- Jeg kunne ikke sitte på gjerdet

Cathrine (27) kastet klærne mot pelsindustrien.

DRØM I OPPFYLLELSE: Cathrine Aschim (27) følger i fotsporene til blant annet Eva Mendes og Pamela Anderson - som begge har frontet kampanjer for dyrevernsorganisasjonen PETA. Foto: ELENA TAMNES
DRØM I OPPFYLLELSE: Cathrine Aschim (27) følger i fotsporene til blant annet Eva Mendes og Pamela Anderson - som begge har frontet kampanjer for dyrevernsorganisasjonen PETA. Foto: ELENA TAMNESVis mer

||| (Dagbladet.no): - Vi henger så langt etter. Vi er helt i vikingtida, sier glamourmodell og tidligere Robinson-deltaker Cathrine Aschim (27).

Hun sikter til norsk pelsdyroppdrett.

Nå ønsker hun å gjøre noe med saken: Som første norske kvinne, fronter hun en anti-pels kampanje for den engelske avdelinga av dyrevernorganisasjonen PETA.

- En drøm
- Jeg har tidligere vært med i Team Aylar, og deretter Robinson. Det ene har tatt det andre, og jeg har liksom ikke hatt tid. Men det å virkelig gjøre noe for en god sak - når man først er modell - det er en drøm jeg hatt liggende, sier Aschim til Dagbladet.no.

Derfor tok hun kontakt med den norske organisasjonen NOAH - og siden ringte hun på egen hånd til PETA i England, og spurte om å få bruke deres logo på bilder som fotograf og tidligere glamourmodell Elene Tamnes hadde tatt av henne.

Det hadde PETA ingen problemer med.

2007: Eva Mendes fronter anti-pelskampanje for PETA. Foto: STELLA PICTURES
2007: Eva Mendes fronter anti-pelskampanje for PETA. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

- Jeg måtte gjøre noe selv, jeg kunne ikke sitte på gjerdet, forteller 27-åringen videre.

Kampanjen blir offisielt lansert på utestedet Stravinsky i Oslo fredag 3. april. Utestedet har til og med gått med på å gi bort alle billettinntekter denne kvelden til kampen mot pelsindustrien, forklarer Aschim.

- Uverdige forhold
Men allerede nå har bildene skapt oppmerksomhet: Blant annet vises en særdeles lettkledd Aschim på reklameskjermer i flere Deli de Luca-kiosker i hovedstaden.

- Det finnes fortsatt 500 pelsfarmer i Norge, og jeg føler at Norge støtter dette. Dyra lever under uverdige forhold - det er rett og slett dyremishandling, mener glamourmodellen, som egentlig er utdannet sykepleier:

- Jeg er like glad i dyr som i mennesker. Vi må få opp øya og slutte med pelsfarmer. Det hjelper ikke å kaste maling på pelskåper - kåpene er jo forsikrede, sier Cathrine Aschim, og legger til:

2003: Pamela Anderson fronter en vegetarianer- kampanje for den samme organisasjonen. Foto: EPA / RHONA WISE / SCANPIX
2003: Pamela Anderson fronter en vegetarianer- kampanje for den samme organisasjonen. Foto: EPA / RHONA WISE / SCANPIX Vis mer

- Jeg håper jeg gjør det jeg kan.