Peg Parnevik:

- Jeg har hatet kroppen min

Deler åpent og ærlig innlegg.

OPPGJØR: Peg Parnevik har sett seg lei og tar nå et oppgjør med kroppspress. Foto: Skjermdump fra Instagram
OPPGJØR: Peg Parnevik har sett seg lei og tar nå et oppgjør med kroppspress. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Den svenske artisten Peg Parnevik (26), også kjent fra familiens populære realityprogram «Parneviks», er ikke fremmed for å snakke åpent og ærlig om kroppspress - og nå gjør hun det igjen.

Til sine 250 000 følgere på Instagram deler artisten et bikinibilde av seg selv, samtidig som hun tar et oppgjør med de urealistiske kroppsidealene som mange higer etter.

STERKT ENGASJERT: Blogger Kristin Gjelsvik har lenge vært engasjert i kampen mot kroppspress blant unge. Daglig får hun meldinger fra fortvilte barn og unge, og nå vil hun ta et oppgjør mot utseendefikseringen. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

- Det verste kroppsbilde

I et innlegg skriver 26-åringen at hun spesielt denne sommeren har slitt mye med kroppsbildet sitt. Det melder blant andre svenske Expressen.

«Denne sommeren har jeg hatt det verste kroppsbilde på mange år. Jeg har vært så forvirret over hvorfor jeg har hatet kroppen min og utseendet mitt», skriver hun innledningsvis, og fortsetter:

«... helt til det slo meg at alt jeg konsumerer (sosiale medier, vanlige medier, mote, popkultur) har fortalt meg at jeg burde bli mindre, forminske meg selv, diett, gå ned i vekt og forakte kurvene mine».

Videre i innlegget skriver Parnevik at kroppspositivitet og inklusivitet ikke lenger er såkalt «trendy» i samfunnet vårt.

«Kroppene våre må raskt matche det som er «trendy», akkurat som øyenbryn eller nye sko ...».

NOMINERT: Reality Awards går av stabelen 16. september, og Tuva Fellman er nominert til pris! Video: Jenny Emilie Aas/reality Awards Vis mer

- Bryr meg ikke

Overfor følgerne sine presiserer Parnevik at hun ikke skriver innlegget for å fortelle at det er noe galt å være en viss størrelse, og mener alle burde være fornøyde med seg selv uansett hva.

Nå har hun nemlig fått nok av kroppspresset.

«Og vær så snill å forstå at jeg ikke er her for å si at det er noe galt med å være en viss størrelse. Jeg føler at jeg er så lei av de lave buksene og y2k (de som er født etter 2000)-modellene, går ned i vekt og spiser bare pasta og ting jeg liker i helger eller på «jukse»-dager...».

ONLYFANS: Fenomenet «OnlyFans» vekker sterke reaksjoner. Programleder Jenny Emilie Aas inviterer til debatt. Medvirkende: Benedicte Haugaard, Thale Myhre og Håvard Kvernaas Bakken. Vis mer

Artisten avslutter innlegget med å konkludere med at hun ikke lenger bryr seg, og at hun nå er lei av å føle seg ukomfortabel i kroppen sin.

«Jeg er fornøyd med mine valker og cellulitter og jeans med høy midje. Jeg er lei av å føle meg ukomfortabel i kroppen min, og ærlig talt, jeg bryr meg ikke om det er trendy eller ikke».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer