- Jeg har slitt med angst siden i sommer

«Tigerstaden»-Anette måtte få hjelp av psykolog.

(Dagbladet): - Det var ikke slik at jeg trodde jeg skulle dø, akkurat der og da visste jeg det. Og den følelses var helt grusom, sier Anette-Marie Antonsen (27) til Dagbladet.

Antonsen er blogger og fotograf, og for tida aktuell i TV 2-serien «Tigerstaden». Sammen med Linni Meister, Carina Dahl og Mari Haugersveen følger et kamerateam jentene på både oppturer og nedturer.

I kveldens episode er det derimot en mindre glamourøs side vi får se av Anette Marie, da hun opplever å få et angstanfall midt i ørkenen i Los Angeles.

- Dette har aldri hendt tidligere, og jeg ante ikke hva som foregikk med meg. Først i ettertid jeg fant ut hva som faktisk skjedde, forteller hun til Dagbladet.

• Se klippet øverst i saken!

- Handlet om liv og død I kveldens episode ser vi jentene kose seg på ferie i USA og på bilturen er det god stemning. Så bryter Linni inn da hun skjønte at Anette Marie ikke tørket tårer av glede.

- Jeg hadde latterkrampe da det skjedde, og det var som om en emosjonell følelse i kroppen kokte over. Det ble uklart og jeg fikk panikk. Jeg mistet kontrollen og ble livredd da jeg så at de andre jentene ble skremt. Hjernen ble tung, svimmel og det ble vanskelig å puste, forteller hun.

PÅ TUR: Jentene i «Tigerstaden» var på ferie i L.A. Foto: TV 2 Bliss
PÅ TUR: Jentene i «Tigerstaden» var på ferie i L.A. Foto: TV 2 Bliss Vis mer

Det var først da hun ikke var komfortabel med å ha et kamerateam hengende over henne.

- Jeg husker også at det var helt fjernt for meg å være i en reality-serie da det skjedde. Mens det pågikk svingte vi inn på en bensinstasjon, og jeg kan huske at jeg røsket av meg mikrofonen og ville komme meg bort uten at kameraene fulgte etter meg. Jeg så nok helst at de skulle gå bort fra meg, for det handlet ikke om reality da, men om liv og død oppe i hodet, forteller hun.

Dette var første gang 27-åringen hadde opplevd noe hun nå vet er et angstanfall. Til Dagbladet forteller hun at dette er noe hun har slitt med siden i sommer.

- Jeg har tatt det seriøst og vil ikke at hjernen min skal kortslutte ennå.

- Mister kontroll over kroppen Det tok ikke lang tid før hun kontaktet en psykolog for å finne ut hvorfor hun reagerte som hun gjorde.

- Jeg kontaktet jeg en psykolog da jeg kom hjem. Siden turen til USA har jeg hatt angst over 20 ganger, men bare tre utløp, som jeg kaller det, sier hun og fortsetter:

- Det er som en emosjonell bølge som koker over. Man mister total kontroll over kroppen og klarer ikke å tenke rasjonelt, eller tenke i det hele tatt.

Likevel forteller hun at det har det bedre. Hun har lært seg å skjønne hvordan hun selv kan roe det ned. Nå gruer hun seg til det hele skal vises på TV for første gang i kveld.

- Jeg gruer meg til episoden i kveld, og jeg vet ikke om jeg kommer til å se den, sier hun og fortsetter:  

- Men hvis det kan hjelpe andre som sliter med angst, synes jeg det er fint å være åpen om det. Jeg synes det er lite snakk om dette temaet, og jeg synes dette er et viktig tema.