Bruce Willis og Emma Heming Willis:

- Jeg har det ikke bra

Filmstjernas kone kommer med ny oppdatering.

TØFF TID: Emma Heming Willis og ektemannen Bruce Willis. Foto: David Fisher/REX/NTB
TØFF TID: Emma Heming Willis og ektemannen Bruce Willis. Foto: David Fisher/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Den folkekjære og prisbelønte skuespilleren Bruce Willis (68) fikk i februar påvist diagnosen frontotemporal demens.

Nyheten kom et bare ett år etter at han la opp som skuespiller og avslørte at han hadde fått diagnosen afasi, som er en språkforstyrrelse som følge av sykdom eller skade i hjernen, ifølge Afasiforbundet i Norge.

I ettertid har familien sørget for å være åpen med fansen om Willis' helseutfordringer og behandlingen han har mottatt.

Nå har kona Emma Heming Willis (45) tatt til Instagram for å gi en oppdatering om skuespillerens kamp med demens, og hennes rolle som omsorgsperson.

Bruce Willis og hele hans familie var samlet for å feire skuespillerens bursdag. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / Demi Moore via Instagram. Vis mer

- Har det ikke bra

Mandag delte Heming Willis en emosjonell og ærlig video om hvordan hun har hatt det den siste tida.

- Jeg synes det er så viktig for oss å kjempe mot de tunge og mørke tankene. Jeg vet at det ser ut som jeg er ute og lever det gode liv. Jeg må gjøre en bevisst innsats hver eneste dag for å leve på best mulig måte, sier hun.

45-åringen forteller at hun gjør dette for seg selv, for deres to barn Mabel (11) og Evelyn (9) og for ektemannen, som ikke vil at hun skal leve på noen annen måte.

- Så jeg vil ikke at det skal misforstås som at jeg har det bra. Fordi jeg har ikke det. Jeg har det ikke bra. Men jeg må være sterk for meg selv og familien min, for igjen, når vi ikke passer på oss selv, kan vi ikke ta vare på noen vi elsker.

Hun legger til at det ikke alltid er like lett for henne, men at hun sørger for å gjøre så godt hun kan.

Ingrid Gjessing Linhave rørt til tårer på scena sammen med Jan Runar Eliassen fra «Demenskoret». Video: TV2. Vis mer

Avslutningsvis oppfordrer Heming Willis andre omsorgspersoner til å huske å bruke minst fem minutter av dagen sin til å gjøre noe som gjør dem glade.

- Jeg vet at dagen din er stressende, og jeg vet at dagen din er vanskelig, men jeg vil at du skal bryte den opp et øyeblikk og bare se etter noe vakkert.

- Vil aldri miste håpet

Seinest i juni kom Heming Willis med en oppdatering på Instagram, der hun fortalte at en klinisk studie som søker etter en kur mot demens-diagnosen hadde blitt avsluttet.

«I går leste jeg at Wave Life Sciences (WLS) avsluttet sin kliniske studie som potensielt kan behandle frontotemporal demens (FTD) og amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Jeg er ikke sikker på om den kunne ha hjulpet oss, men det spiller egentlig ingen rolle - det føles fortsatt som et slag i magen», skrev hun.

«DEMENSKORET»: Jan Runar Eliassen rørte hele salen med denne tolkningen. Video: NRK Vis mer

Hun takket likevel for forsøket, og ba om at man skulle fortsette å bygge på lærdommene og funnene som ble gjort.

«Familien vår vil fortsette å beholde troa og vi vil aldri miste håpet.»

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer