Eurovision 2023:

- Jeg hater deg

Spansk artist og programleder gir årets Eurovision-vinner Loreen det glatte lag.

VINNER: Loreen og Sverige vant årets Eurovision - til fleres misnøye. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB
VINNER: Loreen og Sverige vant årets Eurovision - til fleres misnøye. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har ikke bare vært glitter og feiring etter at svenske Loreen (39) dro hjem seieren under Eurovision Song Contest lørdag kveld. Dette var 39-åringens andre seier i sangkonkurransen, etter at hun også vant med låta «Euphoria» i 2012.

I ettertid av seieren har det blitt en heftig debatt om hvorvidt den europeiske sangkonkurransen burde avvikle juryordningen, ettersom flere mener at seieren var ufortjent. Det var nemlig Finland som hadde vunnet Eurovision hvis det bare var folkestemmene som ble telt.

Blant de utallige som var misfornøyde med Sveriges seier, finner vi den spanske artisten og programlederen Eva Soriano (33).

Det var dramatikk inn til siste slutt under finalen av Eurovision der Sverige og Loreen dro i land seieren. Video: BBC/Eurovision Vis mer

Soriano har ikke lagt skjul på sin forakt mot den svenske artisten, og grunnen skal være en konflikt fra tidligere i år.

Det hele startet med en galla som fant sted på Kanariøyene i februar i år. Soriano skulle på scenen etter Loreen hadde framført, men opptreden tok lengre tid enn ventet. Soriano måtte derfor vente 45 minutter på Loreen, skriver svenske Aftonbladet.

Det hele skal ha toppet seg da Loreen valgte å ikke synge superhiten «Euphoria» under gallaen.

Ikke siden Margaret Berger sang Norge inn til en 4. plass i Malmø i 2013, har Norge gjort det bedre i Eurovision. Norges deltaker Alessandra Mele fikk mye drahjelp fra folkestemmene i år. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Etter at Soriano hadde uttalt seg i media om hva slags diva Loreen var å jobbe med, så den svenske artisten seg nødt til å beklage.

- Jeg beklager hvis hun følte det slik og følte hun måtte vente. Jeg liker ikke når folk må vente på meg. Jeg håper hun kan tilgi meg. Vær så snill, tilgi meg, sa Loreen i video på den spanske YouTube-kanalen Yotele.

DÅRLIG STEMNING: Eva Soriano gikk hardt ut mot Loreen. Foto: Shutterstock/NTB
DÅRLIG STEMNING: Eva Soriano gikk hardt ut mot Loreen. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Beklagelsen falt likevel ikke i god jord hos Soriano, som i sitt eget TV-program «Showriano» sang følgende strofe:

- Jeg hater deg, Loreen. Jeg hater deg.

I sangen anklaget hun også Loreen for at vinnerlåten hennes «Tattoo» er en kopi av den spanske sangen «Flying free», og sa at eneste grunnen til at hun skulle se Eurovision, var for å se Loreen tape.

Det virker tilsynelatende som at Loreen ikke lot Sorianos harde ord komme under huden på henne, og lørdag kveld var det Sverige som kunne løfte trofeet til topps i Liverpool. Hun har så langt ikke kommentert Sorianos tordentale.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer