Aksel Lund Svindal:

- Jeg har det veldig bra

Åpner opp om kreftdiagnosen.

FIKK KREFT: Det var i september Aksel Lund Svindal fikk kreftdiagnosen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FIKK KREFT: Det var i september Aksel Lund Svindal fikk kreftdiagnosen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I september delte den tidligere alpinisten og «Mesternes mester»-programlederen Aksel Lund Svindal (39) at hadde blitt diagnostisert med testikkelkreft.

Nyheten delte han selv på Instagram.

«Jeg kjente en endring i kroppen min. Jeg var ikke sikker på hva det var, eller om det var noe i det hele tatt. Men jeg bestemte meg for å få sjekket det ut. Jeg oppsøkte lege, og ble raskt overført til sykehuset hvor de bekreftet det legen mistenkte. Testikkelkreft», skrev den tidligere alpinisten den gangen.

SISTE: Tidligere alpinist Aksel Lund Svindal har testikkelkreft. Det forteller han i et Instagram-innlegg. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Til VG kan Lund Svindal fortelle at han har det fint.

- Nå har jeg det veldig bra. Det skjedde veldig fort, heldigvis. Litt flaks og litt dyktighet, holdt jeg på å si, sier han under premierefesten til den kommende sesongen av «Mesternes mester».

Med seg på premierefesten er kjæresten, Amalie Iuel (28). Hun kan fortelle at Lund Svindal har taklet sykdommen veldig bra.

- Han har vært modig gjennom hele prosessen og jeg syns det er fint at han har vært så åpen som han har vært, sier hun til VG.

SJEKKER ANTREKK: Rød Løpers moteekspert, Erlend Elias, triller terning på antrekkene til Aksel Lund Svindal og Bjørn Einar Romøren fra Mesternes Mester. Vis mer

Dagbladet var også til stede under festen. Til oss kan den tidligere OL-vinneren fortelle at han er spent i forkant av den første episoden.

- Jeg har ikke fått sett så mye, så det blir gøy å se.

- Hva kan seerne forvente seg?

- Dere kan forvente dere en del humor, noen er ute etter å ta hverandre - uten å være slem så klart, noen råsterke utøvere, og tror jeg dere kan forvente mye gøy fra huset.

Dette blir Lund Svindals andre sesong som programleder for det populære NRK-programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer