Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Catherine Zeta-Jones:

- Jeg savner deg allerede

Skuespillerstjerna hedrer den avdøde svigerfaren.

MINNES: Nylig ble det kjent at Michael Douglas' far, Kirk Douglas hadde gått bort, 103 år gammel. Nå deler Catherine Zeta-Jones rørende ord om sin avdøde svigerfar. Foto: NTB Scanpix
MINNES: Nylig ble det kjent at Michael Douglas' far, Kirk Douglas hadde gått bort, 103 år gammel. Nå deler Catherine Zeta-Jones rørende ord om sin avdøde svigerfar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Onsdag ble det kjent at skuespilleren Kirk Douglas hadde gått bort, 103 år gammel. Det opplyste familien hans i en pressemelding.

- Det er med stor sorg at mine brødre og jeg må annonsere at Kirk Douglas forlot oss i dag, i en alder av 103, meldte sønnen Michael Douglas i pressemeldingen.

Den avdøde 103-åringen var far til den svært berømte skuespilleren Michael Douglas (75) - som siden 2000 har vært gift med skuespillerkona Catherine Zeta-Jones (50).

Etter dødsfallet har Zeta-Jones delt et rørende innlegg om sin svigerfar. Det gjør hun på sin Instagram-profil, hvor hun har skrevet en åpenhjertig tekst sammen med et bilde av sin nå avdøde svigerfar.

- Til min kjæreste Kirk. Jeg skal elske deg resten av livet. Jeg savner deg allerede. Sov godt, skrev Zeta-Jones i det rørende minneordet.

Framtredende skuespiller

Kirk Douglas var en av de mest framtredende skuespillerne under Hollywoods gullalder. Blant hans mest kjente filmer er «Helter i Telemark» (1965) og «Spartacus» (1960).

Det var den kjente sønnen Michael Douglas som delte dødsbudskapet i et innlegg på sin Instagram-profil.

GIKK BORT: Kirk Douglas ble 103 år gammel. Her med sønnen Michael og svigerdattera Catherine Zeta-Jones. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Kirk Douglas ble 103 år gammel. Her med sønnen Michael og svigerdattera Catherine Zeta-Jones. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For verden, er han en legende, en skuespiller fra filmenes gylne alder, som han tok med seg inn i sin gullalder. Han satte en standard vi alle jobbet for å prøve å nå, skrev sønnen.

GODT GIFT: Catherine Zeta-Jones er gift med Michael Douglas. I et innlegg på Instagram minnes hun nå sin avdøde svigerfar, Kirk Douglas. Foto: NTB Scanpix
GODT GIFT: Catherine Zeta-Jones er gift med Michael Douglas. I et innlegg på Instagram minnes hun nå sin avdøde svigerfar, Kirk Douglas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Men for oss, var han helt enkelt pappa. For min kone, svigerfar, for barnebarn og oldebarn en elskverdig bestefar og oldefar. For kona Anne, en fantastisk ektemann.

- Han levde et godt liv, og han etterlater seg en filmarv som vil bestå for generasjonene som kommer. La meg avslutte med de samme ordene jeg brukte på hans siste bursdag, som alltid vil være sanne: Pappa, jeg elsker deg så mye, og jeg er så stolt av å være sønnen din, het det videre i meldingen.

Kirk Douglas var altså en framtredende filmstjerne på 50- og 60-tallet, og spilte i mer enn 90 filmer. Han har blant annet vunnet en Oscar for alt han har gjort på filmlerretet.

Douglas ble født 9. desember i 1916 i New York i USA. Han ble født Izzy Demsky, men byttet navn til Kirk Douglas før han sluttet seg til marinen under andre verdenskrig.

GÅTT BORT: Kirk Douglas er død, 103 år gammel. Video: CNN Vis mer