Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Jeg kan bli forelska i ei dame

Sturla Berg-Johansen er ikke ferdig med damer.

PENGENE PÅ BORDET: - Underholdning som involverer penger strider egentlig litt med det jeg står for. Jeg tok jobben av egoistiske grunner. Det er utrolig morsomt, og jeg trenger penger. Jeg har forbruk som et middels stort kjernekraftverk, som Ole Paus sier. Sturla Berg-Johansen er aktuell som programleder for game showet «Pengene på bordet» på TV2. Foto: John T. Pederen / Dagbladet
PENGENE PÅ BORDET: - Underholdning som involverer penger strider egentlig litt med det jeg står for. Jeg tok jobben av egoistiske grunner. Det er utrolig morsomt, og jeg trenger penger. Jeg har forbruk som et middels stort kjernekraftverk, som Ole Paus sier. Sturla Berg-Johansen er aktuell som programleder for game showet «Pengene på bordet» på TV2. Foto: John T. Pederen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Jeg har ikke skjult at jeg har kjørt kombi. Men det virker som pressen har gjemt det bort, fordi det ikke passer. Den eneste måten å få trøkk, er om jeg sier at jeg er homo, sier Sturla Berg-Johansen (44).

- Jeg kan bli forelsket i ei dame. Men, er det egentlig så nøye?, spør han.

Siste daten han var på er så lenge siden at han synes det er flaut å si det. Han inviterte. Det var ei dame.

- Har jeg sagt at jeg er ferdig med damer? Jeg tiltrekkes av mennesker, sier han.

For at Berg-Johansen skal invitere deg på date, må du fascinere ham i en eller annen grad. Hvilke refleksjoner du gjør, og din humoristiske sans veier tungt. Men først og fremst må utseendet ditt appellere.

- Det er bare grunne mennesker som sier at utseendet ikke har noe å si. Selvfølgelig har det noe å si, det er jo det vi skal reagere på, sier han.

Pengene på bordet Mandag skal Sturla Berg-Johansen igjen lede norske tv-seere gjennom kvelden.

Det er sesongpremiere på «Pengene på bordet». Et game show som går sin seiersgang i Europa, med mange millioner seere, og markedsandeler opp til en fjerdedel.

- Det er sinnsykt underholdende, morsomt og kanskje litt slemt. Det kommer to millioner kroner i kontanter opp i studio. Det er dine penger, om du svarer riktig på åtte spørsmål. Da skjer det noe med deg, sier programlederen.

Innspillingen foregikk i Stockholm, fordi studioet er så stort og dyrt at TV2 har måttet spleise med de andre skandinaviske landene.

- Du er inneforstått med hvordan avhengighet fungerer. Hvorfor er du programleder for et show hvor rike mennesker gambler for å vinne mer penger?

- TV-underholdning som involverer penger strider egentlig litt med det jeg står for. Samtidig gjør jeg det av egoistiske grunner. Jeg trenger penger. Jeg har forbruk som et middels stort kjernekraftverk, som Ole Paus sier. Jeg trengte å gjøre noe spenndende og morsomt, som ikke krevde så mye, sier Berg-Johansen.

Da han ble forespurt om å lede underholdningsprogrammet «Deal or No deal», var han i tvil, nettopp fordi det handlet om gambling.

- Jeg synes ikke det er noe galt med hverken alkohol, gambling eller sex. Det blir ikke problematisk før folk sliter med det. Men jeg så spillegalskapen i øynene på folk. Desperasjonen, og veldig mye av det sjuke. Problemet med å leve, er at man havner i situasjoner hvor man forfekter en ting, men så gjør man noe annet selv. Fordi det er enkelt, sier han.  

Snakket «bemba» i barnehagen Da Berg-Johansen var to år, flyttet familien til Zambia. Foreldrene jobbet som lærere, han gikk i lokal barnehage. Stammespråket «bemba» snakket han flytende.

- Jeg var nesten fem år da vi flyttet hjem, så jeg husker ikke noe. Men jeg har en del av Afrika i meg. Det føles som utgangspunktet - det virkelig ekte, sier han.

Barneårene i Zambia gjør at Berg-Johansen reagerer sterkt på behandlingen av romfolket.

- Jeg har mista en venn på grunn av den debatten. Det var så mye vitser at jeg ble kvalm. Ren rasisme. Romfolket er blant de mest forfulgte menneskene på jorda. I Norge har det nesten ikke vært sol i sommer, men folk svetter fett.

KJØRER BEGGE VEIER: - Jeg har ikke skjult at jeg har kjørt kombi. Men det virker som pressen har gjemt det bort, fordi det ikke passer. Den eneste måten å få trøkk, er om jeg sier at jeg er homo, sier Sturla Berg-Johansen. Foto: John T. Pederen / Dagbladet
KJØRER BEGGE VEIER: - Jeg har ikke skjult at jeg har kjørt kombi. Men det virker som pressen har gjemt det bort, fordi det ikke passer. Den eneste måten å få trøkk, er om jeg sier at jeg er homo, sier Sturla Berg-Johansen. Foto: John T. Pederen / Dagbladet Vis mer

Berg-Johansen tror ikke det er så mange rasister i Norge, men synes det er mye fremmedfrykt ute og går.

- Vi kan selvsagt vitse om alle temaer, men man skal ikke håne mennsker.

- Standup høres så tøft ut Humor har vært en stor del av livet til Berg-Johansen lenge. Sammen med blant andre Eddi Eidsvåg og Are Kalvø ble han en del av et gryende komikermiljø rundt klubben «Teatro» på Aker brygge. Året er 1993.

- Det var egentlig revy, men vi kalte det stand-up. Det høres så tøft ut, sier han.

Det ble forløperen til stand-up i Norge. Oppdragene kom, og han fikk tilbud om å varme opp før underholdningsprogram på fjernsyn.

- Det gjorde jeg så bra at jeg fikk sparken. Programlederen klaget fordi publikum snakket mer om meg enn om ham, når de var på vei ut. Jeg fikk beskjed om å dempe meg, sier komikeren.

Spratt ut av skapet Han dempet seg ikke, og gikk videre. I 2009, mange jobber senere, står komikeren på scenen på Chat Noir, og opplever det som skal bli et av de største øyeblikkene i hans liv. Det var premiere på showet «Damenes aften - en siste hilsen», og han stod frem som homofil.

- Det var usedvanlig krevende, og jeg var veldig i tvil om jeg skulle gjøre det. Jeg fikk vite at selvmordsstatistikken toppes av unge homofile, og synes det er helt krise at folk fortsatt skal slite med det. Så jeg tenkte at jeg med den bakgrunnen min, med så mye damer, så mye herjing og tittelen som «Norges mest sexy mann». At det var genialt å stå frem, og si: Sånn er det.

Sturla Berg-Johansen har fortsatt draget på kvinner. Men det er litt mindre mas enn det var før, da var trykket så stort at det ble håpløst. Men litt deilig også.

- Jeg er litt passiv på kjærlighetsfronten. Men nå er jeg tilbake, og med engasjement for det jeg gjør. Ting kommer etterhvert. På alle plan, sier han. 

- Hold din kjeft Komikeren, programlederen, skuespilleren og Norges mest sexy mann har ikke bare vært populær blant damene. Mediene og Ola Nordmann har alle ønsket en bit av kaka.

- I det ene øyeblikket er jeg lei av oppmerksomheten. I det neste tar jeg meg selv altfor høytidlig, og tror at jeg er viktigere enn jeg er, sier Berg-Johansen.

Han synes det er mange som takler å være kjendis mye bedre enn det han gjør. Som samfunnsengasjert følelsesmenneske, koker det bare over, noen ganger.

-  Jeg er selvopptatt. Noen ganger blir jeg oppgitt over meg selv, når jeg oppdager hvor selvopptatt jeg er. Da sier jeg til meg selv: «Slapp av, Sturla. Det er ikke alltid så viktig å høre din mening. Hold din kjeft».

SAMFUNNSENGASJERT: - Jeg har mista en venn på grunn av romfolk-debatten. Det var så mye vitser at jeg ble kvalm. Ren rasisme. Romfolket er blant de mest forfulgte menneskene på jorda. I Norge har det nesten ikke vært sol i sommer, men folk svetter fett.Foto: John T. Pederen / Dagbladet
SAMFUNNSENGASJERT: - Jeg har mista en venn på grunn av romfolk-debatten. Det var så mye vitser at jeg ble kvalm. Ren rasisme. Romfolket er blant de mest forfulgte menneskene på jorda. I Norge har det nesten ikke vært sol i sommer, men folk svetter fett.Foto: John T. Pederen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media