«Farmen kjendis»:

- Jeg skal aldri være med i reality igjen

Det ble brått stille fra «Farmen kjendis»-deltakerne. Dette gjør de nå.

HEKTISKE LIV: Erik Anders Sæter, Kathrine Sørland og Mina Hadjian er blant de som letter på sløret om tida etter «Farmen kjendis». Foto: TV 2 / Morten Eik
HEKTISKE LIV: Erik Anders Sæter, Kathrine Sørland og Mina Hadjian er blant de som letter på sløret om tida etter «Farmen kjendis». Foto: TV 2 / Morten EikVis mer

For en knapp måned siden stakk Tiril Sjåstad (23) Christiansen av gårde med seieren i den tredje sesongen av «Farmen kjendis», og ble samtidig den første kvinnelige vinneren av programmet.

I hele seks uker var de norske kjendisene som deltok på realitygården allemannseie, men etter at siste episode gikk på tv, er det flere av dem som har trukket seg kraftig tilbake fra rampelyset.

Dagbladet har tatt en prat med et knippe av deltakerne om tida etter «Farmen»-oppholdet, og ikke minst om hvordan hverdagen så brått har henta dem inn igjen.

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

En som aldri har hatt det så hektisk som nå, er den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren Erik Anders Sæter (22). Når Dagbladet slår på tråden til ham er han hes etter Vinterlyd-turné med P4, og fremdeles er det flere konserter i vente.

- Beklager, men stemmen min er helt groggy, sier han og fortsetter:

- I disse dager står jeg på scenen foran flere tusen mennesker.

Ikke forandret

Om Sæter ble booket til turnéen som resultat av «Farmen»-deltakelsen er han rett og slett ikke helt sikker på, men han tror derimot at låta hans «Ukjent», som han slapp i februar, ikke hadde fått like mye oppmerksomhet uten tv-deltakelsen.

Han påpeker at oppholdet på realitygården var «helt topp», men utover det har det ikke forandret ham som person.

- Det er klart at jeg har manifestert meg hos større deler av folket enn jeg gjorde under «Paradise Hotel», men hvis du forventer at du skal komme ut av «Farmen» som en ny person, så er det noe riv ruskende galt, sier han og fortsetter:

Reality-kjendis Erik Sæter er nå låtaktuell med debutsangen «Ukjent». Hør hva Dagbladets musikkanmelder Øyvind Rønning mener om låten - og bedøm selv! Vis mer

- Hvis du forandrer deg etter å ha levd fiktivt 100 år tilbake i tid så har du et dårlig bilde av hvordan verden er.

Oppholdet har derimot fått ham til å verdsette mer hvor bra vi har det i Norge. Dette er noe han nå tenker over hver dag.

Nye samarbeid

Timeplanen fremover er hektisk etter at Sæter også har fått sikret seg et solid samarbeid med klesgiganten Superdry. En avtale han er svært stolt over.

Til tross for mange tilbud fra ulike hold, så tenker den unge tv-profilen seg nøye om før han inngår avtaler med selskaper.

- Jeg visste at jeg måtte holde hodet kaldt og vente på de rette og mer seriøse samarbeidene. Jeg tjener en del penger på det i dag, forteller han.

- Det er noen uker siden «Farmen» tok slutt, har oppmerksomheten rundt deg dabbet av?

- Oppmerksomheten har faktisk vært overkommelig. Da jeg var med på «Paradise Hotel» ble jeg løpt ned på gata og det var helt ville tilstander, men «Farmen»-seerne er nok litt eldre og annerledes, så nesten ingen kommer bort, sier han og legger til:

- Det kan ikke sammenlignes med hvordan det var for ett år siden.

I tida framover skal Sæter fullføre turnéen i tillegg til å levere bachelor-oppgaven sin.

Saken fortsetter nedenfor.

Glad det er over

Programleder Mina Hadjian (43) måtte takke for seg en knapp uke før finalen i «Farmen kjendis». Den gang fortalte hun til Dagbladet at hun gledet seg til å komme tilbake til sønnen sin, og i dag har hun for alvor tatt fatt på hverdagen og jobb.

I likhet med Sæter har Hadjian nok å henge fingra i og kan avsløre at hun både driver med Røverradioen, skriver bøker og at hun jobber med en pilot for en ny tv-serie. Sistnevnte er hun imidlertid forholdsvis hemmelighetsfull om.

43-åringen er fornøyd med at hverdagen har innhentet henne igjen.

- Det var fantastisk å være med, men jeg er glad det er over, sier hun og forklarer at oppmerksomheten rundt henne og deltakerne var intenst da programmet gikk på skjermen.

- Det er ikke sunt å trives med en sånn oppmerksomhet, men samtidig er jeg fullstendig klar over at det blir sånn når programmet ruller og går. Det ble for eksempel mye telefoner hvis det skjedde noe på tv, det har heldigvis roet seg nå.

LURERI: Det finnes noen spøker som er bedre enn andre. Mina Hadjian forteller om da hun i onsdagens episode av «Farmen kjendis» fikk alle de andre på gården til å gå fem på. Vis mer Vis mer

Ferdig med reality

Videre forteller Mina at det er et økt trykk hva gjelder jobbtilbud, men de velger hun med omhu. Hun kunne blant annet ikke tenke seg å være konferansier, slik som mange tv-profiler får tilbud om.

Foreløpig er Hadjian også helt ferdig med realityprogram.

- Jeg kommer ikke til å delta i noe nytt realityprogram, nei. Jeg har jobb og trives med det jeg driver med, sier hun lattermildt.

- Føler du deg forandret etter «Farmen»-oppholdet?

- Ikke i det hele tatt, jeg er helt lik.

- Mye selfies

Gjennomgående for de fleste av årets deltakere er at de har mye å drive med etter at programmet er over. Mesterkokken Christer Rødseth (28) er heller intet unntak. Han kan også avsløre at han har fått en rekke forespørsler etter deltakelsen, og har flere prosjekter på gang.

- Jeg har jo en hektisk jobb i utgangspunktet, men det har absolutt dukket opp mer.

- Det er nok et resultat av «Farmen» ja, fortsetter han.

Rødseth er hemmelighetsfull om hvilke prosjekter han jobber med, men kan avsløre at det blir mer tv.

Han trives med oppmerksomheten han får, og forteller at det absolutt er mye oppmerksomhet rundt ham fremdeles.

- Det har roet seg litt, men jeg jobber på en restaurant med åpent kjøkken, så det blir mye selfies, innrømmer han.

Saken fortsetter nedenfor.

EXIT: Christer Rødseth reagerer på at Erik Sæter brøt løftet sitt, etter at kokken måtte forlate gården. Vis mer

Han ser på «Farmen»-tida som «helt rå», og er både ydmyk og glad for at han ble med.

- Har du forandret deg?

- Jeg har gått opp de seks kiloene jeg gikk ned, ler han og fortsetter:

- Neida, eller jo jeg har det. Jeg skulle ønske verden ikke var så teknologi-avhengig. Det var en helt annen frihet der, og det prøver jeg å tenke over. Men det er vanskelig med den jobben jeg har.

Flere tv-prosjekter

Programleder Johanna Grønneberg (39) måtte takke for seg samtidig som Mia Hadjian. Nå er hun tilbake i USA sammen med mannen Vincent og datteren
Savannah.

Hun påstår at hun aldri har vært travlere enn hun er nå.

- Det finnes aldri noe hverdag for meg. Det er klart vi har noen rutiner med barn, og nå også hund. Vi fikk oss en liten valp for bare noen dager siden, avslører hun.

- Men det er sjelden det er så mange like dager. Jeg jobber med et par prosjekter i LA nå, og så er det straks tilbake til Norge en tur igjen.

- Dere var «i alles» stuer for et par uker siden, så ble det brått stille, er det noe du kjenner på?

FØDTE PÅ TV: Johanna Grønneberg Mesa gikk på orgasmefødselskurs i håp om å få orgasme da hun fødte. Vis mer

- Nei, her er det langt ifra stille, haha. Det virket mer stille da «Farmen» gikk på lufta, for da så folk meg der.

I dag er det fullt trøkk i sosiale medier, hvor Grønneberg føler på presset om å dele nok med følgerne sine. I likhet med flere ovennevnte er også hun obs på hvem hun vil jobbe med.

- Jeg har fått veldig mange tilbud om flere tv-program. Det synes jeg er gøy og de tilbudene jeg har fått virker som de passer meg bra. Det må jo bety at jeg har vist meg fra en ok side, sier hun og fortsetter:

FULL KRANGEL: Johanna Grønneberg og Ole Klemetsen gikk ikke overens på «Farmen»-gården, og sier de ikke har noe å gjøre med hverandre den dag i dag. Programledere: Jonas Hammer og Kine Falch. Video: Thea Hope Vis mer

- Så får man se hva som blir noe av. Det er mye som skal stemme med min timeplan, reise og andre jobber. Jeg er veldig nøye på hvem jeg jobber med når det kommer til kommersielle samarbeid, så der har det blitt mange nei i det siste. Jeg må selvsagt kunne stå for det de driver med, men det må også være samarbeid hvor jeg får være med i det kreative.

- Har du forandret deg på noe vis etter deltakelsen?

- Jeg tror jeg har forandret meg veldig. Jeg mener jeg har blitt flinkere til å være takknemlig for ting jeg tidligere var vant til å ha rundt meg. Samtidig som jeg opplevde en veldig mestringsfølelse av å være med på Farmen. Den håper jeg å bevare lenge og også hente opp igjen når jeg føler at ting er hardt, avslutter Johanna.

Kutter ned mobilbruken

Etter en intens og ikke minst svært jevn kunnskapskonkurranse måtte Kathrine Sørland (38) se seg slått helt på målstreken av Tiril Sjåstad Christiansen. Den populære modellen ble raskt en seer-favoritt, og er like travel nå som tidligere.

- Det er enda mer pågang og jeg får flere forespørsler - noe som er veldig gøy! Jeg elsker å jobbe og det er mye spennende i vente. Mediafronten er det litt roligere på nå. Det var veldig mye en periode, noe jeg syntes det var litt vanskelig. Særlig når det var fokus på så mye privat, innrømmer hun.

- Hvordan er hverdagen i dag?

OKSEDRAMA: Det oppstod stor dramatikk på gården da oksen «Sondre» gikk til angrep på deltagerne. Vis mer

- Den er sykt hektisk og det er veldig gøy. Og litt slitsomt ... Hverdagen min har i grunnen alltid vært hektisk, så jeg er vant med tempo og mye reising, men det har selvsagt vært endel ekstra i det siste. Men det er bare å kjøre på.

38-åringen mener hun har forandret seg en hel del etter gårdsoppholdet.

- Jeg har lært mye om meg selv faktisk. At jeg tåler mer enn jeg tror, både fysisk og psykisk. Det var veldig tøft til tider der inne ... Jeg var sulten, og jobbet som en hest hele dagen. Jeg satte meg aldri ned et eneste sekund for å slappe av. Det er heller ikke alltid like lett å bo så tett med folk som har mye meninger om alt. Det var mye tåfis, snorking og rare lukter, minnes hun lattermildt.

- Jeg har lært at hud og hår blir fint uten å dusje på seks uker, men jeg skal aldri gjenta det. Jeg har lært å tørre mer, og jeg har lært at når jeg er dødsens sliten så har jeg likevel et ekstra gir eller to. Det er kun hodet vårt som stopper oss.

Sørland forteller også at hun må må klare å legge vekk telefonen mye mer enn det hun gjør nå.

- Det gjør så godt å se verden og prate med folk uten telefonen i hånden. Det var helt nydelig de ukene. Det hadde jeg aldri trodd jeg skulle si, forteller hun.