Kronprins Haaakon:

- Jeg har mange dårlige sider

Kronprins Haakon deler tankene sine om å bli Norges neste konge.

DELER TANKER: Kronprins Haakon deler åpenhjertig tankene sine rundt å bli Norges neste konge. Foto: Berit Roald / NTB
DELER TANKER: Kronprins Haakon deler åpenhjertig tankene sine rundt å bli Norges neste konge. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald (83) har vært landets konge siden 17. januar 1991, da kong Olav gikk bort. 83-åringen har tidligere uttalt at han ikke har noen planer om å abdisere. Det kom blant annet fram i boka «Kongen forteller», som ble utgitt tidligere i høst.

- Når man har avlagt ed til Stortinget, så varer den livet ut. Så enkelt er det for meg. Vi holder på til «the bitter end». Det er noe med at kongen er død, leve Kongen, sa kong Harald i boka.

Vil gjøre det på sin måte

Etter kong Harald er det imidlertid sønnen, kronprins Haakon (47) som tar over tronen. I et intervju med TV 2 i forbindelse med at det er 75 år siden krigens slutt, og kronprinsen tilbringer tre dager i skogen for å gå Flyktningruta, åpner han seg om hvordan det blir å ta over tronen etter faren.

Kronprinsen innrømmer at han til en viss grad tenker på at foreldrene hans, kong Harald og dronning Sonja (83), en dag vil gå bort. Han minnes godt da hans bestefar, kong Olav gikk bort.

- Men det er samtidig noe jeg tror man ikke kan forberede seg helt på. Jeg er jo veldig glad i foreldrene mine, så det er ikke sånn at jeg har lyst til å gå og tenke på det hele tida, sier han til TV 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer