TRAVEL: Katarina Flatland (22) går i faren Hallvard Flatlands programlederspor. Nå i sommer leder hun to programmer på Tv2, og avslutter i disse dager første året på medisinstudiet ved Universitetet i Oslo. Foto: Thomas Haugersveen
TRAVEL: Katarina Flatland (22) går i faren Hallvard Flatlands programlederspor. Nå i sommer leder hun to programmer på Tv2, og avslutter i disse dager første året på medisinstudiet ved Universitetet i Oslo. Foto: Thomas HaugersveenVis mer

- Jeg krever nok mye av kjæresten

Katarina Flatland (22) tror det er noe i det med å finne seg menn som likner på faren sin.

(Dagbladet God torsdag):
Det var fest for medisinstudentene ved Universitetet i Oslo. Katarina Flatland, da 21, kjent TV-fjes og datter av et annet kjent TV-fjes, sto i dokø. Der sto også en annen medisinstudent: Harald Dobloug. Køkrangelen - og muligens den påfølgende forelskelsen - var et faktum.

- Veldig romantisk, ikke sant?

NOE MÅ HA gått bra.

Nå har de to flyttet inn i nyoppusset leilighet på Majorstuen i Oslo.

Drømmemannen, morgenkaffe på senga og sjelevenner skal vi komme tilbake til.

KATARINA SITTER I kantina i hovedbygget på Rikshospitalet i Oslo, i matos og under institusjonslys. Her studerer hun medisin og fullfører i disse dager sitt første år.

TV-kameraene er et godt stykke unna.

(U)VANTE OMGIVELSER: Katarinas studiested ligger på området til Rikshospitalet i Oslo. Foto: Thomas Haugersveen Vis mer

I sommer er hun aktuell som programleder i to sommersatsninger på TV 2. «Sommertid» og «Heder og hammer» hadde begge premiere 4. juni. I sistnevnte reiser Katarina hjem til et utvalg norske kjendiser for å pusse opp rom.

- Du virker som en typisk «flink pike?»

- Jeg forstår godt at jeg kan sende ut sånne signaler, men for meg handler det om å leve et liv som jeg trives med, og at jeg får gjøre det jeg elsker. Det handler om å smile når vekkerklokka ringer. I mitt hode går det veldig greit å ha mye å drive med. Jeg har tid og overskudd til å gjøre begge deler, og jeg vil jo drive med med TV. Utfordringen blir jo å få tid til trening, venner og familie i tillegg. Jenter er nok litt for flinke noen ganger, men jeg er god til å roe ned, og har folk rundt meg som passer på at jeg gjør det.

PÅ 22-ÅRINGENS blogg får leserne et innblikk i livet hennes:

Sykkelturer med påfølgende frokost på Ullevålsseter i Nordmarka sammen med kjæresten, ofte før dagen kommer skikkelig i gang for resten av oss.

Hun trener seks dager i uka.

Kanskje ikke så rart, da, at «flink pike»-stempelet henger ved? Men ifølge seg selv har Katarina to store laster. Den ene er sjokolade. Den andre er senga.

- Jeg er skikkelig B-menneske og elsker å sove. Men jeg er ofte nødt til å trene før skolen for å rekke alt.

NÅ OM DAGEN står hun opp i sekstida. Men, som hun understreker: Er det ikke hyggelig, så gidder hun ikke å trene.

På bloggen er hun personlig, men skriver mest om trening. Katarina mener imidlertid det er uhyre viktig å ha et filter når hun blogger.

- Dessverre er det for få som har det, og for eksempel legger ut detaljer om hva og hvor mye de spiser. Det blir jeg oppgitt over. Har du nesten like mange lesere som store nettaviser, bør du være forsiktig.

Det er nemlig lett å være verdensmester på en blogg.

- Det er mye press på unge folk i dag. Det farlige med blogger, er at man ønsker å framstå så bra som mulig, men tenker kanskje ikke på hvordan det kan påvirke andre folk. Man må spørre seg selv: «Skriver jeg dette for å vise hvor sporty, sunn og perfekt jeg er, eller for å faktisk motivere unge folk til å leve et sunnere liv?» Jeg tenker veldig mye på det, og tror nok mange går under den første kategorien.

MER ANSVAR HVILER nemlig på Katarinas skuldre enn på en vanlig 22-årings. Hun mener hun er en gammel sjel.

AKTIV: Katarina blogger, som så mange andre på sin alder - mest om trening. Foto: Thomas Haugersveen Vis mer

- Siden jeg var 18 år gammel har jeg jobbet med folk som er eldre enn meg i TV 2, og jeg fikk en jobbhverdag veldig tidlig. Det har helt klart påvirket meg. Jeg er nok mer 40 år enn 22 i hodet. Jeg er en gamlis.

Ikke det at hun ikke kan ta seg en fest i helga.

- Jeg er opptatt av å leve studentlivet litt, også, og kan fort være den som er først på dansegulvet når jeg drar ut. Men hvis jeg har ei hard uke i vente, orker jeg ikke å starte den med blåmandag.

VOKSEN TIL TROSS, hun er ikke større enn at hun gjerne reiser hjem til mor og far så ofte som mulig. Katarina bodde hjemme til i fjor vinter.

- I går kveld dro jeg faktisk hjem til Nesøya bare for å sove der.

DET ER MULIG det lå i kortene at Katarina skulle bli programleder. Tidlig på 90-tallet, da far Hallvard var TV-konge med «Casino» på TV Norge, tok moren med Katarina og søsteren i studio rett som det var.

Det var en god barndom.

- Barndomshjemmet mitt husker jeg som veldig varmt og trygt. Det er ikke rart jeg vil hjem så ofte.

Hun gir mye, spesielt til familien. Det går mange tekstmeldinger innad i familien Flatland i løpet av en dag.

- Jeg er veldig følelsesmenneske, opptatt av omsorg og kjærlighet. Jeg krever nok mye av kjæresten i løpet av dagen. Og jeg er lettrørt.

Det medfører også en tendens til at enkelte ting kan gå ganske inn på henne.

- Du skal være ganske hardhudet for å ikke ta til deg kritikk som følger med å være kjent. Der har jeg kanskje en utfordring.

KRITIKK FIKK HUN blant annet erfare da VG trykket et bilde av henne på forsiden i forbindelse med en sak om at Katarina frontet det kontroversielle pengespillet Eurolotto.

- Det er ditt ansikt som kobles til overskriftene, også hvis et program får dårlig terningkast. Det kan ødelegge en dag. Men så må man prøve å være litt hardhudet. Sette ting litt i perspektiv. Mamma er sykepleier på Radiumhospitalet, og når jeg snakker med henne om det hun opplever blir et terningkast bare en bagatell. Familien min holder meg nede på jorda. Min aller beste venninne er storesøsteren min Bettina, hun er der i tykt og tynt, og jeg bruker henne som PR-rådgiver i så å si alt jeg gjør.

PÅ VANTE STIER: 22-åringen bruker Nordmarka i Oslo som treningssenter, helst sammen med kjæresten. Foto: Thomas Haugersveen Vis mer

Ryktet sier at Katarina får servert kaffe på senga av kjæresten. Hver morgen.

- Jeg har en veldig snill kjæreste. Du vet det der de sier med at man gjerne finner seg menn som likner faren sin? Jeg tror det er noe i det. Pappa har servert mamma kaffe på senga hver morgen i 30 år.

Da Katarina viste fram kjæresten på Stordalen-fest tidligere år, viste Dobloug at han heller ikke er en mann som er gjerrig på komplimentene:

- Jeg har visst fra dag én at dette var ei dame som var «out of my league», sa kjæresten til Dagbladet.

AT HUN ER en sann romantiker er ikke noe 22-åringen nøler med å erkjenne.

- Jeg er en stor romantiker. Det vil jeg si. Jeg er veldig opptatt av kjærlighet.

Hun er ikke redd for å innrømme at hun tror på den store kjærligheten heller:

TRENINGSGLAD: Katarina løper villig noen runder ved Songsvann i Oslo. Men denne dagen måtte den planlagte treningsøkta til slutt vike for været. Foto: Thomas Haugersveen Vis mer

- Jeg har funnet mannen for meg, og er veldig lykkelig. Jeg liker å tro at det finnes en sjelevenn for alle.

- Det er ikke mange som tør å si at de tror på en sjelevenn?

- Nei, og det finnes mange gode argumenter for at dette er en barnslig og naiv måte å tenke på. Men har egentlig kjærligheten noen sjanse hvis man ikke tør å tro på den?

IFØLGE KATARINA er hjemme best. Hun holder seg nær mor, far og storesøster.

- Noe annet sted kunne jeg nok ikke ha bodd. Jeg må være i nærheten av familien.

- Du virker ganske tradisjonell?

- Ja, men ikke på den kjedelige måten. Mer på den måten at jeg har til gode å møte en 7-åring som drømmer om et større prinsessebryllup enn det jeg gjør.

FORELSKET Katarina med kjæreste og nå samboer Harald Dobloug tidligere i år. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Dette intervjuet sto først på trykk i Dagbladets magasin God torsdag 07. juli 2012.