Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jeg har en helt vanlig jentekropp, og det vil jeg fortsette med å ha

Mari (24) skal representere Norge i Miss Universe.

NYKRONET MISSEHÅP: Mari Chauhan Ekeløf (24) skal representere Norge i den internasjonale Miss Universe-finalen i Moskva 9. november. Foto: Pål Bergstad
NYKRONET MISSEHÅP: Mari Chauhan Ekeløf (24) skal representere Norge i den internasjonale Miss Universe-finalen i Moskva 9. november. Foto: Pål Bergstad Vis mer

(Dagbladet): - Det var en helt fantastisk følelse som ikke er mulig å beskrive, sier Mari Chauhan Ekeløf (24) entusiastisk.

Ved midnatt, natt til i dag, ble navnet hennes ropt opp. Hun fikk krone på hodet, blomster og applaus.

Mari er vinneren av Miss Universe Norway, og skal representere Norge i Miss Universe-konkurransen i november.

Påmeldt ved tilfeldighet Hamar-jenta er ikke blant de jentene som dagdrømmer om å vinne missekåringer, og poserer foran speilet hver kveld.

Hun hadde ikke tenkt å melde seg på konkurransen engang, før et tilfeldig møte fikk henne til å vurdere det.

- Jeg hadde ikke hørt om Miss Universe Norway, før en dame som jobbet med det anbefalte meg å melde meg på. Jeg har aldri vært modell før, men syntes det hørtes interessant ut. Og jeg liker jo å utfordre meg selv, sier hun til Dagbladet.

- Blanda følelser Så begynte beinhard jobbing. Mari flyttet fra Hamar til Oslo, og måtte lære seg alt om bransjen, om å markedsføre seg selv, posere, gå på catwalk og knytte til seg et relevant nettverk.

I går fikk hun altså lønn for strevet, i form av tittelen «Miss Universe Norway». Om få uker setter hun kursen mot Moskva, der Miss Universe-kåringa finner sted 9. november.

- Jeg har litt blanda følelser knyttet til det. Det blir spennende, og jeg skal absolutt gjøre mitt beste. Når jeg gjør noe, gjør jeg det 100 prosent, bedyrer hun.

Fysiske forberedelser Før den tid, skal hun fortsette den beinharde jobbinga.

- Jeg skal forberede meg så godt jeg kan, og trene hardt. Jeg må bli flinkere med dietten og treninga, sier Mari, og legger til:

- Jeg har en helt vanlig og gjennomsnittlig jentekropp, det vil jeg fortsette å ha, men vil stramme inn litt på trening og kosthold før jeg drar til Moskva.

Hun beskriver seg selv som en ordentlig «jente-jente», men har aldri drømt om å bli modell. Catwalkerfaringen fra tida før Miss Universe begrenser seg til en visning hun gjorde for Cubus som 4-åring.

Å nå skulle stå på scenen med hele verden som potensielle tilskuere - iført bikini attpåtil - er hun likevel ikke nervøs for.

- De jentene som er med er veldig veltrente og flotte, og mange er slankere enn meg. Men jeg tar det helt med ro. Det viktigste er at jeg koser meg og har det gøy, slik jeg hadde i går, sier hun.

23 år siden norsk seier Forberedelsene til Miss Universe tar opp det meste av tida til Mari om dagen. Vanligvis tar hun opp fag ved videregående skole for å sikre seg allmenn studiekompetanse, før hun på et senere tidspunkt vil studere videre.

- Jeg er veldig interessert i ernæring og kosthold, og har lyst til å jobbe med barn og ungdom. Jeg har ikke bestemt meg for akkurat hva jeg vil studere enda - nå er det Miss Universe som tar all min tid.

I fjor var det Sara Nicole Andersen (21) fra Oslo som representerte Norge i den internasjonale Miss Universe-finalen, da i Las Vegas.

Det gikk imidlertid ikke Andersens vei, mens USAs missehåp, 21 år gamle Olivia Culpo vant på hjemmebane.

For 23 år siden Mona Grudt (42) missekonkurransen. Sist Norge fikk plassering var i 2004, da Kathrine Sørland (32) fikk finaleplass.

HAR BEGYNT FORBEREDELSENE: Før Mari reiser til Moskva, bruker hun all sin tid på forberedelser. Foto: Pål Bergstad
HAR BEGYNT FORBEREDELSENE: Før Mari reiser til Moskva, bruker hun all sin tid på forberedelser. Foto: Pål Bergstad Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media