Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jeg har tenkt en del på kjoler. Mer på MGP-kjolene enn på brudekjolen, dessverre

Neste år skal Jenny Skavlan (26) både gifte seg og lede Melodi Grand Prix.

NY PROGRAMLEDERDUO:  Jenny Skavlan og Erik Solbakken skal lede vårens Melodi Grand Prix-sendinger. Hun har tidligere ledet «Tweet4Tweet», som har hatt et seertall helt nede i 32 000, mens Solbakken ledet Eurovision-sendingen i 2010, som hadde nærmere to millioner seere. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures
NY PROGRAMLEDERDUO: Jenny Skavlan og Erik Solbakken skal lede vårens Melodi Grand Prix-sendinger. Hun har tidligere ledet «Tweet4Tweet», som har hatt et seertall helt nede i 32 000, mens Solbakken ledet Eurovision-sendingen i 2010, som hadde nærmere to millioner seere. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): 19. januar braker Melodi Grand Prix-sirkuset løs igjen, og da første delfinale går av stabelen i Steinkjer, er det Jenny Skavlan (26) og Erik Solbakken (27) som leder showet. Det ble klart under innspillingen av tv-programmet «Lindmo» i går kveld.

- Da jeg fikk spørsmålet tenkte jeg bare kjole, kjole, kjole. Jeg vil dykke ned i kostymelageret til NRK for å finne og sy om gamle vertinnekjoler til nye, sier Skavlan under «Lindmo»-opptaket.

Hun er også kjent som designer, og ga tidligere denne uka ut boka «Sy om med Jenny Skavlan».

I mars ble det kjent at Skavlan er forlovet med musikeren Thomas «Finger'n» Gullestad (31). Til tross for at hun har hatt god tid til å tenke på brudekjolen, er hun likevel mer opptatt av MGP-kreasjonene.

- Jeg har tenkt en del på kjoler. Mer på MGP-kjolene enn på brudekjolen, dessverre, sier Skavlan til Dagbladet.

Erstatter Sundnes Tidlig på sommeren ble det klart at MGP-general Per Sundnes takket for seg i NRK og gikk til TV3. Kort tid etter ble det også klart at hans makker Marthe Stokstad gir seg.

Det har vært knyttet stor spenning til hvem som skal ta over etter dem, og i går kom endelig svaret.

- Det blir veldig gøy. Vi overtar etter to flinke folk, men vi overtar også et konsept som er Norges største musikkonkurranse, så nå sitter vi fint i det, sier Erik Solbakken til Dagbladet.

I 2010 ledet han den europeiske finalen sammen med Nadia Hasnaoui og Haddy N'jie, da Eurovision Song Contest ble avholdt i Telenor Arena. Solbakken har tidligere jobbet i Barne-tv og vært programleder i «Popstokk».

Oppbyggingen av konkurransen blir den samme som i vår, med tre delfinaler før finalene avholdes.

- Jeg håper vi klarer å skape vårt eget Melodi Grand Prix, hvor vi setter vårt preg på showet med nye byer og nye artister, sier Skavlan.

I vår ble sendingene sett av 1056000 seere i snitt.

Oppvokst med MGP Skavlan har vokst opp med MGP, og i takt med alderen er det kjolene hun har interessert seg mest for.

- Jeg har vært veldig stor tilhenger av MGP hele barndommen, i voksen alder har jeg alltid fått med meg kjolene og antrekkene på scenen, sier Skavlan, som røper at hennes favoritt Eurovision-låt er «Love Shine a Light» av Katrina and The Waves.

Redaksjonssjef i NRK Underholdning, Claus Wiese, er godt fornøyd med sine nyansettelser.

- Vi er kjempeglade for at Jenny og Erik er med oss. Det er et strålende valg, og de vil være med på å revitalisere musikkonkurransen og bidra til en fantastisk folkefest. Vi skal ha tre delfinaler og to finaler. Forskjellen er at vi har to nye programledere, og alle programledere setter sitt eget preg på showet, sier Wiese til Dagbladet.

FORLOVET:  I mars ble det kjent at Jenny Skavlan og Thomas Gullestad er forlovet. Nå røper Skavlan at hun er mer opptatt av sine kommende MGP-kjoler enn brudekjolen. Foto: Jacques Hvistendahl
FORLOVET: I mars ble det kjent at Jenny Skavlan og Thomas Gullestad er forlovet. Nå røper Skavlan at hun er mer opptatt av sine kommende MGP-kjoler enn brudekjolen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer