<strong>BRAKK HÅNDLEDDET:</strong> Jorun Stiansen var redd for at et gammelt brudd i håndleddet skulle bli et problem for deltakelsen i «Skal vi danse». Her under den første runden av årets sesong. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
BRAKK HÅNDLEDDET: Jorun Stiansen var redd for at et gammelt brudd i håndleddet skulle bli et problem for deltakelsen i «Skal vi danse». Her under den første runden av årets sesong. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer

Jorun Stiansen:

- Jeg klarte ikke gå på do på ni dager

«Skal vi danse»-Jorun måtte gipse begge armene etter treningsulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jorun Stiansen (33) fryktet et gjensyn med sitt verste smertemareritt, da hun lørdag debuterte i TV 2-konkurransen «Skal vi danse».

For ett år siden brakk hun nemlig begge håndleddene på trening og ble så nedkjørt at hun ikke klarte å gå på do på ni dager.

I et slags «apebur», som Stiansen kaller det, hvor konseptet går ut på å hoppe seg oppover fra stang til stang flere meter over bakken, datt hun nemlig rett ned.

- Jeg er en av få jenter som klarer det, men den dagen var det også en annen jente der som er veldig sterk, og som jeg skulle tøffe meg for, sier 33-åringen til Dagbladet.

Ble kjørt til sykehus

Den tidligere «Idol»-vinneren hadde imidlertid ligget syk med influensa noen dager før, og var derfor ikke helt topp i formen.

- Jeg klarte det én gang, men da jeg skulle tøffe meg og gjøre det igjen, glapp jeg taket på siste stang og falt ned, forteller hun i dag.

Stiansen tok seg imot med armene, men det taklet ikke håndleddene hennes spesielt bra.

<strong>BRUKKET:</strong> Slik så hendene til Jorun Stiansen etter at hun falt på en treningsøkt. Foto: Privat
BRUKKET: Slik så hendene til Jorun Stiansen etter at hun falt på en treningsøkt. Foto: Privat Vis mer

- Jeg ble skikkelig svimmel og følte at jeg måtte spy. Jeg ble kjørt til sykehuset og der konstaterte de brudd i det ene håndleddet og brist i det andre, forteller hun.

I hele 12 uker måtte hun gå med gips, og det ble en utfordring hun ikke hadde forutsett.

Klarte ikke gå på do

- Jeg klarte ikke å gjøre noen ting. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle komme meg på do, så jeg «dreit» faktisk ikke på ni dager, røper 33-åringen med en latter.

Hun prøvde likevel å ta utfordingene på strak arm, og etter hvert fikk Stiansen taket på hvordan hun skulle håndtere de vonde armene.

- Jeg fant til slutt mine måter å gjøre ting på, forteller hun.

Selv om det nå er et år siden ulykken, kunne hun ikke unngå å tenke på at skaden kunne slå seg opp igjen på dansetrening. Etter et par, tre uker på trening er bekymringene nå borte.

- Jeg var veldig spent, men de fleste øvelsene er med strake armer, så det går greit, forteller hun, og legger til at det ikke har vært noen «dansemoves» hittil som har vært utfordrende for håndleddet.

<strong>ANDREPLASS:</strong> Jorun Stiansen og dansepartneren Fredric Brunberg danset seg inn til den delt andreplass under lørdagens premiere. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
ANDREPLASS: Jorun Stiansen og dansepartneren Fredric Brunberg danset seg inn til den delt andreplass under lørdagens premiere. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer

Imponerte seerne

Og under den første sendingen av årets «Skal vi danse», imponerte 33-åringen både seere og dommerne med sine danseferdigheter.

Sammen med dansepartneren Fredric Brunberg (31) hanket hun inn hele 34 poeng og danset seg inn til en delt andreplass.

Da det ble kjent at Jorun Stiansen skulle bli med i årets sesong av TV 2-programmet, var det nok flere som fikk seg en overraskelse.

<strong>I 2005:</strong> Tonde Damli Aaberge gratulerer Jorun Stiansen med seieren i «Idol». Ikke lenge etter ble det stille fra sistnevnte. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
I 2005: Tonde Damli Aaberge gratulerer Jorun Stiansen med seieren i «Idol». Ikke lenge etter ble det stille fra sistnevnte. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer

Kort tid etter at Jorun stakk av med «Idol»-seieren i 2005, som ble sett av 1 475 000 seere og gikk inn i historien som det mest sette underholdningsprogrammet i TV 2s historie, ble det nemlig brått stille fra den populære sangstjernen.

I et tidligere intervju med Dagbladet kunne Stiansen for øvrig bekrefte at deltakelsen i «Skal vi danse» muligens kan bety et comeback for hennes del.

- Jeg håper det er det. Jeg har lenge hatt en ønske om å gjøre dette, så det er på en måte en drøm som har kommet i oppfyllelse. Jeg har liggi og ladet i ni år! Og er dritklar, uttalte hun.

SKAL VI GJETTE?: Marna Haugen og Erlend Elias Bragstad var lørdag kveld klare for sesongens første episode av «Skal vi danse». De er konkurrenter, men er gode venner privat. Hvor godt kjenner de egentlig hverandre? Vi utfordret dem. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer