Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bill Skarsgård:

- Jeg skal bli pappa

Den svenske skuespilleren venter sitt første barn sammen med kjæresten Alida Morberg.

BLIR PAPPA: Den svenske skuespilleren Bill Skarsgård skal bli pappa for første gang, med kjæresten Alida Morberg. Foto: NTB Scanpix
BLIR PAPPA: Den svenske skuespilleren Bill Skarsgård skal bli pappa for første gang, med kjæresten Alida Morberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske Bill Skarsgård (27), kjent fra filmer og serier som blant annet «It», «Atomic Blonde» og «Hemlock Grove», kunne fredag bekrefte overfor Aftonbladet at han venter barn med sin seks år eldre kjæreste Alida Morberg (33).

- Jeg skal bli pappa, kunne han bekrefte overfor avisa da de møtte ham på den årlige konvensjonen Comic-Con i San Diego.

Ifølge Aftonbladet har Morberg termin på slutten av sommeren. Det kunne hun også avsløre på Instagram tidligere denne uka.

#AlidaMorberg in a meeting with Spoil Concept, about two weeks ago.

Et innlegg delt av Alida Morberg (@alida.indra)

Bill Skarsgårds pappa, den anerkjente skuespilleren Stellan Skarsgård (67), som har vært å se i filmer som «Pirates of the Caribbean» og «Mamma Mia!», kommenterer også de gledelige nyheten overfor avisa.

- Jeg har åtte barn og ett barnebarn, og nå skal jeg få et til. Det er veldig kult, sier han.

Fulgt pappas fotspor

Av Stellan Skarsgårds åtte barn har fem av dem selv valgt å satse på et liv i kulturbransjen, deriblant eldstemann Alexander Skarsgård (41), som har gjort stor suksess i filmer som «The Legend of Tarzan» og HBO-serien «Big Little Lies».

Også Gustaf (36) og Valter Skarsgård (22), i tillegg til Bill Skarsgård, har valgt samme karrierevei.

Sam Skarsgård (36), som er nummer tre i søskenflokken, har derimot holdt seg mer i bakgrunnen. Han har likevel medvirket i noen filmproduksjoner, som «Att döda ett barn», «Den osynlige» og «Skuggvärld».

Alkoholisert mor

Den store familien har hatt et tilsynelatende tett forhold gjennom hele livet. Men som familier flest har det også vært noen utfordringer.

Mora til de seks eldste Skarsgård-søsknene, My Skarsgård (62), har vært åpen om at hun begynte å misbruke alkohol etter at hun ble diagnostisert med livmorhalskreft i 1998.

I et intervju med Aftonbladet i 2012 fortalte hun at hun begynte å drikke for å dempe dødsangsten sin:

- Det var et enormt sjokk. Jeg var livredd hele tida. Jeg var ute etter den avslappende effekten.

TOK SLUTT: Stellan og My Skarsgård var sammen i drøyt 30 år, og fikk seks barn sammen. Her er de avbildet sammen på premieren på «Ronin» i Los Angeles i 1998, samme år som My fikk kreftdiagnosen. Foto: Fred Prouser/ Reuters/ NTB scanpix
TOK SLUTT: Stellan og My Skarsgård var sammen i drøyt 30 år, og fikk seks barn sammen. Her er de avbildet sammen på premieren på «Ronin» i Los Angeles i 1998, samme år som My fikk kreftdiagnosen. Foto: Fred Prouser/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer

My Skarsgård drakk tett i drøyt åtte år, etter hvert ei hel flaske vodka om dagen. Ekteskapet med Stellan, som hun hadde vært sammen med siden hun var 18 år gammel, raknet etter over 30 år.

Ved juletider i 2006 tok familien imidlertid grep, og hun ble lagt inn til avrusning. Det siste tiåret har hun vært tørrlagt, og hun har blant annet jobbet som rus- og alkoholterapeut, og ledet edruskapskurs.

Da sønnen Gustaf gjestet «Skavlan» i februar i fjor, fortalte «Vikings»-stjerna at han selv hadde hatt et problematisk forhold til alkohol gjennom halvparten av livet sitt:

- Mamma ville at alle hennes barn skulle ta kurset. Da slo det meg: «Det har ikke gått en måned uten at jeg har vært full fra jeg var tolv.» Da var jeg 30.

EDRUSKAPSKURS: Skuespiller Gustaf Skarsgård forteller om hvordan han la om livet etter å ha deltatt på morens edruskapskurs. Video: NRK Vis mer

- Legger meg ikke oppi barnas liv

Etter at My og Stellan Skarsgård ble skilt i 2007, møtte han den 25 år yngre Megan Everett (42).

De to giftet seg i 2009, og samme år fikk de sønnen Ossian (9). Tre år seinere kom parets andre felles barn, og Stellans åttende totalt, til verden: sønnen Kolbjörn (5). Foreløpig gjenstår det å se om de to gjør som sin berømte far.

I et intervju med Aftonbladet, understreker uansett Stellan Skarsgård at han aldri har oppmuntret sønnene sine til å følge samme karrierevei som ham.

- Nei, jeg legger meg ikke opp i deres liv. Fra 16-årsalderen skal man ikke legge seg i sine barns liv, det må de få styre selv. Ellers kommer de antakeligvis til å anklage deg for å ha ødelagt livene deres, eller så kommer de til å tro at de har et bra liv bare takket være pappa, og det er like forferdelig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!