«Da Norge sto stille»

- Jeg kan ikke bruke tida mi på å angre

Erling Havnå har medvirket i «Da Norge sto stille»-segmentet om Nokas-ranet. Han har derimot ingen planer om å se det selv.

MEDVIRKER: I 2004 var Erling Havnå en av ranerne som tok seg inn på tellesentralen i Stavanger. Nå medvirker han i en minidokumentar om ranet, der en politimann mistet livet og 57,4 millioner kroner ble stjålet. Foto: NTB scanpix
MEDVIRKER: I 2004 var Erling Havnå en av ranerne som tok seg inn på tellesentralen i Stavanger. Nå medvirker han i en minidokumentar om ranet, der en politimann mistet livet og 57,4 millioner kroner ble stjålet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV 2-serien «Da Norge sto stille» tar hver søndag opp hendelser som har preget nasjonen vår. De foregående søndagene har episodene blant annet handlet om Kato Air-kapringen, Sleipner-forliset og gisseldramaet på Torp.

Fellesnevneren for alle hendelsene er at de ble bredt dekket i media, og preget Norge som nasjon. Søndagens kommende episode handler om Nokas-ranet i Stavanger den 5. april 2004. I år er det 15 år siden ranerne stakk av med rundt 57 millioner kroner, og politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept.

Erling Havnå (61) var blant de 15 mennene som ble dømt for å ha vært med på, eller medvirket til ranet. I Høyesterett ble han i 2007 dømt til 16 års fengsel. Han slapp ut igjen i februar 2015, og har sagt ja til å medvirke i «Da Norge sto stille».

Han har derimot ingen planer om å se episoden.

- Kan ikke sutre

Det er overfor Agderposten at Havnå forteller om sitt ambivalente forhold til den kommende episoden. Ranet er fortsatt friskt i minne for mange, men Havnå, som altså selv var med på å utføre det lenge planlagte brekket, har forsøkt å legge det hele bak seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer