HELE GJENGEN: Disse møter vi i sesong seks av «Hver gang vi møtes». Fra venstre: Benny Borg, Margaret Berger, Eldar Vågan, Ida Maria, Hanne Sørvaag, Esben «Dansken» Selvig og Åse Kleveland.
 Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HELE GJENGEN: Disse møter vi i sesong seks av «Hver gang vi møtes». Fra venstre: Benny Borg, Margaret Berger, Eldar Vågan, Ida Maria, Hanne Sørvaag, Esben «Dansken» Selvig og Åse Kleveland. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Jeg måtte jobbe for å ikke falle sammen

«Hver gang vi møtes»-stjernene om årets tøffeste øyeblikk. 

ØSTRE KJÆRNES GÅRD (Dagbladet): I over en uke har noen av landets fremste artister befunnet seg på Østre Kjærnes gård like uten for Moss i Østfold.

Dagene har bestått av aktiviteter, gode måltider og ikke minst sang. De har covret hverandres låter og delt personlige historier fra livet.

Kveldene har endt i latter og glede, men det har også vært noen sterke øyeblikk for de totalt sju artistene på gården. Dagbladet møtte sangfuglene etter oppholdet, og de kunne fortelle om de rørende opplevelsene som fortsatt var friskt i minne.

Margaret Berger (30):

- Sånn som dette fungerer, så forteller man om hele livet sitt. Det som er gjennomgående her er at vi alle har like kurver i livet. Vi har starta og hatt en karriere, men det har alltid skjedd noe som gjør jobben og livet tøft. Det har vært sagt ganske dype ting rundt det bordet der, sier hun til Dagbladet.

MARGARET BERGER: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MARGARET BERGER: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Berger vil foreløpig ikke røpe noen konkrete hendelser, men forteller at enkelte dager har vært tøffere enn andre. Hun trekker imidlertid fram Åse Kleveland som en av de mest fascinerende menneskene hun har møtt.

- Alle kjenner til Åse, men det å få hele bakgrunnshistorien og det menneskelige perspektivet har vært stort. Man føler seg ganske heldig. Hun har alltid vært et av mine største forbilder, forteller artisten.

Berger var med i MGP og Eurovision med låta «I feed you my love», og påpeker at Kleveland også har vært med på noe av det samme.

Benny Borg (70):

Som den eldste på gården, mener Borg at alderen ikke har vært noe hinder under oppholdet. Han nevner at han har fått god kontakt med de andre deltakerne, og spesielt med Esben.

- Svensken og dansken fant hverandre, forteller han og ler.

Av opplevelser som han nevner som rørende, svarer han at det har vært mye forskjellig som har rakket inn på følelsesregisteret den siste uka. Spesielt dagen hvor fokuset skulle være på ham.

BENNY BORG: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BENNY BORG: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg er ikke en stor gråter, men når man er i den settingen… Jeg er ikke så flink til å fokusere på meg selv. Når du sitter der i enden av bordet og får seks ansikter rettet mot deg, skjer det noe med deg, sier han og fortsetter:

- Jeg snakker jo i ett kjør, så det var ikke så mange som fikk anledning til å stille spørsmål. Mens man snakker kommer man på en ny historie, og det blir fort intenst. Musikken tilpasses temaet og sinsstemningen, så et er klart at tårene fort presser seg fram da, forteller han.

Eldar Vågan (56):

Best kjent fra Vazelina, har Eldar Vågan i mange år vært en av landets mest elskede artister. Han forteller at han har fått et godt forhold til alle de andre artistene, og at deriblant det å kjøre og-kart var en opplevelse han vil ta med seg.

ELDAR VÅGAN: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ELDAR VÅGAN: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Det har også vært følelser i sving, selv hos den barske totningen.

- Det er vanskelig for meg å ta fram noe konkret, men det er klart at det er merkelig å høre Norges beste popvokalister gjøre helt egne versjoner av mine låter. De gjør om låtene til sine egne. Det hadde vært litt rart å høre Benny synge på totning, altså, sier Vågan og ler.

ÅSE KLEVELAND: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ÅSE KLEVELAND: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Åse Kleveland (67):

Åse Kleveland blir nevnt av alle de andre artistene som en inspirerende dame med bein i nesa. Når hun selv forteller om opplevelsene på gården, kommer også hun med lovord om artistkollegene

- Vi er veldig forskjellige I alder, sjanger og bakgrunn, men har følt et sterkt fellesskap fra dag en. Når man har levd lenge, er det å etablere ordentlige vennskap på så kort tid, en gave, sier Kleveland.

Hun nevner at det å møte de yngste deltakerne har imponert og inspirert henne.

Kleveland sitter igjen med sterke inntrykk etter uka.

- Først og fremst masse fantastisk musikk, men også deltagernes åpenhet om sine oppturer og dype daler i karrieren. Felles for dem alle er at utholdenhet og kjærlighet til musikken har ført dem videre framover, påpeker hun. - Ikke minst har vi hatt masse moro sammen.

Esben «Dansken» Selvig (38):

- Det er tøft å være så isolert fra omverdenen, forteller rapperen, kjent fra Klovner i Kamp.

«Dansken» sier det har vært en påkjenning å forlate familien, men at han sitter igjen med veldig mye. Musikken har også rørt noe ved han.

Han påpeker at han skal drikke mye øl med blant andre Benny Borg framover, men at han også vil holde kontakten med de andre.

ESBEN SELVIG: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ESBEN SELVIG: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har det helt likt som andre småbarnsforeldre. Det er utrolig gøy å være familiefar, fordi man får noen utrolig verdifulle hendelser i fanget, påpeker han.

Han sier at det etter en uke med snakk om fortid og pregende hendelser blir deilig å komme tilbake til en hverdag med musikk igjen, som han definerer som et av de viktigste punktene i livet for tida.

Hanne Sørvaag (36):

Artisten skal til USA for å jobbe med musikken allerede neste uke, men sier at hun ikke kommer til å glemme dette med det første.

- Alle har vært så gode denne uka. De har noe unikt med seg alle sammen, altså, påpeker artisten.

Sørvaag nevner at hun spesielt under én låt den første dagen ble rørt. Hun påpeker at hun ikke kan si så mye enda, men beskriver følelsen hun satt igjen med.

- Det rørte noe i meg. Demningen brast der for min del. Det var ikke min låt engang. Det hadde jo vært naturlig, siden det er mest personlig, men inntrykkene var så sterke at jeg måtte jobbe for å ikke falle sammen, forteller hun.

HANNE SØRVAAG: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HANNE SØRVAAG: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Ida Maria (32):

Artisten påpeker at hun har storkost seg denne uka, og setter «veldig pris på de fantastiske menneskene» hun har møtt. Artisten mener derimot at Eldar, Margaret og Åse er dem hun har kommet best inn på.

Hun mener at det ikke nødvendigvis er de andre artistenes utgaver av hennes låter som har truffet sterkest, men at andres låter har fått tårekanalene i sving.

- Hanne sin versjon av Eldars låt… Det har egentlig vært gjennomgående spennende å se Hanne, hun har veldig sterke versjoner. Margaret har også det. En ting som gjorde veldig inntrykk på meg var da Åse gjorde en av Margarets låter… Nei fy fader, det var fint, påpeker hun.

IDA MARIA: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
IDA MARIA: Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer