Durek Verrett til Dagbladet:

- Jeg respekterer Harry og Meghan

Prinsesse Märtha Louises kjæreste har tidligere fortalt at han kjenner seg igjen i hertuginnens situasjon.

STØTTER HERTUGPARET: Durek Verrett forteller til Dagbladet at han er glad ekteparet er der for hverandre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STØTTER HERTUGPARET: Durek Verrett forteller til Dagbladet at han er glad ekteparet er der for hverandre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag gikk det skjelvinger i både kongelige kretser og ellers i den vestlige verden da hertuginne Meghan (39) og prins Harrys (36) intervju med Oprah Winfrey (67) nådde skjermen.

Meghan forteller blant annet om utfordringer ved å tilpasse seg det britiske kongehuset, og fortalte at det gikk så langt at hun ikke ville leve.

Ekteparet forteller også om manglende støtte fra det de kaller «institusjonen».

En som tidligere har uttalt seg om Meghans sak, er prinsesse Märtha Louises (49) kjæreste, Durek Verrett (46).

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Stort press

I likhet med Meghan havnet han inn i monarkiet gjennom kjærligheten, og også han havnet under et stort press fra både mediene og befolkningen for øvrig.

I magasinet Tatler fortalte han om nettopp dette i november 2019, og sa han kunne kjenne seg igjen i Meghans situasjon.

- Jeg har hatt kanskje sju sammenbrudd og lærte raskt, takket være kjæresten min og familien hennes, at dette er et lynkurs, og du må lære hvordan du takler dette, sa han den gang.

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslører Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vår kongehusekspert svarer på om det i framtiden er mulig at Durek blir prins av Norge. Vis mer

Videre ba han kjæresten om å tilby hjelp til Meghan, ettersom kong Harald (84) og dronning Elizabeth (94) er tremenninger.

Respekterer hertugparet

Dagbladet har derfor spurt Verrett om hva han tenker om det famøse intervjuet som preget mandagen.

- Jeg kommer ikke til å kommentere så mye på samtalen med Oprah, det er ikke min plass, ut av respekt for min kjærestes far, kong Harald, og hans tremenning, dronning Elizabeth. Det ville ikke vært hederlig av meg, sier han, men fortsetter:

- Det jeg vil si, er at jeg respekterer Harry og Meghan, og de valgene de gjør som er rett for deres familie - slik jeg gjør med alle. Jeg elsker min kjæreste, prinsesse Märtha Louise, av hele mitt hjerte. Kjærlighet er det som betyr mest når det kommer til å beskytte partneren sin, og være der for dem uansett situasjon.

- Glad de er der for hverandre

I intervjuet forteller også Meghan om rasisme hun har opplevd, ikke bare fra folket, men innad i kongehuset. Både Märtha Louise og Verrett har snakket om rasisme han har opplevd etter at han kom inn i kongehuset.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

«Vi har begge fått drapstrusler fordi vi er sammen, og har ukentlig blitt fortalt at vi er en skam for våre folk og familier fordi vi har valgt hverandre», skrev prinsessen på Instagram i fjor.

Verrett sier at han på nåværende tidspunkt ikke ønsker å kommentere ytterligere på det som kommer fram i Oprah-intervjuet.

- Jeg er veldig glad for at de er der for hverandre, Meghan og Harry, slik jeg er der for prinsesse Märtha og hun er der for meg, sier han.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer