KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Dette bildet av Anja Johansen og Alexander Dale Oen la hun ut på Facebook etter at dødsfallet ble kjent. Bildet ble kommentert og bemerket av titusener. Nå har hun slettet profilen sin på grunn av massiv hets det siste året. Bildet er gjengitt med Johansens tillatelse. Foto: Privat
KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Dette bildet av Anja Johansen og Alexander Dale Oen la hun ut på Facebook etter at dødsfallet ble kjent. Bildet ble kommentert og bemerket av titusener. Nå har hun slettet profilen sin på grunn av massiv hets det siste året. Bildet er gjengitt med Johansens tillatelse. Foto: PrivatVis mer

- Jeg kan ikke ringe rundt til hele Norge og si at jeg sørger

Anja Johansen glad for å fortelle om sjikanen etter Oens død.

(Dagbladet): Da hele Norge mistet Alexander Dale Oen, mistet Anja Johansen sin kjæreste.

I tre år hadde vært sammen da han brått døde, på treningsleir i Flagstaff i USA 1. mai i fjor.

I Aftenposten A-magasinet i dag forteller Anja Johansen om hvordan tiden etterpå har vært.

Den har ikke vært lett og hun forteller at hun gjennomgått ett år med sjikane på telefon, på sosiale medier og direkte.

- Folk har kommet bort, sendt meldinger og spurt meg hvorfor jeg ikke gråt i begravelsen, hvorfor jeg ser glad ut, burde ikke du sørge mer. Jeg har fått høre at jeg er en kald person, og slik kunne jeg fortsatt. Jeg er ikke en kald person, utdyper Anja Johansen overfor Dagbladet.

Hetsen begynte etter at hun holdt den gripende talen i kirken, da hun tok farvel med sin kjære foran hele Norge. Hun var tydelig rørt, knakk i stemmen, men gråt ikke. Da begynte folk å mene at hun ikke følte nok sorg.

Brukte sosiale medier Idrettsstjerner fra hele verden tok i bruk sosiale medier for å uttrykke sin sorg og medfølelse etter den ubegripelige nyheten om Alexander Dale Oens bortgang kom.

Det gjorde også Anja.

I BEGRAVELSEN: Anja Johansen holdt en gripende tale til Alexander Dale Oen i hans begravelse. Etterpå startet hetsen. Foto: Scanpix.
I BEGRAVELSEN: Anja Johansen holdt en gripende tale til Alexander Dale Oen i hans begravelse. Etterpå startet hetsen. Foto: Scanpix. Vis mer

Natten etter hans død postet hun en gripende kjærlighetserklæring på sin Facebook-side. 

På bildet kysser hun en smilende Dale Oen på kinnet, og under har hun skrevet «du og meg.. elsker deg».

- Jeg vil alltid savne ham, men heldigvis vil jeg alltid ha fantastiske minner om han, sier Anja Johansen til Dagbladet i dag.

I oktober slettet hun kontiene sine på Twitter, Facebook og Instagram. Hun orket ikke mer.

- Jeg kunne ikke en gang legge ut en melding på Facebook om at jeg gledet meg til ferie. Det var noe jeg ikke skulle gjøre. Glede meg, sier hun til Aftenposten.

Tøff hverdag Hun ble kjent som Dale Oens kjæreste første gang på Idrettsgallaen i fjor, der han vant prisen for årets mannlige utøver og utøvernes pris. 

takketalen sørget han for å nevne kjæresten Anja. 

- Bak hver stor prestasjon står mange personer: Trenere, støtteapparat, trenere og kjæreste, sa han.

KOM SAMMEN PÅ IDRETTSGALLAEN: Alexander Dale Oen vant to priser under Idrettsgallaen i januar 2012, og takket blant andre kjæresten Anja i talen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
KOM SAMMEN PÅ IDRETTSGALLAEN: Alexander Dale Oen vant to priser under Idrettsgallaen i januar 2012, og takket blant andre kjæresten Anja i talen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

Den 25 år gamle jenta sier at det kjennes godt å få fortalt om det siste året i Aftenposten i dag.

- Det føles veldig deilig. Jeg føler jeg har sittet i ett år nå og blitt konfrontert uten mulighet til å forsvare meg. Det er umulig å ringe til hele Norge og si at du er lei deg og sørger, sier Anja til Dagbladet.