Vanessa Bryant:

- Jeg lever i frykt hver dag

Frykter for at voldsomme bilder av sin avdøde ektemann skal lekkes.

BILDESPREDNING: Vanessa Bryant forteller at hun ble helt knust da hun fikk vite om bildene fra ulykkesstedet. Foto: Jean-Baptiste LACROIX / AFP / NTB
BILDESPREDNING: Vanessa Bryant forteller at hun ble helt knust da hun fikk vite om bildene fra ulykkesstedet. Foto: Jean-Baptiste LACROIX / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I januar 2020 kom den tragiske nyheten om at NBA-legenden Kobe Bryant (41) og dattera Gianna (13) var blant de ni som døde i en helikopterulykke i Calabasas i California.

Omtrent ett år etter flystyrten meldte nyhetsbyrået AP at etterforskere i National Transportation Safety Board (NTSB) konkluderte med at piloten fløy gjennom tåke, og sannsynligvis ikke greide å orientere seg.

Dødsfallene rystet en hel verden, og etterlot kona Vanessa Bryant (40) og de tre døtrene i ubeskrivelig sorg. Kort tid etter ulykken ble det også kjent at kona fikk vite om ektemannens død gjennom sosiale medier, noe som kom fram under et avhør.

DØD: Baskeballegende Kobe Bryant (41) er bekreftet omkommet i helikopterulykke. Foto: NTB Scanpix / CNN. Vis mer

Nå frykter riktignok Bryant at voldsomme bilder fra ulykken vil bli spredt på nettet, etter at hun fikk vite at politiet og brannmennene hadde knipset og delt bilder av ektemannen etter ulykken.

Fredag vitnet hun gråtkvalt under en pågående rettssak i Los Angeles. Hun har nemlig saksøkt distriktet for invasjon av privatlivets fred over bilder av ektemannens døde kropp, skriver blant andre The Guardian.

- Så fort de er spredt, kan du ikke få dem tilbake, vitnet hun.

Bryant la heller ikke skjul på at tanken holder henne våken om natta når hun ligger ved siden av treåringen og femåringen, og fortalte at det noen ganger har ført til panikkanfall der hun ikke kan puste.

- Jeg lever i frykt hver dag for å være på sosiale medier og at disse dukker opp. Jeg lever i frykt for at døtrene mine skal være på sosiale medier og at disse dukker opp.

RØRENDE: Flere artister hyllet Kobe Bryant under årets Grammy Awards, som i tradisjonen tro foregikk i Staples Center, hvor Bryant spilte basketball for LA Lakers i tyve år. Vis mer

Videre hevdet 40-åringen at hun lider følelsesmessig nød fordi både politiet og brannvesenet tok bilder av ulykken, som de seinere delte, blant annet under et besøk på en bar.

En betjent har innrømmet å ha delt bilder med en kollega.

Ifølge advokatene ble bildene tatt som «suvenirer» av det første redningspersonellet som kom til stedet, men som ikke hadde noen grunn til å ta dem.

Distriktsadvokatene i Los Angeles bestrider ikke eksistensen av bildene, men sier at de aldri ble offentliggjort og er nå slettet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer