- Jeg kommer til å bli Sveriges mest forhatte kvinne

Kungens påståtte elskerinne rømmer fra internasjonal presse.

PÅSTÅTT ELSKERINNE: Camilla Henemark sier at hun skjønner at skandaleboka er kjip for dronning Silvia. Foto: Christian Örnberg/EXPRESSEN
PÅSTÅTT ELSKERINNE: Camilla Henemark sier at hun skjønner at skandaleboka er kjip for dronning Silvia. Foto: Christian Örnberg/EXPRESSENVis mer

(Dagbladet): Siden hun ble utpekt som Carl Gustafs elskerinne, har ikke telefonen stått stille hos sangerinnen Camilla Henemark (46).

- Det her er ubehagelig. Det er en ting å hanskes med svensk presse, de bruker å sitere meg rett, men når utenladsk presse ringer, er det ukomfortabelt, sier Henemark til Expressen.

Hun ble i forrige uke identifisert som Carl Gustafs elskerinne på slutten av 90-tallet. Forholdet skal ifølge forfatterne ha vart i rundt et år.

Ikke lest boka Hun er viet et eget kapittel med tittelen «Kurtisanen» og er den eneste kvinnen i boken som er identifisert ved sitt ordentlige navn.

Henemark har ikke villet bekrefte eller avkrefte om det påståtte affæren har funnet sted.

På grunn av all på gangen fra media, forlater hun hjembyen Stockholm noen dager. Dette samtidig som Carl Gustaf har reist til Kina for å komme seg unna bokskandalen.

- Nå har ikke jeg råd til å reise til Sverige, så jeg reiser til Norrland. Jeg har ikke fått tid til å lese til å lese boken ennå, men skal ta den med meg på reisen. Kanskje leser jeg den på flyet og kommenterer den en gang i neste uke, sier sangerinnen.

- Synd på Silvia 46-åringen har ikke vært delaktig i boken selv, men en av forfatterne, Thomas Sjöberg, sier til Expressen at utroskapspåstandene han fremmer «kommer fra samtaler han har hatt med sangerinnen gjennom flere års vennskap».

-  Jeg har ikke fått en krone for denne boka, men for meg spiller det ingen rolle om dette her kommer ut. Det er ikke jeg som har skrevet boken, sier Henemark.

- Alle syns så synd på alle, men jeg har ikke helt bestemt meg hvordan jeg føler det. Jeg kommer til å bli Sveriges mest forhatte kvinne, og boka er kjempekjip for Silvia - det skjønner jeg, sier Henemark.

Expressen avslørte i går at skandalebokforfatteren Deanne Rauscher også har et bokprosjekt på gang om dronning Silvia - som skal få tittelen «Silvia — drottning till varje pris».

RØMMER FRA PRESSEN: Camilla Henemark. Foto: Expressen
RØMMER FRA PRESSEN: Camilla Henemark. Foto: Expressen Vis mer