Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jeannette Platou:

- Jeg klarte ikke å motstå ham

«Sommeråpent»-aktuelle Jeannette Platou (45) røper hvordan hun møtte ektemannen.

BLE FORELSKET: Jeannette Platou forteller om kvelden hun møtte ektemannen for første gang. Foto: NTB Scanpix
BLE FORELSKET: Jeannette Platou forteller om kvelden hun møtte ektemannen for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Denne uka hadde årets utgave av NRK-programmet «Sommeråpent» premiere. For tredje året på rad er Jeannette Platou (45) blant programlederne.

I et nytt intervju med Se og Hør forteller NRK-programlederen historien om hvordan hun og ektemannen Jens Melbye (44) møttes første gang.

- Jeg forelsket meg på en innflyttingsfest i Stockholm for 19 år siden. Selv om jeg var fast bestemt på at jeg ikke skulle ha noen kjæreste akkurat da, så klarte jeg ikke å motstå ham, forteller hun til bladet.

- Jens er både smart og morsom. Det sa bare «klikk», legger hun til.

Ble fridd til på svaberget

Tidligere har Platou fortalt til Se og Hør at Melbye gikk ned på kne en sommer for over ti år siden. På det tidspunktet hadde de vært kjærester i seks år.

KOLLEGAER: Jeannette Platou og Nicolay Ramm fra «Sommeråpent». Foto: NTB Scanpix
KOLLEGAER: Jeannette Platou og Nicolay Ramm fra «Sommeråpent». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi lå og solte oss på et svaberg på Hurumlandet. Plutselig snudde Jens seg rundt, så rett på meg med sine utrolig blå øyne og spurte: «Vil du gifte deg med meg». Selvsagt svarte jeg ja. Bryllupet hadde vi i Hemsedal påsken året etter, fortalte Platou i 2015.

Siden den gang har de fått barna Noah, Casper og datteren Ella sammen.

I tillegg til å være programleder for «Sommeråpent», er Platou kjent fra dokumentarprogrammet «Brennpunkt».

Blant 14 kandidater var det hun som kunne overta som programleder for det prisbelønte programmet i 2014:

- Sommerfuglene begynte å flakse i magen da jeg fikk vite at jeg hadde fått jobben, jeg ble så utrolig glad. Etter hvert, da det gikk opp for meg hvilket ansvar det er som hviler på meg og resten av oss i redaksjonen, ble jeg lett kvalm, fortalte Platou til Dagbladet i 2014.

Mistet et barn

Høsten 2016 fortalte Jeannette Platou til Se og Hør at hun og mannen mistet et ufødt barn mens hun gikk gravid. Til bladet beskrev hun det som det vanskeligste hun har opplevd.

- I 2011 var jeg gravid i femte måned, og på ultralyd oppdaget de plutselig at babyen var død. Et døgn senere satte de i gang fødselen. Det var en vanskelig tid for oss, sa Platou åpenhjertig.

Heldigvis for Platou har livet også vært fullt av positive opplevelser.

Til Her og Nå har hun fortalt om sitt aller første kyss og hvor nysgjerring hun var som ukysset tenåring.

Platou vokste opp i storbyer som London og New York med moren etter at foreldrene skilte seg da hun var fem år gammel.

De flyttet hjem til Norge det året hun fylte 13 år. Da hadde hun allerede fått oppleve sitt første kyss.

- Vi bodde utenfor New York. Det var under et piletre, husker jeg. Akkurat det var romantisk, men jeg var i grunnen ikke så forelsket i gutten. Jeg var bare veldig nysgjerrig på hvordan det var å kysse, sa hun til ukebladet i fjor.

Også i voksen alder har Platou tilbrakt mye tid i utlandet. Hun har studert internasjonal politikk i Frankrike, og tatt mastergrad i journalistikk ved Columbia University i New York. I tillegg har hun studert samfunnsvitenskap ved London School of Economics (LSE).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media