- Jeg ønsker å sende en varm takk tilbake til kongen, selv om han en gang kalte meg trollet

Dronning Sonja spøkte med kong Haralds trollete vits under bursdagstalen. 

SPØKEFULL: Under kongeparets takketale, i forbindelse med kveldens festmiddag i Operaen, benyttet dronning Sonja anledningen til å dra opp intervjuet der kong Harald kalte henne for et troll. Heiko Junge / NTB Scanpix
SPØKEFULL: Under kongeparets takketale, i forbindelse med kveldens festmiddag i Operaen, benyttet dronning Sonja anledningen til å dra opp intervjuet der kong Harald kalte henne for et troll. Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange husker kanskje kongeparets nyttårsintervju med NRK i 2014, da kong Harald presterte å kalle dronningen, sin egen kone, for et troll.

Det var da dronningen fortalte at hun har innviet forskningsstasjonen med nettopp navnet «Troll», at kongen spøkefullt skjøt inn:

- Ja, er ikke den stasjonen oppkalt etter deg?

- Nei, det er den ikke. Den heter «Troll», svarte kona.

- Ja, nettopp, humret kongen.

- Kalte meg trollet

Klippet gikk som en farsott på sosiale medier, og har seinere gått sin seiersgang på Youtube - også med engelske undertekster.

Da kongeparet holdt en felles takketale for gjestene under kveldens festmiddag i Operaen, i anledning kongeparets 80-årsfeiring, benyttet dronning Sonja anledningen til å «ta igjen» for ektemannens trollete stunt.

- Jeg ønsker i aften å sende en varm takk tilbake til kongen, selv om han en gang kalte meg trollet, sa dronningen, til mye latter i salen, etter at kong Harald hadde takket kona for «muligheten og støtten til å fylle rollen som konge».

De to vekslet på å snakke under den flere minutter lange takketalen, som både handlet om kjærligheten til Norge - og til hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer