SYK: I 2009 ble Mette Hanekamhaug landets yngste representant på Stortinget. Nå forteller hun at hun har slitt med spiseforstyrrelser i over to år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SYK: I 2009 ble Mette Hanekamhaug landets yngste representant på Stortinget. Nå forteller hun at hun har slitt med spiseforstyrrelser i over to år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Jeg har slitt med anoreksi i to år

Mette Hanekamhaug (24) har vært sykmeldt siden nyttår.

(Dagbladet): I 2009 ble den da 22 år gamle Frp-politikeren valgt inn på Stortinget som landets yngste.

I samme periode utviklet Mette Hanekamhaug (24) spiseforstyrrelser. I dagens helgeutgave av Se og Hør forteller det politiske stjerneskuddet at hun har slitt med anoreksi i to år.

- Hva er frisk? Hanekamhaug har vært sykmeldt siden like etter nyttår på grunn av sykdommen. Om hun nå er frisk, er hun fremdeles ikke helt sikker på.

- Om jeg er frisk? Jeg har ikke lenger diagnosen, men hva er egentlig frisk? Nå er jeg endelig kommet dit at jeg føler at andre ting enn mat er blitt viktigere. Alt var kaos inni meg. Maten var det eneste jeg hadde konntroll på.

Opp 14 kilo Sykdommen ble til slutt så ille at innleggelse var eneste utvei.  Molde-jenta vil ikke gå ut med hvor lite hun veide på det aller verste, men sier at hun har gått opp fjorten kilo siden den gang.

Hanekamhaug startet sin politiske karriere da hun var tjue, som trainee i partiet og personlig assistent for Siv Jensen. Ifølge bladet var det hun som tvang 24-åringen til å sykmelde seg, samtidig som hun holdt løpende kontakt med Hanekamhaugs foreldre.

- Siv er en fantastisk dame. Hun var der for meg hele tiden, og jeg kan ikke få rost henne nok, sier hun om partilederen.