Prins William:

- Jeg har ikke peiling

Den kommende onkelen ble spurt om babyoppdateringer på besøk på New Zealand.

BLIR ONKEL: Prins William blir onkel for første gang i nær framtid, når prins Harry og hertuginne Meghan får sitt første barn. Foto: NTB Scanpix
BLIR ONKEL: Prins William blir onkel for første gang i nær framtid, når prins Harry og hertuginne Meghan får sitt første barn. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) venter i disse dager sitt første barn, men nøyaktig når den lille melder sin ankomst er ikke godt å vite. Hertugparet har delt svært få detaljer rundt sitt kommende barn, og både babyens kjønn og termindato er blitt holdt hemmelig.

Mye tyder også på at det kan ta litt tid før babynyheten deles med omverdenen, da Kensington Palace nylig kom ut med en pressemelding der det ble annonsert at hertugparet vil holde fødselen hemmelig så lenge de ønsker - til de selv føler seg klare.

Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente i spenning på den gledelige nyheten om hertugparets familieforøkelse. Om det er noen trøst, vet visstnok heller ikke prins Harrys bror, prins William (36) når han blir onkel.

BLIR FORELDRE: Hertugparet av Sussex venter sitt første barn i disse dager, men det er ennå ikke kjent når Meghan har termin. Her er duoen avbildet i mars. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Hertugparet av Sussex venter sitt første barn i disse dager, men det er ennå ikke kjent når Meghan har termin. Her er duoen avbildet i mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Har ikke peiling

I helga var Prins William, som selv er trebarnsfar, på New Zealand. Søndag var han i Christchurch, der han tok seg god tid til å hilse på fansen - som lurte på om det var noen tegn til en kongelig baby.

- Jeg har ikke telefonen min på meg, jeg har ikke peiling, svarte han lattermildt.

- Dere vil antakelig høre det før meg, la han deretter til, med tanke på at han tross alt ikke hadde mulighet til å sjekke telefonen sin for oppdateringer.

Ifølge UsWeekly kom spørsmålet som følge av at britisk presse har spekulert på at termindatoen var søndag 28. april. Da var prins Harry til stede under London Maraton, så det var dermed lite som tydet på at en fødsel var i gang eller at en baby allerede har kommet til verden - da han trolig ikke ville forlatt sin kones side.

Dropper kongelig tradisjon

At Meghan og Harry vil holde fødselen hemmelig er et uvanlig valg i den britiske kongefamilien. Hertuginne Kate (37) har etter alle sine tre fødsler stilt opp på sykehustrappa kort tid etter fødselen, og vist fram sine nyfødte barn til folket.

I og med at hertugparet muligens vil unngå å dele babynyheten umiddelbart etter fødselen - er det dermed lite som tyder på at Meghan vil følge i fotsporene til både Kate og prins Harrys mor, avdøde prinsesse Diana, som poserte stolt med både William og Harry etter fødselen.

VISTE FRAM PRINSEN: Da prins Harry ble født i 1984, stilte prinsesse Diana og prins Charles opp på sykehustrappa dagen etter fødselen. Foto: NTB Scanpix
VISTE FRAM PRINSEN: Da prins Harry ble født i 1984, stilte prinsesse Diana og prins Charles opp på sykehustrappa dagen etter fødselen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De britiske kongehusekspertene Emily Andrews og Omid Scobie har tidligere uttalt at det trolig ikke vil falle Meghan naturlig å stille opp på sykehustrappa.

- Det vi vet om Meghan, er at tanken på et glamorøst, perfekt øyeblikk minutter etter å ha født, ikke stemmer overens med hvordan hun er som person, har Omid Scobie sagt i konge-podkasten «On Heir», ifølge den britiske tabloidavisa Metro.

- TJUKK DAME: Da Hertuginne Meghan av Sussex besøkte et eldresenter onsdag, kom en av beboerne med en kommentar som har fått mye oppmerksomhet. Video: NTB Vis mer

- Dame med bein i nesa

Også Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har påpekt at det er en tydelig forskjell mellom Meghan og Kates situasjon når det kommer til fødselen.

- Vi vet ikke om hertuginne Meghan kommer ut på sykehustrappa for å vise fram babyen, slik som er tradisjon i det britiske kongehuset. Hertuginne Kate gjorde det, men fordi hun er gift med en tronarving, er de uskrevne reglene strengere for henne. Meghan har derimot mer frihet til å velge, har Vagle uttalt.

- Meghan er ei dame med bein i nesa, og hun vil nok gjøre det som er riktig for henne. Jeg synes overhodet ikke det er rart om noen ønsker å avstå fra å møte pressen, nysminka og smilende, kort tid etter fødselen. Da er man på sitt aller mest sårbare, og trenger egentlig bare tid med sine aller nærmeste.