BLOGGKJENDIS: Sophie Elise Isachsen (20) har skapt mange overskrifter i løpet av 2015, og har høstet mye ros for sitt samfunnsengasjement. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLOGGKJENDIS: Sophie Elise Isachsen (20) har skapt mange overskrifter i løpet av 2015, og har høstet mye ros for sitt samfunnsengasjement. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Jeg kommer alltid til å være rosablogger

Mange har fått et nytt syn på Sophie Elise Isachsen (20). Selv mener hun at lite er forandret.

(Dagbladet): - Jeg er den samme personen som jeg alltid har vært, selv om noe har forandret seg. Grunnmuren er der, men huset oppå er helt nytt, sier toppblogger Sophie Elise Isachsen (20).

Hun sitter på restaurant på Aker Brygge og rører i kaffen sin. De pastellilla lokkene ligger pent nedover skuldrene, sminken er plettfri og smilet er bredt.

Dagbladet møter bloggeren for å snakke om året som er gått. Et år som har betydd mye for den en gang så ukjente jenta fra Ervika utenfor Harstad.

Ny side For i løpet av 2015 har Isachsen blitt mer enn bare lettkledde fotoshoots, lange vipper, plastisk kirurgi og trutmunn-selfies.

Mellom blogginnlegg om sminketips og sponsende antrekk, har det dukket opp samfunnskritiske tekster, politiske budskap og engasjerende bemerkelser.

Det startet så smått i påskeferien da hun kritiserte Freias bruk av palmeolje, som engasjerte en hel nasjon. Siden har hun brukt bloggmakta til å tordne mot sirkusvirksomhet, kjempe for flyktinger og ta et oppgjør med hverdagsrasisme. Blant annet.

- Det er ikke sånn at jeg prøver å endre imaget mitt og bli kvitt rosablogg-stempelet. Jeg har alltid vært rosablogger, og jeg har alltid vært samfunnsengasjert. Men jeg har blitt eldre, og flinkere til å ordlegge meg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Før kunne jeg ha en litt «bitchy» og arrogrant tone på bloggen. Framtoningen er langt roligere og mer reflektert nå, medgir Isachsen, og viser fram et gammelt videoblogginnlegg der hun sutrer over smerter i tungepiercingen etter «mye klining».

- Altså, hva er det der? Jeg kunne aldri ha sagt noe sånt i dag. Det er rart å se tilbake på, sier hun og ler.

Nominert 2015-utgaven av Sophie Elise har definitivt belønnet seg. I november ble hun kåret til årets blogger på Se og Hørs kjendisgalla, og i forrige uke ble det kjent at hun står på lista over de nominerte til «Årets navn» i Dagbladet.

IKKE ENDRET IMAGE: Sophie Elise vil ikke si at hun har forandret seg eller endret taktikk. - Men jeg har blitt eldre, sier hun. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IKKE ENDRET IMAGE: Sophie Elise vil ikke si at hun har forandret seg eller endret taktikk. - Men jeg har blitt eldre, sier hun. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det føles veldig kult. Jeg tror ikke det skyldes at jeg er engasjert i diverse samfunnssaker, det er jo de fleste. Men jeg har hatt et litt annet utgangspunkt, og når ut til et annet publikum enn mange andre. Nominasjonen er en påminnelse om at jeg har en viktig stemme, sier hun.

Bloggeren er derimot usikker på om hun fortjener tittelen.

- Om jeg så hadde fått flest stemmer, så tror jeg ikke Dagbladet ville ha valgt meg ut.

- Hvorfor ikke?

- Jeg tror ikke det ville sett bra ut i forhold til de andre som er nominert. Jeg undervurderer ikke meg selv, men mange av kandidatene har utrettet langt viktigere ting enn meg. Jeg gjør bare min greie, og er takknemlig hvis at jeg kan utgjøre en forskjell, sier hun.

Ærlig blogg Isachsen tenker tilbake til bloggens spede begynnelse, da hun skrev sitt første blogginnlegg som 16-åring.

- Jeg hadde aldri trodd at bloggen skulle bli så stor, og funderer ofte over det. Jeg tror den viktigste årsaken til at jeg har klart å beholde leserne, er at jeg har vært ærlig hele veien. Jeg har åpnet opp om alt, på godt og vondt, sier hun.

I dag kan 20-åringen skilte med 50 000 til 70 000 daglige lesere. Sponsorene kniver om annonseplass, og Isachsen har opparbeidet seg en årslønn langt over gjennomsnittet.

Tidligere i år fortalte bloggkollega og venninne Andrea Badedyck (20) om hvordan hun shoppet bort formuen, og fikk en saftig skattesmell på godt over millionen.

Sparsom Selv forsikrer Isachsen at både forbruk og skatteinnbetalinger er under kontroll.

GOD BUTIKK: Isachsen driver en av Norges største blogger, og kan skilte med en årslønn langt over gjennomsnittet. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GOD BUTIKK: Isachsen driver en av Norges største blogger, og kan skilte med en årslønn langt over gjennomsnittet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det er fort gjort å gå på en smell. Jeg er så heldig å ha pappa som regnskapsfører, så han tar seg av alt. Det er veldig betryggende, sier hun og fortsetter:

- I tillegg har jeg tatt med meg gode verdier hjemmefra. Vi hadde ikke mye penger da jeg vokste opp, og var varsomme med forbruket. I dag fant jeg for eksempel et veldig fint bord som kostet 5000 kroner. Jeg fikk helt vondt av tanken på å bruke så mye penger på et bord.

Så hvor går alle pengene?

- Jeg sparer veldig mye. Jeg vil at mine eventuelle barn skal ha penger, sier hun.

Kritiserer samfunnet 20-åringen avbryter seg selv, og tar en helomvendig:

- Eller, jeg vet ikke helt hva jeg sparer til. Jeg vil jo ikke ha barn.

- Åh?

- Jeg har ikke lyst på det. Misforstå meg rett, jeg elsker barn og hadde ikke hatt noe imot å være gravid. Jeg liker bare ikke tanken på  få et barn inn i denne verdenen. Vi lever i et samfunn som ikke er bærekraftig, og er i ferd med å sende planeten vår i graven. Det gjør meg sint, sier Isachsen.

Provosert Det er mye som provoserer den unge nordlendingen. Men det finnes én ting som gjør henne mer irritert enn noe annet.

- Jeg blir provosert av meg selv hele tida. Jeg er dårlig til å si fra når noen behandler meg dårlig, men klarer helt fint å si fra når noe er urettferdig for andre. Jeg må bli flinkere til å stå opp for meg selv, sier Isachsen.

Toppbloggeren har flere mål for det kommende året. Hun skal blant annet skrive ferdig boka si, som etter planen skal gis ut neste høst.

- I frykt for at boka skal bli «gammel» når den kommer ut, vil jeg ikke si så mye nå. Men det er stort å gi ut bok. Jeg håper folk vil like den, avslutter hun.