- Jeg har ingen planer om å stå på scenen igjen

Jon Skolmen trives som pensjonist.

ALDRI MER: Skuespiller og komiker Jon Skolmen vil ikke tilbake til scenen noe mer. - Jeg er en lat pensjonist, sier han. Foto: Anita Arntzen
ALDRI MER: Skuespiller og komiker Jon Skolmen vil ikke tilbake til scenen noe mer. - Jeg er en lat pensjonist, sier han. Foto: Anita ArntzenVis mer

 Mange artister og skuespillere holder seg i full vigør på scenen og det store lerretet langt forbi vanlig pensjonsalder.

Savner ikke sagmuggen Countrystjernen Dolly Parton (69) har erklærtat hun vil dø på scenen, mens vår egen Nils Vogt (67) ikke har planer om å pensjonere seg.

Den folkekjære komikeren Jon Skolmen (74) har derimot en ganske annen oppfatning av pensjonstilværelsen.

- Jeg føler at jeg har gjort mitt, og har ingen planer om å stå på scenen igjen. Når andre sier at de savner sagmuggen, kjenner ikke jeg den følelsen, sier Skolmen til Her og Nå.

En lat pensjonist På 1980-tallet spilte han i de sagnomsuste «Selskapsreisen»-filmene.

Senere generasjoner kjenner ham godt som blånissen Mjøltyt i den populære NRK-adventskalenderen «Jul i Blåfjell». I 2011 var Skolmen å se i miniserien «Koselig med peis», før han i 2012 spilte i nok en adventskalender for NRK - kjempesuksessen «Julekongen».

- Jeg er en lat pensjonist, og svært fornøyd med det, innrømmer han overfor Her og Nå.

Tar en dag av gangen Da Se og hør møtte Skolmen på innspillingssettet til komedien «Umeå4ever» i 2010, fortalte Skolmen at han ikke hadde bestemt seg for når han ville legge opp.

- Jeg er jo offisielt pensjonist da, og kan ikke tjene så mye penger. Så jeg må passe på det.

- Men jeg tar det én dag om gangen. Jeg er ikke sånn at jeg stå på scenen, jeg være med på film. Jeg kan utmerket godt ligge på sofaen med fjernkontrollen og zappe, sa han dengang.