypiene tilknyttet biseksualitet.

STOD FREM SOM BIFIL: Evan Rachel Wood stod i 2011 frem som bifil. Her er hun sammen med skuespiller-venninnen Ruby Rose, i et bilde hun selv har delt på Instagram Foto: Scanpix.
STOD FREM SOM BIFIL: Evan Rachel Wood stod i 2011 frem som bifil. Her er hun sammen med skuespiller-venninnen Ruby Rose, i et bilde hun selv har delt på Instagram Foto: Scanpix. Vis mer

«Jeg har kjempet med meg selv i store deler av livet fordi jeg ikke var sikker på om jeg var homo eller hetero nok. Jeg trodde jeg aldri kom til å være lykkelig», var blant annet noe av det hun delte åpenhjertig med fansen.

Hun understreket videre at «vi eksisterer» og at man må følge sin egen vei.

De fleste meldingene hadde emneknaggen #BisexualAwareness i seg, som en oppfordring til å spre informasjon rundt legningen.

- Folk ropte hore etter meg

Til Rolling Stone forteller Evan også at hun opplevde å bli skjelt ut som «hore», da hun var sammen med Marilyn Manson:

- De aller fleste tenåringer søker etter identitet, og jeg ble kasta inn i en situasjon hvor jeg liksom allerede skulle ha funnet ut av det, forteller hun og fortsetter:

- Man får et demonstempel fordi man prøver å finne ut av det og å få hendene skitne. Folk ropte hore etter meg da jeg gikk nedover gata, og du kan ikke la deg bli såret av noe sånt, forklarer stjerna.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer