GODE VENNER: Henrik Elvejord Borg (t.v) debuterer snart som forfatter. og har kjent på kjendislivets opp- og nedturer de siste månedene. Her er han avbildet med Adrian Sellevoll på premierefesten til «Ex on the Beach». Foto: Andreas Fadum
GODE VENNER: Henrik Elvejord Borg (t.v) debuterer snart som forfatter. og har kjent på kjendislivets opp- og nedturer de siste månedene. Her er han avbildet med Adrian Sellevoll på premierefesten til «Ex on the Beach». Foto: Andreas FadumVis mer

Henrik fra «Ex on the Beach», alias «Blodprinsen»

- Jeg har masse på gang, er forelska og lever kjærestelivet

«Ex on the Beach»-Henrik debuterer snart som forfatter.

Da Henrik Elvejord Borg (24) fra «Ex on the Beach» avslørte at han bare var med i serien for å skrive bok om opplevelsen, en utleverende en sådan, var det nok mange som stusset litt. At prosjektet deretter ble plukket opp av Kagge, samtidig som andre forlag også meldte sin interesse, var noe som genererte overraskede tilbakemeldinger i sosiale medier.

Det har heller ikke vært dårlig PR for Oslo-gutten, hvis famøse sitat om «god litteratur og analsex» har gått som en farsott i sosiale medier, at han ble sammen med skuespiller og influenser Ulrikke Falch (22).

De to bekreftet forholdet sitt i slutten av september, og har tilbragt mye tid sammen siden da.

- Jeg har det ganske bra om dagen. Det skjer jo selvfølgelig ganske mye rundt meg, og ting har forandret seg en del på kort tid. Jeg har masse på gang, er forelska og lever kjærestelivet. Vi har det veldig hyggelig, sier den mye omtalte tv-profilen til Dagbladet.

Spår ironiske kjøp

«Text on the Beach», tittelen debutboka har fått, er snart klar for lansering. Alt som gjenstår er språkvask, og med advokat John Christian Elden i spissen er alt det etiske og juridiske tatt hånd om.

- Det er så sjukt. Planen er alt skal være ferdig til søndag, så nå er det virkelig tempo her. Forlaget har sagt at de er fornøyde med stoffet, og det er jo i prinsipp den aller beste tilbakemeldingen man kan få. Jeg visste jo at boka skulle ut, men at det skulle gå bra, kom litt uventet på, sier han til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg holdt jo på å starte eget forlag her, men det ble ikke noe av nå. Inntjeningen blir kanskje hakket dårligere på grunn av det, men om man tenker langsiktig er det nok best å ha Kagge, forklarer han.

HEMMELIG OPPDRAG: Da Henrik Elvejord Borg var på «Ex on the Beach»-innspilling, jaktet han ikke på kjærligheten. Han var der nede for å skrive bok, og nå begynner den å ta form. Han leverte selvfølgelig en smakebit. Video: Ruben Pedersen / Helén Skogstad Vis mer

Det kunne gått galt da 24-åringen proklamerte til alle og en hver at han skulle skrive bok fra oppholdet på Mauritius, der serien ble spilt inn i januar. Responsen har derimot vært helt overveldende, og allerede 700 eksemplarer av boka er solgt unna.

- Og neste uke skal blant andre Ark begynne med forhåndssalg på nett. Førsteopplaget er på 5000, og det hadde vært sykt gøy å selge ut. Noen kjøper den nok ironisk, og den havner sikkert under noen juletrær i år, men det er bare positivt for min del, det, forteller han, og følger opp med sin karakteristiske latter.

Rumpe-tilbud

Før han endte opp i årets mest omdiskuterte realityserie og ble forfatter, var Elvejord Borg lærervikar i Oslo. Han hadde rundt 300 følgere på Instagram, der han for øvrig omtaler seg selv som «Blodprinsen», og levde et liv ikke helt ulikt andre på hans alder i hovedstaden.

I dag har over 54 000 valgt å følge ham i sosiale medier. Han blir stoppet av ivrige fans hvor enn han beveger seg, og kan plutselig tjene penger på innleggene han legger ut.

- Jeg har gjort det veldig bra, og når alt kommer til stykket er jeg vel den som har gjort det best på sosiale medier. Dette såkalte kjendislivet er krevende, og mer slitsomt enn jeg trodde, men det er jo gøy, forklarer han til Dagbladet.

- Hvordan har det påvirket deg?

- Det har ikke forandret meg. Jeg er fortsatt samme person, bare veldig mye mer eksponert enn før. Det er litt merkelig og utmattende, men jeg prøver å være hyggelig med alle.

STJERNELAG: Henrik Elvejord Borg (i denimjakke) og Ulrikke Falch (t.h) dukket opp på Se og Hørs 40-årsjubileum, sammen med Alexander Rybak og kjæresten Julie. Foto: Andreas Fadum
STJERNELAG: Henrik Elvejord Borg (i denimjakke) og Ulrikke Falch (t.h) dukket opp på Se og Hørs 40-årsjubileum, sammen med Alexander Rybak og kjæresten Julie. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Innboksen på Instagram har fylt seg opp for lengst. Tilbakemeldingene fra fansen er nesten utelukkende positiv, selv om han enkelte ganger har fått marginal kritikk for ting han har sagt eller gjort på skjermen.

- Det er ikke alt jeg har sagt eller gjort som jeg har vært like heldig med, men jeg har egentlig ikke fått så mye «hate». Folk er stort sett hyggelige og positive, forklarer han.

Da Dagbladet nylig pratet med Melina Johnsen, en av de andre som var med i årets sesong av realityserien, kunne hun fortelle om helt elleville forespørsler fra fansen. Det hadde kommet spørsmål om folk kunne kjøpe alt fra undertøy til brukte tamponger, noe hun pent hadde takket nei til.

Elvejord Borg har til gode å motta slike forespørsler, men har fått nok av andre underlige meldinger.

- Jeg får ikke så mye sjuke ting som Melina, men mye av det som dukker opp i innboksen faller tilbake på dette med litteratur og analsex. Det er ganske mange som har tilbudt rumpene sine, men det går jo ikke - jeg har dame. Det er ingen som har spurt om å kjøpe noe fra meg ennå, Melina og de andre får stå for det inntil videre, flirer han.

- Skal flyte champagne

Livet hans er svært innholdsrikt om dagen, med arrangementer, kjendisfester og alt som hører til tida som ny realitystjerne. 24-åringen avviser imidlertid at han har planer om å lage en biografisk oppfølger omhandlende perioden han er inne i nå. Det betyr likevel ikke at pennen er lagt ned for godt.

- Om jeg kommer med noe ny bok vil den ikke bli biografisk. Drømmen er jo å jobbe med tekst, det trives jeg veldig med. Akkurat dette prosjektet er en simpel form for litteratur, jeg skal ikke legge skjul på det. På et eller annet tidspunkt skal jeg nok komme med en seriøs debut, forteller reality-deltakeren.

Hans nåværende litterære prosjekt må likevel komme først. 24-åringen planlegger å ha lansering på Nox, et utested på Solli plass i Oslo. Det er kjent som et sted med mye penger, champagne og dresskledde gjester. Det var også der «Ex on the Beach» hadde premierefesten sin.

- Det har nok aldri skjedd før, men jeg vil gjøre det ordentlig og i min ånd. Det skal flyte champagne, ler han.