«Farmen»-Terje nær døden i 17 dager:

- Jeg opplevde min egen begravelse

«Farmen»-deltakerens liv hang i en tynn tråd. Nå snakker han ut om de 17 dramatiske døgnene der han ikke var bevisst, men likevel husker så altfor mye.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Dette bildet er tatt rett etter han våknet fra koma. Video: Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEDRE EGGEDAL (DAGBLADET): - Det er familien min som har hatt bekymringene i alt dette. Så det var da jeg våknet opp og skjønte hvilken tilstand jeg var i at følelsene strømmet på. Og så visste jeg at de hadde vært der hver dag, og bare sittet ved siden av senga mi. De forsto på meg at jeg visste at de var der hele veien.

Ordene tilhører Terje Leer (56), kjent fra «Farmen» i 2019, som i midten av januar ble smittet av coronaviruset.

Det førte til familiens tøffeste vinter noensinne.

Hadde over 40 i feber

Terje ble smittet først, og ikke lenge etterpå var også kona Åse Line (52) og parets døtre, Malene (27) og Andrine (22), syke.

Samtlige i familien taklet viruset bra. Bortsett fra Terje, som ble bare dårligere og dårligere. Den tidligere «Farmen»-deltakeren hadde plutselig over 40 i feber, og det begynte dermed å bli kritisk.

Til slutt krevde familien at han oppsøkte lege. Der fikk de beskjed om at Ringerike sykehus måtte bli neste stopp.

- De spurte på legekontoret om Andrine, min yngste datter, kunne kjøre meg til sykehuset. Fordi det å frakte med seg en coronasmitta person krever at man vasker ned en ambulanse etterpå. Andrine hadde corona selv, og skal egentlig ikke kjøre, men hun kjørte meg til sykehuset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer