Christine Koht:

- Jeg skal gå ut! Så rakrygget jeg kan

Behandlingen av kreftsykdommen har satt tydelige spor - også på utsida.

FORANDRING: Christine Koht er nærmest ugjenkjennelig etter flere behandlinger med kortison. Nå viser hun fram sitt «nye» ansikt i et åpenhjertig intervju med Aftenposten - og setter et ærlig bilde på hva kroppen går gjennom når man blir alvorlig syk. Her med podkast-makkeren Joachim Førsund. Foto: Privat
FORANDRING: Christine Koht er nærmest ugjenkjennelig etter flere behandlinger med kortison. Nå viser hun fram sitt «nye» ansikt i et åpenhjertig intervju med Aftenposten - og setter et ærlig bilde på hva kroppen går gjennom når man blir alvorlig syk. Her med podkast-makkeren Joachim Førsund. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar ble det kjent at komiker og tv-profil Christine Koht (52) var alvorlig kreftsyk. Sykdomsbildet har siden den gang hatt både akutte og mindre akutte faser, men det er ingen tvil om at kreftbehandlingen har satt sine spor.

Gjennom Aftenposten-podkasten «Koht vil leve», har det i løpet av fem episoder kommet fram at Koht har opplevd både bivirkninger og hasteinnleggelser på sykehuset den siste tida, og i den siste episoden, som ble sluppet torsdag, er det en skjør, nærmest ugjenkjennelig stemme som gir lytterne en oppdatering.

- Jeg har hatt så lyst til å stille opp i denne podkasten den siste tida, men jeg har ikke greid det. Jeg har vært for syk til å møte deg. Jeg visste ikke at jeg skulle bli så dårlig, forteller en gråtkvalt Koht til journalist Joachim Førsund.

Men det er ikke bare stemmen til Koht som har forandret seg. Tre kurer med immunterapi førte tidligere i år til at immunforsvaret hennes angrep levra, og derfor måtte hun behandles med store mengder kortison. En konsekvens av dette har i Kohts tilfelle vært at hun har fått det som kalles «måneansikt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer