Siri Kristiansen om «Lørdagsrådet»:

- Jeg hører ikke på «Lørdagsrådet»

Siri Kristiansen aner ikke hvordan hennes arvtaker, Live Nelvik, gjør det i det populære radioprogrammet «Lørdagsrådet».

HØRER ALDRI PÅ: Siri Kristiansen har ikke hørt på et eneste program av «Lørdagsrådet», verken mens hun selv var programleder for det populære NRK-programmet, eller etter at hun sluttet. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
HØRER ALDRI PÅ: Siri Kristiansen har ikke hørt på et eneste program av «Lørdagsrådet», verken mens hun selv var programleder for det populære NRK-programmet, eller etter at hun sluttet. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var i desember det ble offentliggjort at Siri Kristiansen (39), som for mange ble kjent gjennom det populære radioprogrammet «Lørdagsrådet» på NRK, skulle slutte i både NRK og radioprogrammet.

Siden den gang har Kristiansen startet ny jobb i Radio 1, der hun leder et liknende program, mens det var venninne og tidligere kollega Live Nelvik (35) som tok over rollen som sjefsrådgiver i «Lørdagsrådet».

- Rart å begynne nå

Det har nå gått drøye tre måneder siden Kristiansen hadde sitt siste lørdagsråd hos NRK.

Da Dagbladet møtte henne forrige uke, på humoreventet til Morten Ramm (39) og de andre guttene fra det populære humornettstedet Humornieu, hadde hun ikke så mye å si om hvordan Nelvik forvalter «Lørdagsrådet»-arven hennes.

- Jeg har ikke hørt på, røpet Kristiansen, som likevel var sikker på at venninnen gjør en fin figur i programmet.

- Jeg hørte ikke på da jeg jobbet der før heller, så det er rart å begynne med det nå, fortalte hun.

Hører ikke på egne program

I 2013 og 2014 gikk også det populære radioprogrammet på TV.

Med «Rådet», som TV-programmet ble kalt, ble Siri Kristiansen nominert til beste kvinnelige programleder under «Gullruten»-utdelingen våren 2014.

Saken fortsetter under:

Da avslørte hun overfor Se og Hør at hun aldri ser på sine egne programmer.

- Jeg ser ikke på mine egne TV-programmer. Jeg var jo der, så jeg trenger jo ikke se det en gang til, sa hun den gang.

Men det er spesielt én ting som gjør at den populære programlederen ønsker å unngå seg selv på TV-skjermen.

- Det er ukomfortabelt, fordi jeg gjør så mye rart med ansiktet når jeg prater. Så jeg blir irritert på meg selv, og tenker: «Må jeg lage dobbelthake og rynkefjes?», sa hun den gang.

Nye tider

Dagene i ny jobb byr på både utfordringer og gleder for Siri Kristiansen.

Imidlertid angrer hun ikke på valget om å forlate NRK.

- Det er gøy. Det er mye likt, og mye nytt som man må sette seg inn i. Ting som før gikk på skinner tar litt lengre tid nå. Men det er gøy, altså. Det er friskt å jobbe et annet sted, rett og slett. Så det liker jeg, fortalte hun til Dagbladet forrige uke.

Travel tobarnsmor

Sammen med samboeren Espen Bjurstedt (49) har den tidligere NRK-programlederen barna Jesper og Signe.

Sønnen kom til verden før hun var ferdig med innspillingen av serien «Desken» høsten 2009, mens datteren ble født et par år seinere.

På både radio og TV har Siri Kristiansen snakket åpent om det travle livet som tobarnsmor.

Saken fortsetter nedenfor.

En her er fyllesjuk. Men ikke trekk forhastede konklusjoner #ødemørk #soon

Et innlegg delt av Siri Kristiansen (@sirikristiansen)

Sommeren 2016 gjestet hun blant annet TV 2-programmet «God sommer Norge», der hun snakket om årets familieferie til Danmark - som ble alt annet enn idyllisk.

- Siden jeg planlegger, pakker, booker og tar regi for reisen, tar jeg det ekstremt personlig når familien ikke koser seg. Og blir jeg sur, blir ungene sure. Da gir mannen opp. Så vi har kranglet i ti dager, fortalte Kristiansen i programmet.

- Forventninger er farlige. Det samme er en ferie. På slutten av ferien kan man enten ende opp med å skjønne at den var nødvendig for å kunne fortsette å holde sammen, eller så blir ferien spikeren i kista for forholdet, la hun til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer